ye-logo.v1.2

Футбол. «Агробізнес» - «Нафтовик-Укрнафта»: коли на свято чекали понад 120 хвилин (ФОТО+ВІДЕО)

Спорт 5130

Відбулися матчі другого попереднього етапу Кубка України з футболу.

Волочиський «Агробізнес» продовжує тішити власних шанувальників. Після трьох перемог в статусі професіоналів (у першому попередньому раунді Кубка України та в матчах чемпіонату України в другій лізі), чемпіон країни серед аматорів вдома приймав представника першої ліги – «Нафтовик-Укрнафту» з Охтирки.

Ще до початку матчу другого етапу Кубка України між «Агробізнесом» та «Нафтовиком-Укрнафтою» було важко визначити фаворита протистояння. Господарі, хоч і дебютанти подібних змагань, але своїми результатами вже змусили говорити про себе, як про претендента на підвищення в класі. Гості, хоч і виступають у першій лізі, але в міжсезонні зазнали суттєвих кадрових втрат. Та й в Волочиську вирішили задіяти деяких резервістів. Утім, «Агробізнес» перед матчем також мав певні кадрові проблеми, а тому в заявці на матч у команди було лише 14 футболістів. У «Нафтовика-Укрнафти» взагалі 13!

"Агробізнес" у матчі з "Нафтовиком-Укрнафти" зіграв у новій формі - жовто-синій.

Початок поєдинку видався для господарів невдалим. Адже охтирці вже на 6 хвилині відкрили рахунок – відзначився Євген Кателін. Утім, пропустивши гол, футболісти «Агробізнеса» почали грати агресивніше та швидше. До того ж, гості трохи відтягнулися до власних воріт. Невдовзі господарі могли не раз зрівняти рахунок, але… відмінно діяв голкіпер Роман Данкович. Але й він був безсилим на 29 хвилині. Роман Гагун зі штрафного навісив на дальню стійку, де Сергій Атласюк зіграв на випередження на зрівняв рахунок – 1:1.

Футболісти "Агробізнеса" частіше вигравали силові протистояння в центір поля.

У другому таймі «Агробізнес» був близьким до того, аби забити другий гол у ворота «Нафтовика-Укрнафти». Ось тільки з реалізацією моментів було не все гаразд. А ось охтирці взяли і забили. Дмитро Скакун зі штрафного навішував у штрафний майданчик господарів, а там… ніхто до м’яча так і не доторкнувся і він влетів у сітку воріт – 1:2. Це була 71 хвилина. І «Агробізнесу» знадобилося трохи більше 10 хвилин, щоб вдруге зрівняти рахунок у матчі. Щоправда, авто голом відзначився гравець «Нафтовика-Укрнафти» Андрій Власюк. Але ж 2:2.

"Агробізнесу" двічі доводилося відіграватися.

На останній хвилині другого тайму «Агробізнес» міг вирішити долю усього протистояння. Але Богдан Семенець, який вийшов на побачення з голкіпером гостей, не зміг його переграти. Отож, нічия, яка означала, що попереду на футболістів очікує ще два тайми по 15 хвилин. Додаткові 30 хвилин так і не дали відповіді на запитання, яка з команд проходить до наступного етапу Кубка України. А тому… серія пенальті.

Наприкінці другого тайму "вирвати" перемогу міг "Агробізнес", але Богдан Семенець не зміг виграти дуель у Данковича.

Два екстратайми так і не виявили переможця.

Серія пенальті. Микола Темнюк (№20) розпочинає і забиває.

Темнюк, Атласюк, Думанюк, Груша та Юрчак – всі ці гравці по черзі забили свої удари. Забили й четверо футболістів з Охтирки. А вирішальним став п’ятий удар Василя Цюцюри. Нападник «Нафтовика-Укранафти» пробив сильно, але влучив у поперечину. Все... 5:4 у серії пенальті й далі в Кубку України крокує «Агробізнес».

Цюцюра влучив у поперечину, і розпочалося свято для шанувальників "Агробізнеса".

«Справжня кубкова гра, - каже головний тренер «Нафтовика-Укранафти» Володимир Книш. – Думаю, вболівальникам сподобалася гра. Добре, що в нас є міста, де починається футбольний бум, глядачі йдуть на стадіон та підтримують свою команди. «Агробізнес» - хороша команда, доволі перспективна».

«Охтирка – перша ліга, хороша команда, організована і з великим досвідом гри на такому рівні, - після матчу заявив головний тренер «Агробізнеса» Андрій Донець. – Думаю, що результат закономірний. Якщо взяти другий гол, який залетів в наші ворота, другий гол – автогол у їхні, то такі голи якісь нелогічні. Але думаю, що всі глядачі сьогодні побачили шоу і були задоволені, що прийшли на стадіон».

Отож, хто стане наступник суперником «Агробізнеса» в Кубку України визначить жереб. Ну, а попереду на команду очікує виїзний матч у чемпіонаті в Моршині 30 липня проти стрийської «Скали».

Фото ФК "Агробізнес" зі своїми шанувальниками.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую