ye-logo.v1.2

Футбол. ФК «Тернопіль» - «Поділля»: коли на виїзді рідні стіни допомагають (ФОТО+ВІДЕО)

Спорт 3397

Хмельницька команда здобула першу перемогу в чемпіонаті.

У 5 турі чемпіонату України з футболу в другій лізі групі «А» «Поділля» мало б грати на виїзді. Але так сталося, що ФК «Тернопіль», через заміну газону на своєму стадіоні, попросив зіграти цей поєдинок у Хмельницькому. Тому і вийшов певний колапс – «Поділля» на хмельницькому стадіоні було гостем, а тернополяни – господарями. І рідні стіни допомогли команді Віталій Костишина на виїзді.

Здобувши один бал у чотирьох матчах, «Поділля» прагнуло здобути першу перемогу в чемпіонаті. Щоправда, футболісти ФК «Тернопіль» також сподівалися здобути перші для себе в сезоні очки. Можливо, саме через це матч не був багатим на гольові моменти. Але ті, які створили обидва клуби, були дуже небезпечними. Однак, не всі вони втілилися в голи.

Олександр Музичук (ліворуч) не лише одягнув капітанську пов’язку "Поділля", а відкрив рахунок у матчі проти ФК "Тернопіль".

Першим відзначитися могли тернополяни, коли на 21 хвилині Ярослав Сем’янчук головою пробивав з лінії воротарського майданчика. «Поділля» врятував захисник Андрій Джурко. А на 27 хвилині стадіон «вибухнув» на радощах. Андрій Муляр п’ятої віддав пас на Олексій Колесникова, той одразу прострілив на дальню стійку, де Олександр Музичук перевів м’яч у сітку воріт ФК «Тернопіль» - 0:1.

Захисник "Поділля" Валерій Степаненко часто підключався до атак своєї команди.

У матчі ФК "Тернопіль" - "Поділля" було багато оборотьби в центрі поля.

Наприкінці першого тайму номінальні господарі провели декілька небезпечних атак, одна з яких, здавалася, була «приреченою» на взяття воріт Сергія Дворника. Але вдруге у матчі «Поділля» врятував Андрій Джурко, який вибив м’яч з порожніх воріт.

Другий тайм був не щедрим на моменти.

Другий тайм був нуднішим. Команди, як то кажуть, грають без воріт. Багато позиційної боротьби, втрата м’яча біля чужого штрафного майданчика. Як наслідок, ударів по воротам майже не було. Та кінцівка поєдинку була цікавішою. Спочатку, на 83 хвилині матчу, в складі «Поділля» дебютував новий футболіст – Євген Котюн, якого орендували в луцької «Волині». І вже за хвилину Євген ледь не збільшив перевагу хмельничан. Артем Макарченко прострілив в штрафний майданчик тернополян, де Котюн п’ятою переправив м’яч у ворота… голкіпер Микола Плетеницький врятував свою команду.

Ян Морговський наприкінці матчу заробив пенальті.

На 87 хвилині Андрій Сухецький «завалив» у своїй штрафній Яна Морговського і арбітр призначив пенальті. До того ж, показав ще півзахиснику «Тернополя» жовту картку. Ну, а пенальті реалізував Валерій Степаненко. Рахунок став 0:2. А вже на 92 хвилині Сухецький отримав другий «гірчичник» і тернополяни залишилися в меншості. Як наслідок, відіграти хоча б один гол їм не вдалося. «Поділля» перемогло вперше у цьому сезоні.

Кирило Бабак (праворуч) вийшов на заміну на 81 хвилині матчу.

Після гри "Поділля" подякувало своїм фанам за підтримку.

Після матчу наставник «Тернополя» Петро Бадло виглядав дуже засмученим та розповідав, що в його команди є чимало проблем. «Команді дуже важко в усіх планах. І фінансових, і моральних, і фізичних», - заявив він.

Натомість Віталій Костишин зауважив: «Важка була гра. Після невдач було психологічно важко. Але ми змогли «переламати» себе. Хлопці молодці, старалися».

Свій наступний матч «Поділля» знову зіграє в Хмельницькому. Цього разу це вже був справжній домашній поєдинок. 13 серпня хмельничани прийматимуть чернівецьку «Буковину».

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую