ye-logo.v1.2

Волейбол. «Новатор» - «Дніпро»: без сенсації, але з напругою в одній партії (ФОТО)

Спорт 2833
Хмельницький Новатор здобув 5 поспіль перемогу в Суперлізі. Попереду має бути шоста...
Хмельницький Новатор здобув 5 поспіль перемогу в Суперлізі. Попереду має бути шоста.... Фото: автора

Хмельничани зіграли перший матч третього туру в Суперлізі.

У гості до хмельницької команди завітав ВК «Дніпро», який переживає нелегкі часи. Команда, яка два роки тому стала бронзовим призером, нині – аутсайдер Суперліги. Господарі ж, після двох турів, були на горі турнірної таблиці, і, якби не виграли в гостей, то це була б сенсація.

Наставник «Новатора» Роман Ковальчук у цьому поєдинку на позиції ліберо задіяв нового молодого гравця Володимиро Доценка, курсанта академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького. Для нього це став дебют у найвищому дивізіоні волейбольних змагань України, а тому відчувалося, що волейболіст хвилюється. Та за підтримки вболівальників, які підбадьорювали Володимира, новий ліберо «Новатора» зміг провести матч хоч і з помилками, але на гідному рівні. Взагалі, увесь матч можна охарактеризувати так: «Хто менше помилявся, той і переміг». Звісно, в досвідченіших хмельничан помилок було значно менше, ніж в дніпровської молоді.

Вже з самого початку матчу стало зрозуміло, що «Новатор» повинен виграти це протистояння в трьох партіях. Господарі доволі потужно розпочали перший сет і відірвалися на комфортні 4-5 очок. А далі, як то кажуть, на досвіді «пішли» до перемоги. Наставник «Дніпра» Віталій Стадніков намагався внести корективи в гру своїх підопічних, але… молодість, коротка лава запасних та досвід хмельничан грали не на користь його команди. Як наслідок, перша партія завершилася перемогою «Новатора» з рахунком 25:18.

Віталій Стадніков, головний тренер "Дніпра".

Роман Ковальчук, головний тренер "Новатора".

Друга партія стала ще легшою для хмельничан. Хіба що на старті була рівна гра. Але далі… «Новатор» поступово лише збільшував відрив, а Роман Ковальчук давав можливість деяким гравцям дати відпочити, випускаючи молодь. Отримав можливість пограти і Владислав Павлюк, якому лише 17 років. Щоправда, наприкінці партії господарі, схоже, дещо розслабилися та дозволили супернику трохи наблизитися до себе. Але не сильно. У підсумку, 25:17 і рахунок у матчі 2:0.

Найважчою для «Новатора» стала третя партія. Щоправда, хмельничани самі в тому винні. Вони вже на початку сету зробили необхідний запас, повівши в рахунку 10:5. Та наприкінці, схоже, повірили в перемогу та почали більше помилятися, і в партії могла з’явитися інтрига. Утім, в потрібний момент, віддати належне, хмельничани «зібралися». Та крапку в матчі поставили гравці «Дніпра». За рахунку 24:21 на користь господарів, на подачі були самі гості. Але гравець дніпровського клубу не зміг перебити м’яч через сітку і все – 25:21 у партії, 3:0 у матчі. «Спокійні» та прогнозовані три очки для «Новатора».

Враховуючи результати інших матчів у Суперлізі, хмельницький «Новатор» знову став одноосібним лідером змагань. У хмельничан тепер 15 очок. На бал менше у «Вінниці» та харківського «Локомотива».

Завтра, 11 листопада «Новатор» та «Дніпро» зіграють свій другий матч у Хмельницькому. Матч відбудеться у ФОК «Новатор» об 11.00.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую