ye-logo.v1.2

Волейбол. «Новатор» - «Буревісник»: останні експерименти хмельничан (ФОТО)

Спорт 4606
"Новатор", який програв перший матч "Буревіснику", у другому реабілітувався
"Новатор", який програв перший матч "Буревіснику", у другому реабілітувався. Фото: автора

Хмельницька команда завершила перший раунд змагань у Суперлізі.

Матчі «Новатора» проти чернігівського «Буревісника» стали заключними для обох команд перед поєдинками стадії плей-офф. І на перший погляд саме хмельничани були фаворитами цих протистоянь. Але не так сталося, як гадалося.

Вже після двох матчів із чернігівською командою головний тренер «Новатора» Роман Ковальчук зізнався, що продовжував експериментувати зі стартовою шісткою, думаючи про матчі плей-офф проти харківської «Юридичної академії». Далі, як зазначив Роман Олександрович, вже буде без експериментів.

Павло Янкович (№12) вийшов у складі "Новатора" зі старту матчу.

Ну, а свій перший домашній матч проти «Буревісника» хмельничани програли. Поступившись у першій партії 17:25, у другій «Новатор» просто «не помітив» суперника, вигравши 25:7. Але ж розвинути успіх не вдалося. Знову програний сет (22:25), а потім ще один переможний (25:20) і долю матчу вирішували у п’ятій партії. А в ній сильнішими виявилися гості – 15:10, які й виграли матч 3:2.

"Новатор" - "Буревісник".

Сьогодні, 9 березня, Ковальчук знову пішов на експерименти, але результат був іншим. Хоча початок матчу був за гостями. Вже на старті першої партії «Буревісник» повів у рахунку 4:0. Утім, «Новатор» доволі швидко наздогнав суперника і не лише зрівняв рахунок на табло, а й згодом пішов у невеликий відрив. А під завісу сету збільшив свою перевагу та виграв 25:20.

Максим Ніколайчук (№4), який був гравцем "Новатора", нині виступає за "Буревісник".

У хмельничан не завжди спрацьовував блок.

Друга партія хмельничанам далася легше. Вже на початку сету «Новатор» вів у рахунку 6:2, чим змусив гостей брати тайм-аут. І згодом «Буревісник» не лише відігрався, а й повів у рахунку 8:9. Та ця перевага була тимчасовою. Хмельничани знову увімкнулися та почали демонструвати той результат, на який очікували їхні прихильники. Як наслідок, ще один виграний сет. Цього разу 25:18.

"Новатор" - "Буревісник".

"Новатор" - "Буревісник".

На третій сет Роман Ковальчук випустив молодих виконавців. Які не розгубилися. Коли ж потрібно було десь «натиснути» на суперника, то замість молоді виходили досвідченіші волейболісти. Партія пройшла по суті під диктовку господарів, які хоч і помилялися, але не критично. А тому цілком логічно, що «Новатор» виграв і цей сет 25:21, а разом із ним і матч з рахунком 3:0.

"Новатор" - "Буревісник".

У матчах проти "Буревісника" в складі "Новатора" дебютував у Суперлізі 15-річний Ростислав Притуляк.

Попереду на хмельницький "Новатор" очікує сильніший суперник - харківська "Юридична академія".

Отож, перший раунд змагань у Суперлізі позаду. «Новатор» посів п’яте місце і тепер у серії плей-офф до двох перемог гратиме із «Юракадемією». Перше протистояння пройде в Хмельницькому 15 березня, потім виїзд до Харкова. Якщо після цих матчів рахунок у серії буде 1:1, то «золотий сет» розіграють на майданчику «Юридичної академії».

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую