ye-logo.v1.2

Президент ФК «Поділля»: «Ми хочемо в першу лігу»

Спорт 3071
Чи вийде Поділля на продовження чемпіонату в другій лізі - вирішиться на Раді ліг ПФЛ 21 травня
Чи вийде Поділля на продовження чемпіонату в другій лізі - вирішиться на Раді ліг ПФЛ 21 травня. Фото: з архіву

Євген Бейдерман розповів про те, чому його клуб виступає за продовження чемпіонату України з футболу в другій лізі.

21 травня в Києві пройде засідання Ради ліг Професіональної футбольної ліги. На порядку денному лише питання – чи продовжувати чемпіонати в першій та другій лігах, в яких виступають дві команди з Хмельниччини – волочиський «Агробізнес» та хмельницьке «Поділля».

Щоб виконати всі санітарно-епідеміологічні вимоги, засідання пройде під відкритим небом на стадіоні «Оболонь-Арени».

«Ми будемо наполягати, аби першість відновилася, - каже сайту «Є» президент хмельницького «Поділля» Євген Бейдерман». – Якщо ж приймуть рішення, що чемпіонат слід завершити за підсумками 22 турів, тоді вимагатимемо, щоб першість визнали такою, що не відбулася. Відповідно, усі результати повинні анулювати».

На запитання: «Що це дасть, якщо чемпіонат визнають таким, що не відбувся», Євген Станіславович пояснив: «Зараз деякі клуби хочуть, аби результати першості були зафіксовані за підсумками 22 турів. Ми проти, оскільки попереду ще 10 турів і хочемо за спортивним принципом поборотися до кінця за путівку до першої ліги. Якщо чемпіонат зупинять, то вважаю, що тоді підвищення в класі для поки що двох перших команд – тернопільської «Ниви» та житомирського «Полісся», відбудеться не за спортивним принципом. Тоді нехай і нас підвищують!»

Наразі «Поділля» готується до відновлення чемпіонату, який може продовжитися 2 червня. Якщо, звісно, відповідне рішення приймуть на Раді ліг ПФЛ. Футболісти, за словами президента клубу, пройшли тестування на коронавірус і в повному складі тренуються. А ось, до прикладу, тернопільська «Нива» та житомирське «Полісся», за повідомленнями декількох спортивних видань, заявляють про неможливість забезпечити виконання умов медичного протоколу. «Якщо в них немає коштів на тести, тоді як вони планують підвищуватися в класі?, - запитує Євген Бейдерман. – Але побачимо, що говоритимуть на Раді ліг ПФЛ. Ми готові «боротися» за відновлення чемпіонату. Ми хочемо в першу лігу».

Нагадаємо, «Поділля» після 22 турів посідає шосте місце в другій лізі групі «А», маючи в активі 29 очок. Лідери – «Нива» з Тернополя» та «Полісся» з Житомира, мають по 41 та 39 очок відповідно. На третьому місці, яке дає право на участь у перехідному матчі за право підвищитися в класі, перебуває рівненський «Верес» із 36 балами. Якщо приймуть рішення, щоб чемпіонат необхідно дограти, то «Поділля» 2 червня в Хмельницькому прийматиме «Чайку» з Київщини. Утім, матч пройде без вболівальників.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую