ye-logo.v1.2

Футбол. «Поділля» - «Оболонь-2»: вийшло легко (ФОТО)

Спорт 2473
Дубль Ігоря Карпенка у перші 20 хвилин матчу Поділля - Оболонь-2 допоміг хмельничанам спокійно провести гру за власним сценарієм
Дубль Ігоря Карпенка у перші 20 хвилин матчу Поділля - Оболонь-2 допоміг хмельничанам спокійно провести гру за власним сценарієм. Фото: автора

Хмельничани вдома впевнено перемогли столичну команду.

Сьогодні, 9 квітня, відбулися матчі 16 туру чемпіонату України з футболу в другій лізі групі «А». Хмельницьке «Поділля» вдома приймало київську «Оболонь-2» і здобуло перемогу з розгромним рахунком 4:0.

Хмельничани, які борються за путівку до першої ліги, вийшли на матч проти «Оболоні-2» тим же складом, що і в переможній грі над львівськими «Карпатами». Той матч, нагадаємо, завершився з рахунком 4:1. І цього разу «Поділлю» знову вдалося обіграти суперника, забивши чотири голи. Натомість, не пропустивши жодного.

Вже на 5 хвилині матчу господарі поля мали відкривати рахунок, коли Віталій Каверін увірвався в штрафний майданчик «Оболоні-2» та віддав пас під удар Дмитру Пріхні. Той пробив з метрів семи та влучив у поперечину.
Хмельничани не збавили обертів і вже на 8 хвилині провели чергову небезпечну атаку. Спочатку Кирило Костенко пробивав з восьми метрів, але пивоварів врятував Іван Тюрін. Одразу ж Володимир Савошко завдавав удару, але знову голкіпер врятував «Оболонь-2». Але на цьому атака не завершилася. М’яч відскочив до Віталія Каверіна, той відпасував на Ігоря Карпенка. І форвард «Поділля» обігрався «в стінку» з Володимиром Савошком та опинився перед голкіпером «Оболоні-2». Карпенко лише підлаштував м’яч під удар та прокинув м’яча повіз Тюріна – 1:0.

Ян Морговський вже традиційно активно підключався до атак Поділля

Ян Морговський вже традиційно активно підключався до атак Поділля.

Володимир Савошко не лише був аткивним на вістрі атак Поділля, а й намагався добре грати у відборі

Володимир Савошко не лише був аткивним на вістрі атак Поділля, а й намагався добре грати у відборі.

Ігор Карпенко, нападник Поділля, забив два голи у ворота Оболоні-2

Ігор Карпенко, нападник Поділля, забив два голи у ворота Оболоні-2.

Мінімальна перевага «Поділля» тривала до 18 хвилини, поки команда знову не організувала швидку атаку. Внаслідок якої Кирило Костенко своїм пасом «знайшов» у штрафному майданчику Карпенка, який розвернувся та влучно пробив з метрів 15-ти. Рахунок став 2:0.

Господарі поля на досягнутому не зупинилися. Ось тільки на наступний гол довелося почекати до 39 хвилини. Каверін навісив у штрафний майданчик «пивоварів», де Пріхна відпасував Карпенку, але той в один дотик повернув м’яч Дмитру і той з 11 метрів одразу пробив – 3:0. Більше голів у першому таймі не було.

Дмитро Пріхна також відзначився у воротах Оболоні-2

Дмитро Пріхна також відзначився у воротах Оболоні-2.

Матч Поділля - Оболонь-2 пройшов без глядачів, а тому деякі прихильники хмельницької команди підтримували футболістів на паркані стадіона

Матч Поділля - Оболонь-2 пройшов без глядачів, а тому деякі прихильники хмельницької команди підтримували футболістів на паркані стадіона.

Одразу після перерви «Поділля» могло знову забити. Пріхна прострелив у штрафний майданчик, де Савошко в один дотик потужно пробив, але киян вкотре у матчі врятував Іван Тюрін. Були згодом моменти і Яна Морговського та Олександра Пернацького. Але першому завадив захисник, а другому – не вистачило влучності.

Кирило Костенко хоч і не забив Оболоні-2, але зробив чимали внесок у перемогу Поділля

Кирило Костенко хоч і не забив Оболоні-2, але зробив чимали внесок у перемогу Поділля.

Олександр Пернацький, захсиник Поділля, провів весь матч проти Оболоні-2

Олександр Пернацький, захсиник Поділля, провів весь матч проти Оболоні-2.

Поділля - Оболонь-2 - матч, який став переможним для хмельничан за усіма компонентами

Поділля - Оболонь-2 - матч, який став переможним для хмельничан за усіма компонентами.

Четвертий гол, як кажуть, назрівав та визрів. Фаді Салбак, який вийшов на заміну на 60 хвилині, опинився наодинці в штрафному майданчику «Оболоні-2» після навісу від кутового прапорця на 69 хвилині. Кращий бомбардир «Поділля» зупинив м’яч за межою воротарської та одразу влучно пробив – 4:0. Ще через хвилину міг забивати і Владислав Прильопа, але Тюрін зміг приборкати м’яча з другої спроби. Більше голів у цій грі не було. «Поділля» перемогло «Оболонь-2» з рахунком 4:0.

Стримати Віталія Каверіна було важко, а тому кияни не раз булиз змушені порушувати правила

Стримати Віталія Каверіна було важко, а тому кияни не раз булиз змушені порушувати правила.

Фаді Салбак забив свій сьомий гол у чемпіонаті України

Фаді Салбак забив свій сьомий гол у чемпіонаті України.

«Оболонь-2» зазнала шостої поспіль поразки в чемпіонаті. Та в грі проти «Поділля» кияни навіть жодного разу не вдарили по воротах Олега Чуваєва. Вже після гри тренер команди Олександр Антоненко сказав, що йому важко це пояснити, оскільки потрібно ще все проаналізувати.

А ось наставник «Поділля» Віталій Костишин залишилився задоволеним як результатом, так і грою своєї команди. «Вийшло легко, але це заслуга наших гравців. Я їм перед грою казав, що все залежить від них якою вийде матч, що вони самі можуть ускладнити собі або полегшити гру. І вони сьогоднішній матч зробили для себе легким, забивши два швидких голи, - сказав Віталій Костишин. – У них сьогодні вийшло все».

Свій наступний матч «Поділля» проведе 15 квітня на Київщині проти «Діназа», команди, яка також претендує на призові місця в другій лізі. Утім, як каже Віталій Володимирович, у «Поділлі» не дивляться на суперника та його турнірне становище. «Ми на будь-яку команду налаштовуємося, як на найвирішальній матч, - каже Віталій Костишин. – До гри з «Оболонню-2» готувалися як до вирішального матчу. Тепер так само будемо готуватимемося до «Діназа».
Ще один представник Хмельниччини в другій лізі групі «А» - дунаєвецький «Епіцентр», сьогодні грав у Львові проти «Карпат» із Галича. І поступився з рахунком 0:1. А наступну гру «Епіцентр» має зіграти 14 квітня проти столичного «Рубікона».

Отож, після поєдинків 16 туру в другій лізі групі «А» лідирує ФК «Ужгород», в якого 35 очок у 15 матчах. «Поділля» піднялося на другу сходинку, маючи 34 очки в 14 матчах. Третім йде «Діназ» із 33 балами в 15 матчах. А ось «Епіцентр», зігравши 12 матчів, із 24 очками посідає 5 місце, відстаючи від «Карпат» із Галич, які провели 15 матчів, на 8 очок.

Читайте також: «Агробізнес» - «Волинь»: у Волочиську без голів

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую