ye-logo.v1.2

Футбол. «Поділля» - «Полісся»: самовіддача, дисципліна та перемога хмельничан (ФОТО)

Спорт 3644
Поділля перемогло Полісся та вже має в активі 2 перемоги, 1 нічию та 2 поразки
Поділля перемогло Полісся та вже має в активі 2 перемоги, 1 нічию та 2 поразки. Фото: автора

Хмельницька команда здобула домашню перемогу в 5 турі чемпіонату України серед команд першої ліги.

Сьогодні, 23 серпня, завершився 5 тур чемпіонату України з футболу в першій лізі. Хмельницьке «Поділля» вдома приймало житомирське «Полісся», в складі якого чимало футболістів, які пограли в Прем’єр-лізі, та перед якою стоїть завдання вийти до УПЛ. Перед «Поділлям» же поставлене інше завдання – зберегти прописку в першій лізі та радувати своїх вболівальників як грою, так і результатом. І сьогодні хмельницьким футболістам вдалося подарувати позитивні емоції свої шанувальникам. Адже «Поділля» перемогло «Полісся» з рахунком 1:0.

Враховуючи, що матч відбувся в День Державного прапора, а також на передодні 30-річниці Незалежності України, на стадіоні «Поділля» вирувала справжня святкова атмосфера. Зокрема, перед початком гри на газоні вихованці хмельницького футболу розгорнули 100-метровий прапор, яким зустріли футболістів на футбольному полі. А під час гри глядачі декілька разів піднімали до гори сині та жовті картонки, які їм роздали перед матчем. У такий спосіб центральна трибуна СК «Поділля» перетворювалася на державний стяг. Усьому цьому атомсферності додавали ще й скандування трибун: «По-ді-лля!».

Перед матчем Поділля - Полісся на полі хмельницького стадіону розгорнули 100-метровий прапор

Перед матчем Поділля - Полісся на полі хмельницького стадіону розгорнули 100-метровий прапор.

Андрій Ліповуз став автором єдиного та переможного голу Поділля в ворота Полісся

Андрій Ліповуз став автором єдиного та переможного голу Поділля в ворота Полісся.

Хмельничан ж розпочали матч доволі обережно. Утім, як після гри сказав головний тренер «Поділля» Віталій Костишин, його команда, після поразок в Краматорську в чемпіонаті 2:1 та Кубку України в Дунаївцях від «Епіцентру» 3:0, мала шалене бажання сьогодні виграти.

А ось «Полісся», якщо врахувати матч у Кубку України, вже три матчі поспіль не програвало. Утім, у Хмельницькому в першому таймі житомирянам мало що вдавалося. Особливо, якщо говорити про перший тайм. Чи не єдиний небезпечний момент у воріт «Поділля» гості створили на хвилині 20-ій, але тоді вчасно з воріт вийшов Олег Чуваєв, який ліквідував загрозу.

Поділля - Полісся - моменти матчу 5 туру в першій лізі

«Поділлю» ж загострити гру попереду також не дуже вдавалося. Але на 30 хвилині хмельниначи таки отримали шанс забити, коли Ян Морговський прострілив на ближню стійку, куди набігав Станіслав Коваль, який ще минулого сезону грав за «Полісся». Утім, удар Коваля був неточним.

Станіслав Коваль, який виступав за житомирське Полісся минулого сезону, намагався вразити ворота своїх колишніх одноклубників

Станіслав Коваль, який виступав за житомирське Полісся минулого сезону, намагався вразити ворота своїх колишніх одноклубників.

Синьо-жовті трибуни СК Поділля

Синьо-жовті трибуни СК Поділля.

Та на 43 хвилині стадіон «Поділля» «вибухнув» вигуками: «Гол!». Дмитро Пріхна обігрався з Денисом Островським та пробив по воротам гостей – удар Пріхни заблокували, але перши м на добиванні був Андрій Ліповуз, який з метрів 17-ти відправив м’яч у «дев’ятку» воріт «Полісся» - 1:0.

Поділля - Полісся - моменти матчу 5 туру в першій лізі

Захисник Ян Морговський розривав правий фланг захисту Полісся своїми гострими підключеннями до атак Поділля

Захисник Ян Морговський розривав правий фланг захисту Полісся своїми гострими підключеннями до атак Поділля.

Вже у компенсований арбітром час до першого тайму «Поділля» могло збільшити свою перевагу. Але «Полісся», після удару Ігоря Карпенка, врятував голкіпер Заурі Махарадзе.

Вже після перерви гості одразу ж активізувалися та створили небезпечний момент – хмельничан врятував Олег Чуваєв, який зміг відбити удар. Ну, а «Поділля» на 55 хвилині знову забило. Щоправда, гол Карпенка не зарахували, оскільки той був в офсайді.

Віталій Костишин, головний тренер Поділля

Віталій Костишин, головний тренер Поділля.

Андрій Ліповуз надійно зіграв в опорній зоні Поділля в матчі проти Полісся

Андрій Ліповуз надійно зіграв в опорній зоні Поділля в матчі проти Полісся.

Поділля - Полісся - моменти матчу 5 туру в першій лізі

Поділля - Полісся - моменти матчу 5 туру в першій лізі

Ігор Карпенко забив у ворота Полісся, але його гол не зарахували

Ігор Карпенко забив у ворота Полісся, але його гол не зарахували.

Поділля - Полісся - моменти матчу 5 туру в першій лізі

Житомиряни намагалися врятувати гру. Але, як сказав після матчу наставник «Полісся» Юрій Калітвинцев, гравці «Поділля» інколи йшли на самопожертву, блокуючи удари гостей. Шалене бажання, самовіддача та дисципліна – ось ці три складові, на думку Віталія Костишина, стали ключовими в цьому матчі та допомогли його команді перемогти. До того ж, наприкінці гри «Поділля» ще раз забило, але і гол Владислава Прильопи не зарахували, бо той наче перебував в положенні поза грою.

Поділля - Полісся - моменти матчу 5 туру в першій лізі

Гравці Поділля подякували трибунам за підтримку в матчі проти Полісся

Гравці Поділля подякували трибунам за підтримку в матчі проти Полісся.

Хмельницькі вболівальники привітали Поділля з перемогою

Хмельницькі вболівальники привітали Поділля з перемогою.

«Поділля», вигравши в «Полісся» з рахунком 1:0, здобуло свою другу перемогу в чемпіонаті. Тепер у команди Віталія Костишина 7 очок та 8 місце в турнірні й таблиці. Далі ж на хмельничан очікує виїзна гра в Кривому Розі проти «Кривбаса», який у 5 турі в Волочиську зіграв з «Агробізнес» внічию 0:0, та з 13 очками посідає 2 місце. Матч «Кривбас» - «Поділля» пройде 27 серпня. А свій наступний домашній поєдинок хмельничани проведу 5 вересня проти тернопільської «Ниви».

Читайте також: «Поділля» та «Агробізнес» поступилися в Краматорську та Житомирі

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую