ye-logo.v1.2

ТИСНИ НА ГАЗ! ДАІ НЕ ПРОТИ

Спорт 2845
У змаганнях міг взяти участь кожен, хто має водійське посвідчення,   справний пасок безпеки та оплачену страховку
У змаганнях міг взяти участь кожен, хто має водійське посвідчення, справний пасок безпеки та оплачену страховку . Фото: автора

В минулі вихідні у Нігині Кам’янець-Подільського району будь-який водій міг відчути себе професійним гонщиком

26 червня відбулися перегони серед автолюбителів. «Я бачив, як у Кам’янці-Подільському хлопці змагаються просто на світлофорах, і подумав: «Чому б не проводити такі перегони цивілізовано і безпечно, – розповідає Сергій Антонецький, директор одного із автосалонів у Кам’янці-Подільському й ініціатор змагань. – Як депутат районної ради, я звернувся із пропозицією до керівників району, і ті радо погодились допомогти у організації». «Суть змагань проста, – каже співорганізатор заходу, голова кам’янець-подільського клубу автолюбителів «402» Валерій Попович. – Дистанція, на якій змагаються автомобілі «класична», – чверть милі (402 метри). Учасники стартують по сигналу, одночасно, бік до боку, і мчать щодуху до фінішної прямої. Переможець продовжує змагання. Хто прийшов другим – вибуває». 
Особливістю змагань у Нігині було те, що участь у них міг взяти будь-хто, потрібно було лише пред’явити водійське посвідчення, внести 19 гривень за страховку та мати справний пасок безпеки. Бажаючих спробувати себе у якості гонщика виявилося під три десятки. «Нігин для перегонів вибрали не випадково. Саме тут дорога якомога краще відповідає потребам таких змагань, – розповідає Вадим Фалінський, автолюбитель із Кам’янця, який на перегонах виконував роль маршала.
 – Ми змагалися у так званому драгрейсингу – перегонах на швидкість по прямій, а саме тут є абсолютно прямий відрізок дороги із хорошим покриттям, крім того вздовж дороги достатньо місця для глядачів». Щоб забезпечити безпеку змагань, трасу   біля села перекрили на чотири години, а сам відрізок, де проходили перегони, огородили яскравою стрічкою і поставили пильних міліціонерів через кожні кілька десятків метрів. «Ці змагання – це те, що впродовж багатьох років існувало нелегально у містах просто на вулицях, – каже Валерій Попович. – Люди, які люблять автомобілі і швидкість, збиралися разом і проводили автоперегони, але говорити про безпеку таких гонок не доводиться… Тож ініціатива поганятися відкрито, легально, без страху перед ДАІ і загрози власному і чужому життю, – це було те, чого чекало багато людей. Скажімо, почувши про наш захід,  поганятися приїхали хлопці із Хмельницького, Чернівців, Тернополя та інших міст». Переможця перегонів у Нігині… визначити так і не вдалося. Чотирьох годин, на які правоохоронці погодились перекрити трасу, не вистачило для повноцінних перегонів у кілька турів. «Якщо чесно, ми не чекали такої кількості учасників і глядачів, тож із часом дещо не розрахували і, на жаль, не встигли провести всі тури, – ділиться Валерій Попович. – Та головне – ми продемонстрували, що можемо організовувати подібні заходи на  високому рівні та безпечно, а це, по секрету, було однією з умов, за якої нам будуть дозволяти проводити перегони і надалі…» 
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую