ye-logo.v1.2

Фінішував другий етап конкурсу «Універсальний солдат»

Спорт 3703
Фото: Сергія ЗИКОВА

Семеро переможців першого відбірного етапу Конкурсу змагалися у військово-професійній, спортивній номінаціях та у номінаціях за гуманітарним і культурно-мистецьким напрямками.

На базі факультету військової підготовки Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка фінішував другий відбірний етап Конкурсу військово-професійної майстерності “Універсальний солдат” серед військовослужбовців служби за контрактом Головного управління оперативного забезпечення Збройних Сил України.

Так, журі на чолі з тимчасово виконуючим обов’язки начальника групи з виховної та соціально-психологічної роботи Головного управління оперативного забезпечення ЗС України підполковником Олександром Хоровцем визначало кращих у виконанні нормативів з підготовки до роботи і налаштування переносних радіостанцій Р-148 та Р-158, прокладання польового кабелю лінії зв’язку. Військовослужбовці демонстрували вправність у вогневій підготовці, виконували неповне розбирання і збирання автомата, споряджали магазин патронами, змагались у виконанні нормативів із захисту від зброї масового ураження. Крім того, контрактники демонстрували вміння і навички у військово-медичній підготовці, військовій топографії. Для оцінки своєї сили, витривалості і швидкості військовослужбовці долали на час дистанцію у 1000 метрів, підтягувалися на перекладині, віджимались на гімнастичних брусах, присідали з 16-кілограмовою гирею, змагались у човниковому бігу 10х10 метрів.

В рамках номінацій за гуманітарним та культурно-мистецьким напрямками учасники Конкурсу змагалися у вікторині зі знання воєнної історії та історії Збройних Сил України, декламували вірші, уривки з творів і гуморески, демонстрували вокальні та танцювальні здібності.

Переможців другого відбірного етапу Конкурсу на урочистому підбитті підсумків оголосив начальник факультету військової підготовки Кам’янець-Подільського національного університету полковник Сергій Мальченко.

Так, за рішенням журі переможцем етапу став головний старшина Навчального центру підготовки інженерних військ прапорщик Олександр Маланіч (місто Кам’янець-Подільський), який представлятиме Головне управління оперативного забезпечення Збройних Сил України у фінальному етапі Конкурсу, що пройде у вересні. Друге місце виборов солдат Михайло Пуздряк з Чернівців. А третє призове місце з однаковою кількістю балів між собою розділили молодший сержант Микола Алєксєєв з Білгород-Дністровського і молодший сержант Олександр Заровний з Кам’янця-Подільського.
На завершення командуванням факультету влаштовало для учасників другого етапу Конкурсу екскурсію визначними місцями старовинного міста-фортеці Кам’янець-Подільського.
Андрій АГЄЄВ, регіональний медіа-центр Міноборони України.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую