ye-logo.v1.2

Засновник ФК «Агробізнес» Олег Собуцький: «Особисто мені соромно дивитися в очі вболівальникам»

Спорт 4231
Із закордонних зборів не всі футбоілсти Агробізнеса повернулися в Україну
Із закордонних зборів не всі футбоілсти Агробізнеса повернулися в Україну. Фото: зі сторінки головного тренера Агробізнеса Олександра Чижевського в фейсбуці

Після перемоги у війні, в Волочиську буде зовсім інша футбольна команда.

Через російську агресію, чемпіонат України з футболу серед команд ПФЛ, який мав відновитися сьогодні, 19 березня, призупинено. Коли ж поновиться, поки невідомо. Та схоже, після перемоги України над росією, в Волочиську буде зовсім інший ФК «Агробізнес», ніж був до цього. Адже в команді майже не лишилося футболістів.

«Розуміючи, що в умовах війни немає сенсу продовжувати тренувальний збір «Агробізнеса» в Туреччині, 25 лютого тренери та гравці провели термінове зібрання та вирішили повернутися до України, до своїх родин. Після такого рішення нам вдалося змінити дату вильоту з 11 березня на 28 лютого. Команда прилетіла до Будапешта, де її забрав автобус та відвіз до України, - розповів клубній пресслужбі засновник волочиського ФК «Агробізнес» Олег Собуцький. - Яким було моє здивування, коли додому повернувся весь тренерський штаб на чолі з Олександром Чижевським, адміністративний персонал та… три футболісти. Всі інші вирішили перечекати за кордоном, в безпеці та подалі від війни. І це в ті дні, коли країні, яка їх виростила, на футбольних полях якої вони виступали, де залишилися їхні рідні та близькі, так потрібна допомога. І необов’язково на передовій, в тилу безліч справ. Особисто мені соромно дивитися в очі вболівальникам. Вони запитують, чому хлопці не повернулися, і жодних аргументів цьому навести не можу. У нас війна, гинуть люди, а гравці команди - Іван та Микола Когути - в цей час надсилають фото з ресторану в Іспанії. Хіба це нормально?»

Нагадаємо, що хмельницьке «Поділля» та волочиський «Агробізнес» достроково завершили свої закордонні збори, щоб повернутися додому.

Та в складі волочиської команди додому повернулися гравці Ігор Курило, Данило Карась та Артем Матус. У Волочиську їх чекали Віталій Груша та Євген Ємаєв, які через травми не були на зборах у Туреччині. «Всі вони продовжать кар’єру в клубі. З усіма іншими гравцями ми не маємо намірів продовжувати співпрацю, вони вже зараз можуть шукати собі нові команди. Це позиція клубу, який був заснований у 2016 році та завжди наголошував на єдності України, підтримці армії. У формі «Агробізнеса» виступатимуть футболісти, які не на словах, а на ділі розділяють наші цінності. Саме таких хлопців ми запросимо до лав команди, як тільки буде нагода продовжити футбольний сезон. Саме з такими хлопцями ми здобуватимемо нові перемоги. Війна неодмінно завершиться перемогою України, ми відбудуємо міста та села. А зараз вся країна має згуртуватися та єдиним фронтом дати відсіч ворогу», - заявив Собуцький.

Читайте також: Речі для переселенців – пункти видачі та збору одягу в Хмельницькому

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую