ye-logo.v1.2

На фестивалі рестораторів у Хмельницькому смакували пиріг з кропиви та козацьку мамалигу

Суспільство 3026
На грилі смажать м
На грилі смажать м'ято та картоплю. Фото: автора

Гостей свята частували подільськими смаколиками.

На площі біля кінотеатру Шевченка сьогодні, 14 травня, пахло димом від мангалу та смаженим м’ясом. Стравами традиційної української та подільської кухні, приготованими за старовинними та новими авторськими рецептами, можна було посмакувати на фестивалі рестораторів Поділля. Було й чим запити усю смакоту – алкогольні й лікувальні напої, кава та чай, усе що забажає душа.

Начальник управління торгівлі Олександр Панченко розповідає, що участь у фестивалі взяло 13 кращих рестораторів міста.

«Сьогодні вони продаватимуть свою продукцію, проведуть різні майстер-класи, поспілкуються із гостями фестивалю. Страви можна придбати за доступною ціною і скуштувати прямо тут. Якщо страва сподобалась, думаю, кухарі поділяться рецептами, щоб можна було таку їжу приготувати вдома», - додає він. Ідея започаткування фестивалю виникла на з’їзді поварів Хмельниччини.

Козаки у казані варять мамалигу

«Ми вирішили, що треба робити заходи, які повернуть довіру споживача до ресторанів, - говорить власниця одного із закладів міста Аня Діль. – Інші міста проводять такі заходи регулярно».

Кухар Дмитро для фестивалю замаринував 7 кілограмів мяса для шашлику

Наступного року фестиваль планують підлаштувати під відкриття туристичного сезону. Таким чином, турист, який завітає до Хмельницького, матиме нагоду відразу ж і познайомитись з традиційною кухнею. Організатори подбали про настрій учасників фестивалю та гостей. Під кінотеатром водили хороводи, танцювали, співали та грали на музичних інструментах.

Завиванці із мясом, грибами та чорносливом обсмажать на мангалі

Пиріг із кропиви за особливим рецептом

Попри мінливість погоди, гостей на фестивалі було чимало

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую