ye-logo.v1.2

Із стейками, ковбасками і смаженим кабанчиком: як у Хмельницькому відбувався фестиваль "Проскурівські смаколики"

Суспільство 4338

14 хмельницьких рестораторів частували містян.

Сьогодні, 25 лютого, у Хмельницькому вдруге відбувався фестиваль вуличної їжі "Проскурівські смаколики". Приурочили його спеціально до Масляної та традиційних проводів зими. Вперше фестиваль стартував минулого року, на свято Покрови. Тоді свою кухню представляли десять закладів, цьогоріч їх уже чотирнадцять. «Проскурівські смаколики» існує й у телевізійній версії, адже одним із ініціаторів та організаторів є ХОДТРК «Поділля-центр».

«Я вважаю, що нам усім разом треба піднімати наше місто, його привабливість. Треба намагатись робити все для людей. Тому я дуже вдячна нашим рестораторам. Вони вийшли в таку не просту погоду і не простий час, щоб всім разом провести фестиваль «Проскурівські смаколики». Безмежно вдячна хмельничанам, які підтримали нас. Скажу точно – втретє фестилю бути, але коли, ще незнаю», - зазначає генеральний директор ХОДТРК «Поділля-центр» Тетяна Колісніченко.

Посмакувати, насправді, було чим. М’ясні страви - стейки і смажені ковбаски, готували просто на вулиці, на величезних монгалах та грилях. У казанах варили юшку та кашу. Найпопулярнішою стравою був 60-кілограмовий смажений кабанчик. Його майже увесь «забронювали», ще до того, як він остаточно засмажився.

На фестивалі було багато цікавих атрибутів

«Кабанчик мав вагу 60 кілограмів, привезли його до Хмельницького із Дунаєвець. Чимало людей вже замовили, наперед. Як засмажиться, ми його розріжемо на частини і продамо», - розповідає кухар Сергій.

Участь у фестивалі взяли народні колективи з Хмельниччини

Страви на десерт теж вражали різноманіттям – штруделі і млинці із кількома начинками, панкейки, круасани, тортики і  тістечка. Єдине табу на святі – ніякого алкоголю.

Хмельничан піснями розважали народні колективи

«Сьогодні у нас ціни нижчі, ніж у закладі. Пропонуємо сирники на будь-який смак - на шоколадному тісті, з шоколадною крихтою ,з маком, родзинками, персиками. Маємо кілька видів штруделів. Усе приготували сьогодні вранці. Попит високий, багато продали, колеги вже довозять випічку», - каже продавець десертів одного із закладів міста Роман.

 Справжні козаки рубали дрова для розпалювання вогню

Окрім смачної програми, організатори підготували і розважальну. На фестиваль приїхали народні колективи із Кам'янеччини, Білогірщини та Деражні. На сцені серед парку ім.Т.Шевченка виступали і дорослі, і малі, співали пісень, водили хороводи.

Хмельничан частували юшкою і кашею

«Хороший фестиваль. Цікаво організований, гарна програма. Вже встигли дещо скуштувати. Сподобались виступи народних колективів, дуже вдало підтримують атмосферу традиційних проводів зими», - ділиться враженнями хмельничанка Анна.

Найбільше уваги привертав ось цей смажений кабанчик

За словами організаторів, після першого фестивалю восени, ресторатори самі чекали коли знову відбудуться "Проскурівські смаколики".  Проект відкритий для усіх, тому власників закладів харчування запрошують у майбутньому долучатись, не боятись і показувати себе хмельничанам.

М'ясо смажили на грилі

 Кожен ресторан демонстрував свої страви

Ціни на страви були дешевші, ніж у закладах

 Десерти дивували різноманіттям

Хмельничани знаходили собі страви до смаку

Солом'яного бичка спалили у ході святковї програми

 Організатори облаштували кілька фотозон

 

 

 

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую