ye-logo.v1.2

Остеопороз – підступний ворог

Здоров'я 2626
Фото: www.sunhome.ru

Наприкінці цього року дві мої приятельки, з якими ми постійно ходили в ліс по гриби, ягоди та трави, опинилися в гіпсі.

 Причина: перелом шийки стегна в однієї, перелом гомілкової частини ноги в і. Лікарі сказали: не було б остеопорозу не було б і перелому. Ну а я, щоб не трапилося такого зі мною, „закопалася” в книги, почала читати все, що стосується цієї підступної хвороби. А її, частіше за все, діагностують тільки після переломів. Тут я викладу всі комплексні профілактичні засоби, які я проводжу зараз.
1. Оскільки у гарбузі каротину більше, ніж у моркві, і в 3 рази більше, ніж в телячій печінці, то я взимку (коли мало сонця) з’їдаю кожного дня 1 ч. л. печінки тріски разом з гарбузовою кашею. У супермаркетах продається борошно з насіння гарбуза (там багато мікроелементів, зокрема селену). Це борошно я їм по 1 ч. л. 2-3 рази на день під час вживання їжі, і так протягом року безперервно. Іноді готую його сама. Для цього двічі пропускаю через м’ясорубку насіння гарбуза разом із шкіркою. Гарбуз – лідер серед продуктів здорового харчування, саме тому я віддаю йому перше місце в рейтингу засобів проти остеопорозу.
2. Знову ж, яйця, і проти холестерину, і проти остеопорозу. Вчені вважають, що харчовий холестерин в яйцях не є головною причиною розвитку атеросклерозу і захворювань серцево-судинної системи. Тому, ранньою весною, коли кури починають нестися, я купую свіжі курячі яйця і вранці натщесерце (замість сніданку) п’ю таку суміш: 0,5 л молока довести до кипіння і в гарячу рідину вбити сире яйце, додати 1 ст. л. вершкового масла і 1 ст. л. медових цукатів. Така лікувальна їжа допомагає зміцнити кістки, адже у шкірці лимонів і апельсинів вітаміну С в 3 рази більше, ніж в плодовій м’якоті, а цитрину і каротину в одній шкірці лимона – 3-4 добові норми.
Також важливо морську рибу – путасу. Філе з неї готую в пароварці, а кістки і голову, в малій кількості води, варю близько години. Коли кістки розваряться, все подрібнюю в блендері та з’їдаю.
4. Один раз на місяць готую холодець з телячих хвостів і ніг, а також з курячих ніжок та голів.
5. З жовтня по квітень, кожен день, п’ю напій, у склад якого входять шишки хмелю (а це дріжджі і всі вітаміни групи В), мед і яблучний оцет. Восени щільно наповнюю 3-літрову банку шишками хмелю і заливаю яблучним оцтом. Вранці, натщесерце, у склянку гарячої води (400С) кладу 1 ч. л. меду і 1 ст. л. яблучного оцту, настояного на шишках хмелю, і випиваю.
Ось, напевно, і все, що вичитала із книг. Сама виконую всі ці поради, щоб запобігти остеопорозу.

Лідія Крисань, мікробіолог.
м. Черкаси

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую