ye-logo.v1.2

Густу кров розріджує часник, кориця та полин

Здоров'я 48515
Фото: www.anypics.ru

Для розрідження крові часто радять використовувати ацетилсаліцилову кислоту, але, крім користі, вона приносить і шкоду.

 Закріплюючись на стінках шлунка, частинки аспірину «в’їдаються» у них й утворюють виразки. Тому фітотерапевти надають перевагу відварам листя малини й смородини, які є джерелом саліцилової кислоти. Крім того, вона міститься у багатьох фруктах та овочах, проте, в кількості, недостатній для значного впливу на згортання крові.
Слід пам’ятати також і про те, що важливо зменшити вживання харчових продуктів, багатих на вітамін К, оскільки вони, навпаки, посилюють згортання крові. Серед таких, насамперед, потрібно назвати плоди чорноплідної горобини, шпинат та салат. Для розрідження крові можна скористатися наступними порадами.

• Жири риби сприяють не лише розрідженню крові, а й розсмоктуванню вже наявних тромбів і склеротичних бляшок. Тому рибу слід їсти не менше 3-4 разів на тиждень, до того ж перевагу потрібно надавати жирним сортам.
• Стежте, щоб у продуктах харчування містився йод, зокрема, їжте регулярно свіжу морську капусту або ж суху, подрібнену на млинку для кави. Сухий порошок ламінарії досить вживати замість солі з їжею раз на день по 1 ч. л.
• Додайте до раціону волоські й мигдалеві горіхи (по 1 ст. л. на день).
• Споживання часнику, червоного болгарського перцю, помідорів теж зменшує в’язкість крові. До 250 г почищеного часнику додати 300 мл меду, настоювати 3 тижні й приймати по 1 ст. л тричі на день за 40 хвилин до вживання їжі.
• Жуйте щовечора по 0,5 ч. л. сухих квіток гіркого полину, запиваючи склянкою кефіру. Робіть так протягом тижня, потім слід зробити перерву на 7-10 днів і повторити. Окрім розрідження крові, полин чистить печінку й зміцнює імунітет.
• Добре допомагає розріджувати кров коріння шовковиці. Узяти 200 г свіжих коренів, подрібнити й промити. Покласти в емальовану каструлю, залити 3 л холодної води та залишити на годину. Потім поставити на слабкий вогонь, поварити 15 хвилин, зняти з плити, охолодити, процідити й поставити в холодильник. Приймати 5 днів поспіль по 200 мл тричі на день до вживання їжі, потім зробити перерву на 2-3 дні. Провести 2-3 курси лікування.
• Щодня з’їдайте мінімум 1 ст. л. пророслої пшениці. Бажано додавати її в овочеві салати з 1 ч. л. лляної олії (джерело ненасичених омега-3-жирних кислот).
• Кориця та імбир теж мають здатність розріджувати кров. Узяти свіжий корінь імбиру (приблизно 4 см), дрібку кориці (на кінчику ножа), 1 ч. л. зеленого чаю. Суміш залити 0,5 л окропу, дати настоятися, процідити, додати лимон та мед за смаком. Випити протягом дня.

Підготувала Ангеліна ПІДЛІСНА.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую