Гаряча тема:
- Війна
Кожен тридцятий помирає через любов до мясопродуктів
М'ясопродукти - причина смерті кожної тридцятої людини на Землі. До такого висновку дійшли європейські вчені, після проведення масштабного дослідження.
Вивчивши раціон харчування й історію хвороби майже 450 тисяч чоловіків і жінок, дослідники помітили зв'язок між м'ясопродуктами і смертю від раку або серцево-судинних захворювань. Вони радять їсти не більше 20 г таких виробів на день. М'ясопродукти готують із частин туш, які містять багато жиру, в тому числі холестерину. Вчені спостерігали за учасниками експерименту 13 років і помітили, що смертність серед тих, хто їв найбільше таких продуктів, виявилася на 44% вищою, ніж серед тих, хто їх майже не їв. Смерть від серцевих хвороб серед тих, хто з'їдав більше 160 г м'ясопродуктів у день, виявилася вищою на 72%. Але є і деякі нюанси: автори дослідження не виявили зв'язку між обсягом споживаного м'яса птиці й смертністю, а яловичина та свинина в малих дозах надавали сприятливий ефект.
Підготувала Ангеліна ПІДЛІСНА.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: