ye-logo.v1.2
1 Червня, 2020

Звідки беруться хвороби?

Здоров'я 5160
Щоб бути здоровим харчуватись потрібно правильно. Фото zolochiv.net
Щоб бути здоровим харчуватись потрібно правильно. Фото zolochiv.net

Наукою доведено: чим менше сучасна людина споживає сирої натуральної рослинної їжі, а віддає перевагу вареній, смаженій, жирній, солодкій, пересоленій, консервованій, квашеній, печеній, начиненій усілякими наповнювачами — барвниками, консервантами, тим більше вона отруюється, зашлаковується і хворіє

З розвитком цивілізації людина «удосконалювала» переробку природних продуктів шляхом розмелювання зерна, консервування, соління та квашення овочів, фруктів і ягід. А ще - варіння, випікання, тушкування, смаження. Через це продукти майже повністю втрачають вітаміни, а мінеральні речовини переходять із органічної форми в неорганічну, а відтак повністю не засвоюються організмом. Поганий настрій, хвилювання, страх, нервозність свідчать про нездоровий стан крові, про її отруєння. Відтак настає передчасна старість. 90% усіх хвороб виникають через неправильне, неприродне харчування. Отже, споживання «мертвої» їжі з продуктів, що перейшли через гарячі печі, та надмірне вживання жирних продуктів тваринного походження шкодять здоров'ю. Наукою доведено: чим менше сучасна людина споживає сирої натуральної рослинної їжі, а віддає перевагу вареній, смаженій, жирній, солодкій, пересоленій, консервованій, квашеній, печеній, начиненій усілякими наповнювачами — барвниками, консервантами, тим більше вона отруюється, зашлаковується і хворіє.

Який раціон правильний?
Однією з найважливіших умов раціонального харчування є правильний підбір страв протягом усього дня. Це роблять з урахуванням того, в яких саме продуктах і в якій кількості має потребу той чи інший член сім'ї залежно від віку, професії та стану здоров'я. Не треба лякатися надто наукового, як здається декому, слова «калорія». Якщо вам дороге здоров'я ваших рідних та ваше власне, вдумливо підійдіть до цього питання. Люди, які займаються розумовою працею, повинні одержувати на день близько 3 000 кілокалорій. Людині, яка працює фізично у механізованих процесах, потрібно 3 200-3 500 кілокалорій на день, а тій, що виконує ручну фізичну роботу, — до 4 000 кілокалорій. Але той, хто вважає, що для організації правильного харчування досить визначити калорійність їжі, дуже помиляється. Треба ще знати, якими поживними речовинами і в яких кількостях слід забезпечити цю калорійність.
Запам'ятайте: в добовому раціоні повинно бути 100 г білка, 75-100 г жиру та від 450 до 700 г вуглеводів. Щоправда, кількості поживних речовин можуть змінюватись залежно від умов, у яких живе людина, стану її здоров'я та багатьох інших факторів. Так, до прикладу, людям, які живуть в умовах спекотного клімату, потрібна більша кількість білка — 120-130 г. Потреба у білку зростає і після захворювань, пов'язаних із підвищенням температури.
Не менше одної третини добової норми жиру повинно припадати на тваринні жири. Основну кількість вуглеводів людина одержує у вигляді крохмалю та близько 100 г треба споживати у вигляді цукру (в цю кількість входять і різноманітні солодкі страви та кондитерські вироби). У хлібі, овочах міститься головним чином крохмаль, а у фруктах, ягодах, молоці, а також буряку, моркві — цукор. Вони накопичуються в тканинах у вигляді шкідливого баласту, який містить шлаки, слиз. Потім ці отрути призводять до різних захворювань і стають причиною утворення каменів у нирках та сечовому міхурі, кислотних кристалів у кровоносних судинах та суглобах.

Підготувала Світлана ЯСЬКОВА.



 

Коментарі:

До теми

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую