emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт


Шановні дописувачі-блогери! У зв'язку з редизайном сайту, редакція закрила можливість додавати дописи у цей розділ. Однак раді вас попередити, що ми розробили новий розділ «Спецпроекти» у якому й розмістили Блоги. А також дещо змінили умови розміщення дописів у блогах.

Ті з вас, хто готує матеріали і має бажання опублікувати їх у блогах, можуть написати на електронну скриньку [email protected]. Звертаємо вашу увагу, що редакція залишає за собою право вирішувати чи публікувати ці тексти у розділі Блоги.

Прошу також зауважити, що у нас є розділ «НарКор», де усі зареєстровані читачі мають можливість публікувати свої новини чи інформацію.

Дякуємо, що залишаєтеся з нами.

Дорожній контроль Хмельницький


БЛОГ (ДОПИСИ)

Про автора ДАІшний контроль

«Цеглою» по центру міста

Повернення знака, який забороняє з вулиці Подільської повертати на вулицю Проскурівського підпілля, викликало чимало нарікань.

Повернення знака, який забороняє з вулиці Подільської повертати на вулицю Проскурівського підпілля, викликало чимало нарікань.

 

Вже понад місяць в Хмельницькому навколо однієї дорожньої ділянки вирують пристрасті

 

А все через дорожній знак, який забороняє їхати водіям з вулиці Подільської на вулицю Проскурівського підпілля в бік вулиці Проскурівської. Коли «цегла» (знак 3.21 «В'їзд заборонено») з'явився на дорозі, до редакції «Хмельницької народної газети «Є» почали надходити чисельні дзвінки та повідомлення від читачів, які скаржилися, що про появу знаку. Скаржилися, що він дуже високо стоїть, та й про його встановлення ніхто не попереджував, а працівники ДАІ вже почали «збирати» штрафи.

 

Про доцільність та зручність

 

Декілька років тому влада Хмельницького прийняла рішення зробити двосторонній рух на цій ділянці дороги, але… Державтоінспекція написала скаргу в прокуратуру, оскільки ДАІ не давало дозволу на зміну руху на цьому «клаптику» дороги. «Прокуратура двічі подавала протест на рішення міської ради, - розповіли кореспонденту «Хмельницької народної газети «Є» в юридичному відділі міської ради. – Депутати ж двічі відхиляли цей протест. Тому прокуратура подала позов до суду, мотивуючи його тим, що міська рада незаконно зробила двосторонній рух, оскільки ДАІ не погодило схему руху». Хмельницький міськрайонний суд прийняв рішення повернути «цеглу» на дорогу, але влада міста оскаржувала це в Вінницькому апеляційному суді. «Суд прийняв рішення, що міська рада не мала права  відкривати двосторонній рух, оскільки ДАІ не погодило схему руху, вважаючи, що там неможливі такі зміни – вузька дорога, не можливо автомобілям розвертатися тощо. Ми в апеляційному суді наполягали на тому, що депутати прийняли правильне рішення, оскільки виходила із доцільності та діяли в інтересах громади, щоб населенню було зручніше. Вказували й на те, що прокуратура запізнилася по термінам протесту, але суд встановив, що протести були подані своєчасно», - зауважили в юрвідділі. А тому комунальники були вимушені повернути «цеглу» на місце. До речі, якщо на цій ділянці вузька дорога, то… як тоді розуміти, до прикладу, двосторонній рух на Подільській біля краєзнавчого музею? Там, як і на Проскурівського підпілля біля «Атріуму», ширина дороги складає 8-9 метрів. І таких прикладів можна навести здесяток.

 

Окрім водіїв, які стали «жертвами» нового знаку, свою незгоду висловила й чимала кількість працівників квіткового ринку навпроти моно-театру «Кут». Люди не розуміють, чому заборонили повертати з Подільської до Проскурівського підпілля. «Тепер, щоб потрапити до нашого павільйону, потрібно об’їхати півміста, - каже власник одного з кіосків на  ринку квітів. – А така обставина багатьом не подобається, оскільки зручніше під’їхати до підземного переходу. Відповідно, ми втрачаємо клієнтів. Чому раптово вирішили поставити  цей знак? Щоб ми пішли з ринку?».

 

Заважає новий знак і тим, хто працює в торговельному центрі «Атріум». Там теж чимало підприємців бідкаються на те, що тепер, щоб потрапити до них, потрібно спалити зайвий літр-два палива. Тому не кожен захоче їхати до них. «Кілька років тому ми стикалися з подібною проблемою, однак тоді питання вирішилося позитивно, знак перенесли вище, і ми та наші відвідувачі не відчували незручностей. Але знак знову повернули на попереднє місце, і всі попередні проблеми, пов'язані з ним, повернулися. У нас є дві стоянки, однак заїхати на них проблематично. Ми просто втрачаємо клієнтів», - кажуть в адміністрації «Атріуму». А от в поліклініці № 1, складається враження, «цеглі» раді. «Раніше у нас вся стоянка була забита автомобілями, які приїжджали чи то в «Атріум», чи то на квітковий ринок, - каже головний лікар поліклініки В'ячеслав Мороз. – А це створювало незручності не лише для відвідувачів медзакладу, а й для працівників. Уявіть, їм потрібно провітрити кабінет, а під ним стоїть декілька автівок, які прогрівають двигуни. Не слід забувати й те, що в нас діє дитяча молочна кухня, якій теж завдавали клопотів «чужі» автомобілі на нашій стоянці. Тому я не проти, щоб з вулиці Подільської через Проскурівського підпілля не можна заїхати на стоянку». Деякі незручності відчувають і в центральній філії «Укртелекому». З керівництвом «зв’язківців» поспілкуватися не вдалося, а ось водії кажуть: «паливо, хоч і не купуємо за власні гроші, але об’їжджати пів міста - марна трата часу».

 

До речі, відвідувачі молочної кухні, яка нині у «відпустці», теж не в захваті від нової схеми руху. «Молочка» працює півгодини, - каже Світлана, яка купує своїй дитині кефір. – І мені з вулиці Шевченка потрібно швидко доїхати на власному авто до кухні. Раніше, повернула з Подільської ліворуч на Проскурівського підпілля і вже на «молочці». А зараз… та мені їхати невідомо скільки доведеться, бо на Кам’янецькій доволі часто великі затори!»

 

«Хто взагалі в місті господар – даішники чи громада? – обурююється Володимир, який живе в центрі міста на вулиці Кам’янецькій. – Я не водій і мені, з одного боку, байдуже – є там новий знак чи ні. Але раніше чимало автомобілів їхали вулицею Проскурівського підпілля, а зараз – всі по Кам'янецькій. В нас й так краще кватирку невідкривати, бо немає чим дихати від газів, а зараз стало ще гірше – потік транспорту збільшився».

 

Нарікання на…

 

«Знак поставили 30 червня, а вже наступного дня працівники ДАІ почали штрафувати, хіба це нормально, - поскаржився один із читачів «Хмельницької народної газети «Є», який представився Сергієм. – А як же попереджувальні таблички?» Тема, коли поставили «цеглу» та чи повинні були із нею ставити інформаційну табличку, викликала чи ненайбільший резонанс. Як повідомив кореспонденту «Хмельницької народної газети «Є» начальник спеціалізованої монтажно-експлуатаційної дільниці Сергій Гаврилов, знак встановили 10 червня. Але, почувши про те, що водії стверджують, що знак з'явився на 20 днів пізніше, зауважив: «У мене в журналі записано 10 червня. Я ж особисто знаки не ставлю. Мені, коли доповіли, тоді я й зробив відповідний запис у журналі». А ось ніяких табличок із «цеглою» не ставили. Вказівок на це не було.

 

А чи потрібні вони? Вимоги Державних стандартів Україниє обов'язковими. А в даному випадку мова йде про  ДСТУ 4100-2002, яким передбачено, що «Табличка 7.20 «Діє від...» повинна застосовуватись разом з дорожнім знаком 3.21 «В'їзд заборонено». Така табличка повинна установлюватись одночасно із знаком не пізніше ніж за 14 діб до початку чин­ності знака і зніматись не раніше ніж за 14 діб після того, як знак став чинний. Однак у Хмельницькому її поруч із «свіжою цеглою» чомусь ніхто не бачив. Та й дорожники не заперечують, що табличку не ставили.

 

Вихід завжди є

 

За словами адвоката Романа Лабузинського, якщо водії не згодні з інспекторома ДАІ, вони  можуть відстоювати свою позицію. «Потрібно написати заяву до ДАІ із проханням замінити штраф на попередження, - каже Роман Вікторович. – Якщо водію відмовлять, тоді можна звертатися до суду».

 

Подібною порадою скористався один із водіїв, на якого працівники ДАІ склали адмінпротокол за проїзд на заборонений знак. «Мені написали штраф 255 гривень, - каже Ігор Гринчук. – Я визнав свою провину та попросив замінити штраф на попередження, оскільки знак встановили із порушенням ДСТУ. Порушив же через звичку – завжди тудою їздив і там не було ніяких заборонених знаків. Відповіді ще не отримав, але вже надіслав скаргу до прокуратури, щоб там встановили, хто винен у встановленні «цегли» із порушенням стандартів. А далі вже буду подавати позов до суду на винних осіб». Позови до суду подали ще декілька читачів «Хмельницької народної газети «Є». Тому ми не ставимо крапку в цій ситуації. Далі буде.

 

Сергій ПІДКОПАЄВ, Ольга МАЛІНОВСЬКА.

 

Фото Володимира ХОЛОДА. 

теги: знак, цегла, даі

18 Серпня 2011, 17:31:46 14275 1

Oстанні коментарі


22 Серпня 2011

18:57


Більше коментарів, фото та відео щодо цього знаку в блозі: Порушення правил дорожнього руху інспекторами ДАІ в Хмельницькому  з 1 липня 2011 року.




Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 30.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.47
39.5
42.24
42.27

Архів новин

<<Травень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
  1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

  

«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо