ye-logo.v1.2

У Тернополі сьогодні День жалоби за дев'ятьма загибилими під Волочиськом

Суспільство 3841
infoprostir.te.ua
Фото: infoprostir.te.ua

Сім'ям загиблих виділять по десять тисяч гривень матеріальної допомоги.

У зв’язку із вчорашньою трагічною загибеллю тернополян в автокатастрофі під Волочиськом, міський голова Тернополя Сергій Надал підписав розпорядження про оголошення 21 серпня - Днем жалоби у Тернополі.
На установах, організаціях, адміністративних та відомчих будівлях в День жалоби будуть приспущені Державні прапори з траурною стрічною. Також у місті сьогодні обмежать проведення масових та розважальних заходів. Крім того, міський голова Тернополя звернувся до священнослужителів українських церков з проханням провести молебень за всіма загиблими в автокатастрофі.
Нагадаємо, що вчора, 20 серпня, 29-річний водій вантажівки «МАЗ» із причепом близько п'ятої години ранку поблизу села Порохня Волочиського району виїхав на смугу зустрічного руху та збив «Volkswagen LT-35» із вісьмома пасажирами. У результаті зіткнення на місці загинули 42-річний водій мікроавтобуса, сім жінок та 21-річний син однієї із пасажирок. Водій вантажівки, житель Волочиська, із травмами та у шоковому стані був госпіталізований у лікарню райцентра.
Мікроавтобус мав тернопільську прописку і перевозив підприємців з так званого «польського ринку» у Тернополі до Хмельницького. Усі, хто знаходився у мікроавтобусі, були жителями Тернополя. Наразі слідче управління УМВС у Хмельницькій області відкрило кримінальне провадження за частиною третьою статті 286 - порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило загибель кількох осіб. Контролює хід справи прокуратура у Хмельницькій області.
«Водій вантажівки влетів у мікроавтобус по прямій без будь-якого гальмівного шляху. Мені розповідали, що вантажівку зупиняли на посту у Війтівцях. А від Війтівців до Порохні три-чотири хвилини їзди, невже міг так швидко заснути. Але він у шоковому стані і нічого сказати не може. Їхали два мікроавтобуси один за одним, один проскочив, а інший - ні. Водій вантажівки перевіз комбайн і якраз повертався назад», - розповідає голова Хмельницької облдержадміністрації Василь Ядуха.
При Тернопільській облдержадміністрації створили спеціальну комісію для розслідування обставин ДТП під Волочиськом. А на позачерговому засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, прийнято рішення виділити з резервного фонду бюджету Тернопільщини кошти для надання матеріальної допомоги у десять тисяч гривень сім’ям, чиї рідні загинули у страшній аварії.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую