ye-logo.v1.2

«Прості речі» Марини Шавиріної-Школяр: від зернятка кардамону до сонячного променя (ФОТО, ВІДЕО)

Культура 4246

Персональну виставку живопису презентувала хмельницька художниця.

 Марина Шавиріна-Школяр виросла в родині художника. Вона змалечку спостерігала за таїнством народження нового світу на полотні. Можливо, що це і спонукало її обрати майбутню професію. Вона працює у жанрах олійного та акрилового живопису, графіки.
Персональна виставка, представлена на розсуд хмельничан, - це новий погляд на звичні речі, які оточують нас у повсякденному житті. Вирвані із звичного середовища і поміщені у новий простір, ці речі, будь-то філіжанка кави, зернятко кардамону чи ложка з виделкою, виглядають загадково і немов спонукають насолоджуватися кожним моментом, кожним проявом життя.
«У моїй улюбленій книзі «Про шоколад» я прочитала коротеньку історію, в якій описується, як герої сидять у кафе «Прості речі». Мені дуже сподобалася ця назва, я зрозуміла, що прості речі – це не лише предмети, а й посмішка, порив вітру, сонячний промінь. І усі ці прості речі надихають нас, дарують радість», - розповідає художниця.
Мисткиня полюбляє натуральні матеріали, у своїй роботі крім традиційних фарб та полотна вона використовує сухі рослини, каву, крафт-папір (міцний обгортковий папір), льняну нитку. Також вона любить експеримент: поєднує в одній роботі одразу кілька технік, різні за фактурою та кольором фрагменти.
Виставку «Прості речі» можна переглянути в Хмельницькому обласному художньому музеї за адресою: вулиця Проскурівська, 47.
Довідково:
Марина Шавиріна-Школяр – хмельничанка. Вона закінчила художньо-графічний факультет Московського педагогічного університету. Брала участь у багатьох міжнародних та всеукраїнських конкурсах, зокрема на «Ukrainian Frt Week» у 2001 році посіла перше місце. У неї є кілька персональних та родинних виставок (її чоловік Сергій Школяр – теж художник).

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую