ye-logo.v1.2

Хмельницьку районну лікарню депутати залишили без керівника

Політика 5123
Галина Мельник
Щоб обрати головного лікаря районної лікарні, принесли скриньку для голосування, надрукували бюлетені і змайстрували кабінку.. Фото: Галина Мельник

Жоден із дев’яти кандидатів на посаду головного лікаря не набрав потрібної кількості голосів на сесії районної ради.

Свої кандидатури на посаду головного лікаря Хмельницької центральної районної лікарні висунуло дев’ять медиків. Лише трьох кандидатів підтримала кваліфікаційна комісія. Депутати районної ради вирішили 37 питання порядку денного 27-ї сесії про призначення керівника лікарні зробити третім, до того ж, проголосували не враховувати рішення цієї комісії та все ж таки обирати з дев’яти зареєстрованих. Зрештою, районна лікарня залишилась без керівника. Не допомогло навіть таємне голосування.

«Я за чесне виявлення думки кожного з депутатів. Проте не можу зрозуміти, чому медична комісія одних підтримала, а інших – ні. Навіть не пояснили, чому ми не підходимо, нас не запрошували на засідання комісії», - зазначив претендент на посаду головного лікаря ЦРЛ, заступник головного лікаря Хмельницької міської дитячої лікарні Іван Гуцул.

Депутати вирішили голосувати таємно. Щоб не порушувати процедуру, довелося робити вимушену перерву, під час якої майстрували кабінку для голосування, перетворивши сесію на урок трудового навчання.

«Таємне голосування – щире, бо людина зможе висловити свою думку. Я вважаю, що усі з кандидатів достойні цієї посади: є молоді, є досвідчені, можливо, в когось немає достатнього стажу, але головне тут залишатися людиною», - зауважила претендент на посаду головного лікаря ЦРЛ, заступник головного лікаря з медичної роботи Хмельницької міської поліклініки №1 Людмила Головко.

Обирали головного лікаря для Хмельницької райлікарні 64 депутати – саме стільки було використаних бюлетенів. 26 голосів віддали народні обранці за Олександра Костюка, 14 – за Івана Гуцула, 12- за Людмилу Головко, 5 отримав Андрій Якимчук і 2 – Олександр Польовий. Таким чином, не отримавши більшості голосів, рішення залишилось неприйнятим. Питання перенесли на наступну сесію. Усі претенденти на посаду зможуть знову подавати свої кандидатури, головне – пройти люстраційну перевірку і відповідати вимогам МОЗу. А поки що обов’язки головного лікаря райлікарні і надалі виконуватиме Валентина Салій.

Нагадаємо, на 26-й сесії районної ради головного лікаря Хмельницької райлікарні Петра Молдована депутати звинуватили у корупції і підтримці Януковича.


 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую