ye-logo.v1.2

В Ізяславі відкрили дошку слави Герою України Олександру Петраківському

Суспільство 4397
Дошку слави встановили на фасаді школи, в якій Герой навчався
Дошку слави встановили на фасаді школи, в якій Герой навчався. Фото: adm.km.ua

Військовослужбовець досі перебуває на лікуванні після важкого поранення в голову, яке він отримав ще у липні минулого року поблизу села Щастя Луганської області.

Сьогодні, 26 травня, на шкільному подвір'ї Ізяславського НВК «ЗОШ І-ІІІ ст.№2, ліцею імені М. Островського зібралося чимало людей аби вшанувати випускника закладу, майора Збройних Сил України, Героя України Олександра Петраківського. Як повідомляють у Хмельницькій ОДА, пам'ятну дошку на честь військовослужбовця відкрили його батьки та п'ятирічна донька. На урочисте зібрання прийшли рідні, близькі Героя, шкільний колектив, представники влади та усі небайдужі мешканці.

Нагадаємо, капітан Олександр Петраківський очолював групу спеціального призначення оперативного командування «Північ» Збройних Сил України. 20 липня минулого року група військових під його керівництвом, забезпечуючи проходження колони техніки Збройних Сил та сил добровольчого батальйону «Айдар» до аеропорту Луганська, потрапила у засідку. У ході бою Олександр отримав важке поранення в голову, однак продовжував керувати діями групи, виносив поранених у безпечне місце, що дозволило забезпечити передислокацію колони. Указом Президента України Олександру Петраківському присвоєно звання Герой України.

Протягом десяти місяців військовослужбовець бореться за своє життя. Олександр й досі перебуває на лікуванні.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую