ye-logo.v1.2

У Хмельницькому мовчали і гуділи в клаксони

Суспільство 2987
Свічки та квіти - знак того, що про жертв доріг пам
Свічки та квіти - знак того, що про жертв доріг пам'ятають. Фото: Ольги Саліпи

15 листопада в обласному центрі вшанували пам’ять усіх загиблих у дорожньо-транспортних пригодах.

Ініціатором події став «Хмельницький автолюбительський клуб». Організація такої акції для громадської організації уже стала традиційною. Дата проведення – не випадкова. Саме 15 листопада весь світ відзначає День пам’яті жертв дорожньо-транспортних пригод.

Хмельницькі автолюбителі зібралися у районі пляжу і, як і обіцяли, рушили до головної площі міста – майдану Незалежності. Уже там запалили свічки у пам’ять про тих, хто загинув на дорозі, поклали квіти. Далі всі учасники акції вшанували жертв ДТП хвилиною мовчання і дружнім гудком клаксонів.

Вшанувати пам'ять загиблих у ДТП прибули десятки автолюбителів.

Цьогоріч вшанувати пам’ять загиблих у дорожньо-транспортних пригодах на залізних конях прибули кілька десятків автолюбителів і тих, хто відчуває потребу віддати шану жертвам доріг. «Я щороку беру участь у цій акції. Маю знайомих, котрі загинули у ДТП. Звісно, цих людей не повернеш назад, але я роблю все, щоб вшанувати їх пам’ять», - каже одна з небагатьох дівчат-учасниць акції Настя.

«Своєю участю в акції я хочу привернути увагу людей до проблеми смертності під час ДТП. Хочу, щоб кожен розумів, що на дорозі потрібно бути уважним», - розповідає молодий чоловік Ілля.

Випадкові перехожі, що стали свідками, ініціативу хвалять, проте, наголошують на тому, що якби не безвідповідальні водії – жертв доріг було б менше. «Добре, що молодь зібралася на таку акцію. Але буквально кілька хвилин тому тут, на площі, поміж пішоходів в прямому сенсі слова ганяли автівки, одна з них мало не збила дитину. Не всім є діло до безпеки дорожнього руху. Деяким водіям не страшна ні поліція, ні ДАІ, вони почуваються безкарними за свої правопорушення. А хтось через це жертвує життям», - нарікає Володимир, чоловік пенсійного віку, що саме проходить площею.

Серед тих, хто прийшов на Майдан Незалежності, майже у кожного є знайомі, загиблі у ДТП.

Ну, а офіційна інформація стверджує – найчастішою причиною ДТП є перевищення швидкості. На другому місці – порушення правил маневрування між рядами. Ці причини ведуть за собою більше 50% аварій із постраждалими. Проте, всупереч загальносуспільній думці, досить часто причиною ДТП стають порушення правил пішоходами: перехід шляху в невстановленому місці, на заборонений сигнал світлофору чи раптовий вихід на проїжджу частину.

Ольга САЛІПА.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую