ye-logo.v1.2

Міністри, артисти, любителі класики і все це під акомпанемент літньої грози

Культура 3274
Ні дощ, ні злива не налякали любителів опери
Ні дощ, ні злива не налякали любителів опери. Фото: автора

У Кам'янці-Подільському вчора офіційно і урочисто відкрили фестиваль “Опера в мініатюрі”.

У неділю на Старобульварному майданчику відбулось грандіозне відкриття фестивалю “Опера в мініатюрі”.

У переддень фестивалю артисти співали на ринку і в маршрутках, а вже наступного — на великій сцені. І все заради того, щоб заохотити кам'янчан слухати класичну музику.
На відкриття фестивалю завітав Міністр культури Укаїни Євген Нищук, який привітав кам’янчан зі святом музики висловив своє захоплення митцями, відвідувачами концерту, які попри негоду не дозволили цьому вечору зіпсуватись.

Незрівнянна музика від академічного симфонічного оркестру Львівської філармонії та неймовірний вокал українських та закордонних майстрів опери зробили вечір незабутнім для публіки першого концерту тижневого фестивалю. Попри сильну грозу та відсутність будь-якого укриття від негоди, окрім власних парасольок, слухачі кажуть, залишились задоволеними.

“Ми промокли до нитки, але не шкодуємо про це. Грім та блискавки зробили арії з опер Джакомо Пуччіні ще виразнішими та драматичнішими”, — ділиться враженнями кам'янчанка Анастасія.

Всіх вокалістів і диригентів концерту нагородили сертифікатами та подяками за участь у фестивалі.

Крім композицій італійського майстра звучали також і українські твори «Мелодія» Мирослава Скорика та увертюра до опери «Тарас Бульба».

Фестиваль продовжуватиме свій хід у тому ж дусі увесь тиждень, а завершиться все гала-концертом на міській водоймі 23 липня.  

 

Сергій ШВЕЦЬ,

фото та відео автора.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую