ye-logo.v1.2

Наметове життя на «Республіці»: що роблять фестивальники між концертами

Суспільство 2602
Наметове містечко на валах
Наметове містечко на валах. Фото: автора

Хлопці і дівчата розповіли, як організували побут під відкритим небом.

До завершення підходить четвертий день фестивалю «Республіка». Послухати улюблені гурти до Кам’янця-Подільського приїхали тисячі людей з усієї країни та з-за кордону. Оселилися, хто де: по готелях, квартирах і наметах.
Намети розклали навіть у несподіваних місцях: біля мосту, при вході до фортеці, попід мурами. Та найбільше наметове містечко – на валах. Там рябіють сотні різнокольорових наметів та клубиться дим десятків вогнищ.

Мені пощастило потрапити до наметового містечка якраз в обід, чи для декого пізній сніданок. Більшість мешканців ще додивлялися сни. Інші – готували їсти чи варили каву. Думка про те, що за собою відвідувачі фестивалю не надто прибирають, не підтвердилася. Пакети, газети, стрічки туалетного паперу, купи пластикових пляшок з-під води і олії, немиті миски, кружки, казанки скоріше свідчили активне життя містечка. Поруч – акуратно складені пакети зі сміттям, які, як мене запевнили, організовано викидають.

«Цього року все класно, просто супер. Надзвичайно радує на фоні минулих років ситуація з туалетами. Зараз теж трохи черги, але не великі. Навіть туалетний папір є. У палатці спиться краще, ніж вдома. Маємо такий спеціальний газовий апарат, на якому готуємо їсти», - розповідають Женя і Олена з Вінниці.

Намети розбили одразу біля входу до фортеці

Загалом географія мешканців наметового містечка – різноманітна: Луцьк, Тернопіль, Кіровоград, Черкаси, Харків. Ксеня з друзями приїхала зі Львова. Вона – організатор їхньої спільної поїздки і взяла на свої плечі приготування їжі. Тому страви різноманітні.

Прикрасили "помешкання" прапорами

«Ця «Республіка» в мене четверта. Нічого не змінилося. Єдине, це гасла, які міняються, і щоразу все веселіше. Зараз у нас трохи нестача дров. Треба заселятися завчасно бо потім важко знайти місце», - говорить Ксеня.

Багато хто перед концертом засмагав

Майже дві доби у дорозі провела компанія друзів із Харкова. Вони кажуть, що це того варто. Фестивальники із захопленням розповідають про «Республіку», місцеві ландшафти та побут у містечку.

Сотні людей поселилися в наметах

«У нас щодня нова страва: готували куліш, картоплю з бобами, сьогодні - рис з бичками в томаті. Атмосфера чудова, організація непогана, але мало місць у містечку. Минулого року мені дуже сподобалося, розповідаємо всім про фестиваль», - каже Мітя з Харкова.

Саме час обіду для більшості

Мешканці містечка розповідають, що от таке «дике» життя краще, ніж комфорт у готелі. Головне запастися необхідними речами, продуктами, гарними друзями і чудовим настроєм. Роз’їжджатися фестивальники збираються вже відзавтра, а сьогодні, 4 вересня, на завершення фестивалю усі зможуть почути гурти CHEMIA, DAKH DAUGHTERS, LOUNA, Порнофильмы, Vivienne Mort, Dakooka, Кожаный олень та багато іншого.

Читайте також: "Республіка" триває: як виступив возз'єднаний гурт «Пропала Грамота», і що сказав про фестиваль Віктор Павлік.

Львів'яни приїхали заздалегідь

їжу готують на вогнищі

Олена перекушує хлібом

Місцеві варять вермішель

Кажуть, трохи проблеми з водою

З туалетами цьогоріч проблем немає

У найбільш просунутих є навіть електрика

З наметів облаштували цілі вулиці

Ось таке помешкання всередині

Необхідна річ - сокира

Друзі з Харкова їхали на фестиваль майже дві доби

Іван каже, найзручніше - в гамаку

Вид з наметів - кращий ніж в готелі
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую