emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт


Шановні дописувачі-блогери! У зв'язку з редизайном сайту, редакція закрила можливість додавати дописи у цей розділ. Однак раді вас попередити, що ми розробили новий розділ «Спецпроекти» у якому й розмістили Блоги. А також дещо змінили умови розміщення дописів у блогах.

Ті з вас, хто готує матеріали і має бажання опублікувати їх у блогах, можуть написати на електронну скриньку [email protected]. Звертаємо вашу увагу, що редакція залишає за собою право вирішувати чи публікувати ці тексти у розділі Блоги.

Прошу також зауважити, що у нас є розділ «НарКор», де усі зареєстровані читачі мають можливість публікувати свої новини чи інформацію.

Дякуємо, що залишаєтеся з нами.

Микола Кулик


БЛОГ (ДОПИСИ)

 

Що таке хороше місто?

Що таке хороше місто? Хтось скаже, що хороше місто - це мегаполіс, в якому скрізь можна дійти пішки, хтось - що це місце, де не треба стояти в пробках, а хтось згадає про театри і музеї. Ось декілька можливих рекомендації щодо підвищення стійкості міст і сформулювала 10 ознак хорошого міста, стійкого до соціальних і природних лих. 

1. В місті підтримують велосипедний рух, в ньому є велосипедні доріжки і система безкоштовного прокату велосипедів. 

2. Добре налагоджена система громадського транспорту: працюють швидкісні автобуси, поїзди або метро. 

3. Високий рівень пішохідної доступності - взаємопов'язана вулична мережа, пішохідні доріжки і переходи в хорошому стані. 

4. Є місця, де можна зарядити електромобіль або гібридомобіль, можливо, обладнані робочими місцями з розетками. 

5. Місцеві будівельні норми передбачають наявність у будівлях енергозберігаючої системи пасивного опалення та охолодження. 

6. В будівлях використовується біомімікрія, в місті багато зелених ділянок, уздовж вулиць ростуть дерева, використовується стійка міська дренажна система, при будівництві виявляється мінімальний вплив на навколишнє середовище. 

7. Доступні натуральні продукти, вирощені на ділянках, підтримані місцевим населенням, на фермах, в домашніх умовах, в рамках громадських сільськогосподарських проектів.

8. Працює система централізованого теплопостачання та місцеві відновлювані джерела енергії. 

9. Інтернет забезпечується через багатозв'язкову мережу, яка перестає працювати, тільки якщо не працюють всі пристрої, підключені до мережі, що робить її надійнішою. 

10. У місті є реально діючі органи місцевого самоврядування або групи городян, існуючі за рахунок бюджету, які дізнаються громадську думку і впливають на органи влади.

теги: хмельницький - гарне місто

31 Жовтня 2014, 09:34:37 1448 0



Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 19.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.58
39.6
42.26
42.27

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     

«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо