clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
12 Січня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1277

Яблучно-маковий пиріг


Фото: автора

Магічно-смачна випічка, ідеальна за всіма параметрами!

Багато маку — моя слабкість, тож тільки глянула на цей рецепт й одразу зрозуміла, що пиріг сподобається. Ніжне, злегка хрустке, розсипчасте тісто в поєднанні з яблуками і маком — це справжня насолода! Якщо на різдвяні свята для куті вам не вдалося використати весь мак, цей рецепт ідеальний для його "утилізації".

Інгредієнти:

Для тіста: 280 г борошна, 125 г холодного вершкового масла, 70 г цукрової пудри, яйце, дрібка солі, 0,5 ч. л. розпушувача, півпакетика ваніліну.
Яблучна начинка: 5-6 яблук (близько 1 кг), сік лимона, 2 ст. л. цукру, 50 г родзинок, 2 ч. л. картопляного крохмалю, 3 ст. л. холодної води, кориця.
Макова начинка: 300 г готової макової начинки (у мене польського виробництва з цукатами, курагою та родзинками), 2 ст. л. меду, яйце, 50 г мелених волоських горіхів.

Приготування:
Борошно з розпушувачем просіяти, додати холодне масло й перетерти на крихту. Додати цукрову пудру, ванілін та яйце. Замісити однорідне тісто. Загорнути його в харчову плівку й поставити в холодильник на 30 хвилин.

Для яблучної начинки: яблука почистити від шкірки, нарізати часточками або кубиками, полити лимонним соком і скласти в каструлю. Проварити протягом 1-3 хвилини, додати цукор, корицю, родзинки і проварити ще 5 хвилин.
Картопляний крохмаль розчинити в холодній воді розмішати й залити в яблучну начинку. Розмішати, ще декілька секунд потримати на вогні, а потім охолодити.
Макова начинка: змішати всі інгредієнти до однорідності.

Вийняти тісто з холодильника. Форму встелити пергаментом, змастити вершковим маслом (у мене кругла форма 28 см в діаметрі). Тісто розкачати на робочій поверхні, викласти у форму.

Макову начинку рівномірно викласти на основу.

Зверху — яблучну начинку.

Випікати при 200°С приблизно 45-50 хвилин.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: дуже цікава комбінація смаків. А наступного дня, як на мене, пиріг ще смачніший. Смаколик вже давно з'їли, а немовірний смак та аромат пам'ятаю й досі! 


 

солодка випічка, яблука, мак, макова начинка, пісочне тісто

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Лимонний манник із фініками та родзинками
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1176
Це смачна, оригінальна і нескладна випічка, яка базується на використанні манної крупи замість борошна.
Пиріг з малиною та ожиною в сметанному кремі
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 802
Тісто пухке й пористе, а ягідки з кремом вологі й соковиті – поєднання дивовижне!
Сливовий пиріг «Спокуса» зі сметанно-маковою заливкою
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 945
Ніжне тісто, ароматні соковиті сливи й смачний ніжний крем!
Тарт з абрикосами, персиками та шовковицею в пудинговій заливці
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 810
Випічка — сама бездоганність! Ніжна, яскрава, соковита та сонячна!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: