clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
12 Січня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1317

Яблучно-маковий пиріг


Фото: автора

Магічно-смачна випічка, ідеальна за всіма параметрами!

Багато маку — моя слабкість, тож тільки глянула на цей рецепт й одразу зрозуміла, що пиріг сподобається. Ніжне, злегка хрустке, розсипчасте тісто в поєднанні з яблуками і маком — це справжня насолода! Якщо на різдвяні свята для куті вам не вдалося використати весь мак, цей рецепт ідеальний для його "утилізації".

Інгредієнти:

Для тіста: 280 г борошна, 125 г холодного вершкового масла, 70 г цукрової пудри, яйце, дрібка солі, 0,5 ч. л. розпушувача, півпакетика ваніліну.
Яблучна начинка: 5-6 яблук (близько 1 кг), сік лимона, 2 ст. л. цукру, 50 г родзинок, 2 ч. л. картопляного крохмалю, 3 ст. л. холодної води, кориця.
Макова начинка: 300 г готової макової начинки (у мене польського виробництва з цукатами, курагою та родзинками), 2 ст. л. меду, яйце, 50 г мелених волоських горіхів.

Приготування:
Борошно з розпушувачем просіяти, додати холодне масло й перетерти на крихту. Додати цукрову пудру, ванілін та яйце. Замісити однорідне тісто. Загорнути його в харчову плівку й поставити в холодильник на 30 хвилин.

Для яблучної начинки: яблука почистити від шкірки, нарізати часточками або кубиками, полити лимонним соком і скласти в каструлю. Проварити протягом 1-3 хвилини, додати цукор, корицю, родзинки і проварити ще 5 хвилин.
Картопляний крохмаль розчинити в холодній воді розмішати й залити в яблучну начинку. Розмішати, ще декілька секунд потримати на вогні, а потім охолодити.
Макова начинка: змішати всі інгредієнти до однорідності.

Вийняти тісто з холодильника. Форму встелити пергаментом, змастити вершковим маслом (у мене кругла форма 28 см в діаметрі). Тісто розкачати на робочій поверхні, викласти у форму.

Макову начинку рівномірно викласти на основу.

Зверху — яблучну начинку.

Випікати при 200°С приблизно 45-50 хвилин.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: дуже цікава комбінація смаків. А наступного дня, як на мене, пиріг ще смачніший. Смаколик вже давно з'їли, а немовірний смак та аромат пам'ятаю й досі! 


 

солодка випічка, яблука, мак, макова начинка, пісочне тісто

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Закарпатська пішковта із замороженими ягодами (яблуками або грушами)
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 884
Простий бісквітний експрес-пиріг, який завжди входить пишним і смачним!
Пиріг з малиною та ожиною в сметанному кремі
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 929
Тісто пухке й пористе, а ягідки з кремом вологі й соковиті – поєднання дивовижне!
Пряно-медовий гарбузовий пиріг із сухофруктами та горіхами
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 735
Випічка з гарбузом – мій фаворит серед смаколиків. Помаранчева, ароматна, ніжна й солодка... Цей дарунок осені чудово поєднуються і з прянощами, і з фруктами-ягодами, і з сиром, і з горіхами...
Альмойшавена — улюблена cолодка паляничка іспанських євреїв
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 543
Тісто готується буквально за 5 хвилин із найпростіших продуктів.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: