clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
25 Серпня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 599

Кролик по-бельгійськи з вишнями у вишневому пиві

М’ясо виходить неймовірно ніжним, соковитим, смачним та ароматним.
М’ясо виходить неймовірно ніжним, соковитим, смачним та ароматним. Фото: автора

М’ясо виходить неймовірно ніжним, соковитим, смачним та ароматним.

Раніше ніколи не пробувала готувати кролика з джемом. Все більше качку так запікала. Проте завдяки моїй коханій бабусі, яка почала розводити вуханів, останнім часом кролятина на нашому столі стала частим гостем. Готувати її в сметанці хоча й дуже смачно, але вже набридло. Саме тому вирішила вдатися до цікавого експерименту. Чесно зізнаюся, що навіть не очікувала на такий результат. Смак словами не передати! Мій синуля охарактеризував його, як «кришезносний».

Інгредієнти:
Тушка молодого кролика (1-1,5 кг), 150 г вишень без кісточки (у мене заморожені), 1,5 ст. л. будь-якого кислого джему (в оригіналі брусничний або журавлинний, але у мене джем із порічки), велика цибулина, 60 г вершкового масла, 90 г оливкової олії (30 г в маринад, 60 г для смаження), 3 ст. л. борошна, 400 мл вишневого пива (типу «Бермікс»).
Маринад: половинка лимона, чебрець сухий, сіль і перець за смаком, 3-4 зубки часнику, гірчиця у зернах («Французька» або «Баварська»), мускатний горіх.

Приготування:
Підготувати маринад: з'єднати чебрець, сік половини лимона, 30 г оливкової олії, вичавлений часник, гірчицю, сіль, перець і мускатний горіх. Кролика розрізати на порційні шматки, помити, обсушити й замаринувати у маринаді на 3 години (якщо в холодильнику, то на ніч).


Потім, струсивши зайвий маринад, запанірувати м’ясо в борошні.

На сковорідці розтопити 30 г вершкового масла і 20 г оливкової олії, обсмажити кролика до золотавої скоринки.

Скласти у чавунний казанок.
Цибулю нарізати півкільцями.

Обсмажити 2 хвилини в жирі, в якому готувався кролик. Додати джем і перемішати. Викласти суміш в каструлю зі шматочками обсмаженого кролика. Зверху розподілити вишні.


Залити всю цю красу вишневим пивом.


Довести до кипіння, якщо потрібно — досолити й поперчити. Тушкувати кролика на повільному вогні 45 хвилин. Подавати разом із ягодами та поливши соусом.

Якщо кролики для вас не тільки цінне хутро і ви, як і я, вишукуєте все нові способи приготування цього дієтичного м’яска, можете також ознайомитися із іншими моїми рецептами:   кролик в сметані по-закарпатськи,  кролик в молоці.

м`ясо та субпродукти, кролятина, страви з кролика, кролик, бельгійська кухня, кролик по-бельгійськи з вишнями, вишневе пиво, джем, вишня

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Молода капуста, тушкована з грибами, м'ясом та сиром «Янтар»
м`ясо та субпродукти, гриби, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 1107
Чи любите ви капусту так, як люблю її я? Якщо так, то ви потрапили за правильною адресою! Якщо ж ні, то я на сто відсотків гарантую, що ви раз і назавжди зміните про неї свою думку!
Котлети з фаршем, кабачками та сиром сулугуні
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 928
Рецепт простенький, а результат — смачненький.
Курка в кефірі – експрес-рецепт для зайнятих господинь
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 657
На цей простий, проте неймовірно смачний, рецептик натрапила на одному з кулінарних форумів. Після перегляду склалося таке враження, що лише ледачий не готує курку в кефірі!
Курка, запечена на солі
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 838
Дієтичний рецепт із кулінарної книги Дарії Донцової, який можна назвати рятівною чарівною паличкою.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: