clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
25 Серпня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 824

Кролик по-бельгійськи з вишнями у вишневому пиві

М’ясо виходить неймовірно ніжним, соковитим, смачним та ароматним.
М’ясо виходить неймовірно ніжним, соковитим, смачним та ароматним. Фото: автора

М’ясо виходить неймовірно ніжним, соковитим, смачним та ароматним.

Раніше ніколи не пробувала готувати кролика з джемом. Все більше качку так запікала. Проте завдяки моїй коханій бабусі, яка почала розводити вуханів, останнім часом кролятина на нашому столі стала частим гостем. Готувати її в сметанці хоча й дуже смачно, але вже набридло. Саме тому вирішила вдатися до цікавого експерименту. Чесно зізнаюся, що навіть не очікувала на такий результат. Смак словами не передати! Мій синуля охарактеризував його, як «кришезносний».

Інгредієнти:
Тушка молодого кролика (1-1,5 кг), 150 г вишень без кісточки (у мене заморожені), 1,5 ст. л. будь-якого кислого джему (в оригіналі брусничний або журавлинний, але у мене джем із порічки), велика цибулина, 60 г вершкового масла, 90 г оливкової олії (30 г в маринад, 60 г для смаження), 3 ст. л. борошна, 400 мл вишневого пива (типу «Бермікс»).
Маринад: половинка лимона, чебрець сухий, сіль і перець за смаком, 3-4 зубки часнику, гірчиця у зернах («Французька» або «Баварська»), мускатний горіх.

Приготування:
Підготувати маринад: з'єднати чебрець, сік половини лимона, 30 г оливкової олії, вичавлений часник, гірчицю, сіль, перець і мускатний горіх. Кролика розрізати на порційні шматки, помити, обсушити й замаринувати у маринаді на 3 години (якщо в холодильнику, то на ніч).


Потім, струсивши зайвий маринад, запанірувати м’ясо в борошні.

На сковорідці розтопити 30 г вершкового масла і 20 г оливкової олії, обсмажити кролика до золотавої скоринки.

Скласти у чавунний казанок.
Цибулю нарізати півкільцями.

Обсмажити 2 хвилини в жирі, в якому готувався кролик. Додати джем і перемішати. Викласти суміш в каструлю зі шматочками обсмаженого кролика. Зверху розподілити вишні.


Залити всю цю красу вишневим пивом.


Довести до кипіння, якщо потрібно — досолити й поперчити. Тушкувати кролика на повільному вогні 45 хвилин. Подавати разом із ягодами та поливши соусом.

Якщо кролики для вас не тільки цінне хутро і ви, як і я, вишукуєте все нові способи приготування цього дієтичного м’яска, можете також ознайомитися із іншими моїми рецептами:   кролик в сметані по-закарпатськи,  кролик в молоці.

м`ясо та субпродукти, кролятина, страви з кролика, кролик, бельгійська кухня, кролик по-бельгійськи з вишнями, вишневе пиво, джем, вишня

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Свинина в пивному клярі з кисло-солодким соусом
м`ясо та субпродукти, рецепти від читачів
Роксана Галушка 250
Дуже простий і ситний рецепт. М'ясо виходить ніжним і соковитим, а кляр — неймовірно хрустким.
Курячі шлуночки з овочами у вершковому соусі
м`ясо та субпродукти, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 691
Субпродукти виходять ніжними й водночас пікантними, а соус взагалі незрівнянний!
Рагу по-угорськи з легенями та лісовими грибами (Szalontudo)
м`ясо та субпродукти, гриби
Світлана ЯСЬКОВА 659
Незаслужено забутий унікальний угорський делікатес, який полюбився місцевим гурманам завдяки впливу віденської кухні на меню угорських монархів.
Стейк з ошийка від Юрія Ткача на... сухій сковорідці
м`ясо та субпродукти, рецепт від зірки
Світлана ЯСЬКОВА 902
Відомий гуморист поділився рецептом своєї фірмової родинної страви.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: