Гаряча тема:
- Війна
Салати з полуницею останнім часом для мене справжній наркотик. Можу їсти їх щодня й вони ніколи не набридають. Не дивлячись на те, що салат має назву «Дамський», мої хлопці теж від нього у захваті. Головна умова – готувати його безпосередньо перед подачею, тоді він смакує найкраще. Салат прекрасно доповнить і урізноманітнить літнє меню. Якщо ви до цього ще не наважувалися на подібні ігри зі смаками, то раджу хоча б раз спробувати. Адже так приємно відкривати для себе щось нове! А полуничним соусом можна заправляти практично будь-який овочевий салат. Він неймовірний! За консистенцією – як майонез, але ж користі у ньому на мільйон! У мене вийшло трохи забагато і я подала його до м’ясних стейків. Повірте, це мегасмачно! Універсальна річ! Наполегливо рекомендую!
Інгредієнти на 3 порції:
200 г полуниці,
великий пучок руколи (або мікс з салатного листя),
1 свіжий огірок,
100-150 г м’якого сиру (у мене «Імеретинський» з базиліком, можна «Фету», «Адигейський» тощо).
Для полуничного соусу:
10-12 ягід полуниці,
3ст. л. оливкової олії,
1 ст. л. бальзамічного соусу (або бальзамічного оцту),
сіль, цукор, перець за смаком.
Приготування:
Сир нарізати кубиками середнього розміру.
Руколу помити, підсушити, розкласти в порційні скляні креманки чи великі бокали.
Огірок почистити й нарізати овочечисткою тонкими прозорими скибочками.
Полуницю – навпіл або на четвертинки.
Розкласти все зверху на руколу, злегка перемішати.
Для полуничного соусу: в чашу блендера завантажити помиту полуницю й всі інші інгредієнти.
Ретельно збити всі складові до однорідності.
Полити соусом салат.
Можна прикрасити базиліком або м'ятою.
Перед їжею салат перемішати.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: якщо соус у вас залишився то можна перелити його у соусник й подати до салату окремо.
Тоді кожен за бажанням зможе сам вирішувати, скільки саме заправки йому потрібно.
Якщо вам, як і мені, подобаються салати з полуницею, можете спробувати приготувати: Салат з полуницею, шпинатом та смаженими бананами або Італійський салат з полуницею, руколою, шпинатом та м‘яким сиром.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: