ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Салат «Дамський» із полуницею, руколою та м’яким сиром+полуничний соус

12 Червня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 4677
Салати з полуницею останнім часом для мене справжній наркотик. Можу їсти їх щодня й вони ніколи не набридають. Не дивлячись на те, що салат має назву «Дамський», мої хлопці теж від нього у захваті. А полуничним соусом можна заправляти практично будь-який
Салати з полуницею останнім часом для мене справжній наркотик. Можу їсти їх щодня й вони ніколи не набридають. Не дивлячись на те, що салат має назву «Дамський», мої хлопці теж від нього у захваті. А полуничним соусом можна заправляти практично будь-який Фото: автора

Страва дуже проста, але вона має напрочуд свіжий, цікавий й вишуканий смак. А полуничний соус – це взагалі окрема історія й моя остання знахідка!

Салати з полуницею останнім часом для мене справжній наркотик. Можу їсти їх щодня й вони ніколи не набридають. Не дивлячись на те, що салат має назву «Дамський», мої хлопці теж від нього у захваті. Головна умова – готувати його безпосередньо перед подачею, тоді він смакує найкраще. Салат прекрасно доповнить і урізноманітнить літнє меню. Якщо ви до цього ще не наважувалися на подібні ігри зі смаками, то раджу хоча б раз спробувати. Адже так приємно відкривати для себе щось нове! А полуничним соусом можна заправляти практично будь-який овочевий салат. Він неймовірний! За консистенцією – як майонез, але ж користі у ньому на мільйон! У мене вийшло трохи забагато і я подала його до мясних стейків. Повірте, це мегасмачно! Універсальна річ! Наполегливо рекомендую!

Інгредієнти на 3 порції:

200 г полуниці,

великий пучок руколи (або мікс з салатного листя),

1 свіжий огірок,

100-150 г м’якого сиру (у мене «Імеретинський» з базиліком, можна «Фету», «Адигейський» тощо).

Для полуничного соусу:

10-12 ягід полуниці,

3ст. л. оливкової олії,

1 ст. л. бальзамічного соусу (або бальзамічного оцту),

сіль, цукор, перець за смаком.

Приготування:

Сир нарізати кубиками середнього розміру.

Руколу помити, підсушити, розкласти в порційні скляні креманки чи великі бокали.

Огірок почистити й нарізати овочечисткою тонкими прозорими скибочками.

Полуницю – навпіл або на четвертинки.

Розкласти все зверху на руколу, злегка перемішати.

Для полуничного соусу: в чашу блендера завантажити помиту полуницю й всі інші інгредієнти.

Ретельно збити всі складові до однорідності.

Полити соусом салат.

Можна прикрасити базиліком або м'ятою.

Перед їжею салат перемішати.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: якщо соус у вас залишився то можна перелити його у соусник й подати до салату окремо.

Тоді кожен за бажанням зможе сам вирішувати, скільки саме заправки йому потрібно.

Якщо вам, як і мені, подобаються салати з полуницею, можете спробувати приготувати: Салат з полуницею, шпинатом та смаженими бананами або Італійський салат з полуницею, руколою, шпинатом та м‘яким сиром.

 

салати з ягодами, салати без майонезу, салат з полуницею, салати, салати з полуницею, полуниця, рукола, салат дамський з полуницею руколою ат м`яким сиром, сир, полуничний соус

Коментарі:

  Так  Ні, дякую