clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
14 Червня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 474

Курка в кефірі – експрес-рецепт для зайнятих господинь


Фото: автора

На цей простий, проте неймовірно смачний, рецептик натрапила на одному з кулінарних форумів. Після перегляду склалося таке враження, що лише ледачий не готує курку в кефірі!

Для мене така варіація приготування курятини була новою, але підкупила простота виконання. Результат перевершив усі сподівання: м'ясо ніби само відділяється від кісточки і просто тане у роті. Воно ніжне й неймовірно соковите. При цьому набір продуктів мінімальний. Хто ще не пробував готувати курку в кефірі, рекомендую це зробити!

Інгредієнти:

1 тушка курки (1-1,5 кг),

0,5-0,75 л кефіру,

сіль, карі, куркума,

суміш перців, орегано,

4 зубки часнику,

сухий базилік.

Приготування:

Курку помити, розділити на порційні шматки. Потім посипати сіллю і щедро здобрити спеціями. Вичавити часник. Ретльно намастити кожен шматочок. Перекласти курку в миску й залити кефіром (він має повністю покривати курочку).

Вкрити харчовою плівкою й злишити маринуватися мінімум на 2 години (дехто рекомендує на цілих 8 годин, але мені вистачило і двох). Потім перекласти курятину у вогнетривку форму разом із маринадом.

Запікати при 200С близько години до рум'яної скоринки.

Подавати з овочами та зеленню.

У моїй скарбничці є ще декілька рецептів приготування у кефірі. А саме: Кролик в кефірі та Риба в кефірі на «овочевій подушці». Обов’язково спробуйте, не пошкодуєте, обіцяю!

курка, курятина, м`ясо та субпродукти, курка в кефірі, експрес-рецепт, страви з курятини, кефір

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Фарширована курка без кісток: варіанти начинок на будь-який смак
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1346
З кісточками або без, кожна господиня вирішує сама. Але другий варіант виходить більш «ресторанним», та й їсти таку курочку набагато зручніше.
Запечена курочка, фарширована яблуками та чорносливом
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 649
Бонус – цікавий метод приготування, завдяки якому м’ясо завжди виходить соковитим та із рум’яною скоринкою.
Гомілки, фаршировані сиром сулугуні, перепелиними яйцями та зеленню
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 740
Можна приготувати курячі ніжки з грибною начинкою, картопляним пюре та навіть капустою. Завжди виходить однаково смачно.
Курячі ніжки в йогурті з імбиром під сирною скоринкою
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 572
М’ясо виходить дуже ніжним і ароматним. Зі красивою скоринкою, не дуже жирні, апетитні й смачні.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: