Гаряча тема:
- Війна
Для мене така варіація приготування курятини була новою, але підкупила простота виконання. Результат перевершив усі сподівання: м'ясо ніби само відділяється від кісточки і просто тане у роті. Воно ніжне й неймовірно соковите. При цьому набір продуктів мінімальний. Хто ще не пробував готувати курку в кефірі, рекомендую це зробити!
Інгредієнти:
1 тушка курки (1-1,5 кг),
0,5-0,75 л кефіру,
сіль, карі, куркума,
суміш перців, орегано,
4 зубки часнику,
сухий базилік.
Приготування:
Курку помити, розділити на порційні шматки. Потім посипати сіллю і щедро здобрити спеціями. Вичавити часник. Ретльно намастити кожен шматочок. Перекласти курку в миску й залити кефіром (він має повністю покривати курочку).
Вкрити харчовою плівкою й злишити маринуватися мінімум на 2 години (дехто рекомендує на цілих 8 годин, але мені вистачило і двох). Потім перекласти курятину у вогнетривку форму разом із маринадом.
Запікати при 200С близько години до рум'яної скоринки.
Подавати з овочами та зеленню.
У моїй скарбничці є ще декілька рецептів приготування у кефірі. А саме: Кролик в кефірі та Риба в кефірі на «овочевій подушці». Обов’язково спробуйте, не пошкодуєте, обіцяю!
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: