clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
29 Червня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 921

Шоколадний кухе з горіхами – старовинний німецький пиріг

Кухе сміливо можна вважати королем солодкого столу.
Кухе сміливо можна вважати королем солодкого столу. Фото: автора

Це і кекс, і тортик, і пиріг… Бісквіт виходить вологий, тому його не треба додатково просочувати.

Кухе (або кухен) – це чудовий шоколадний бісквіт! Чимось він схожий на «Шоколад на окропі», але не такий щільний... І готується швидко та просто! Кухе – це і кекс, і тортик, і пиріг. Але головне – такий десерт сміливо можна вважати королем солодкого столу. Легкий, але насичений смаком шоколаду та горіхів. Кухе часто служить основою для тортів. Бісквіт виходить вологий, тому його не треба просочувати. І він чудово поєднується з різними кремами.

Інгредієнти:

2 яйця,

1 склянка цукру,

1 склянка молока,

1 склянка олії,

пакетик ваніліна,

4 ст. л. якісного какао (я використовувала білоруське),   

10 г розпушувача,

1 склянка борошна,

100 г волоських горіхів,

есенція «Лісовий горіх» (за бажанням).    

Склянка – 250 мл.

Приготування:

Молоко, цукор, ванільний цукор та олію збити вінчиком. Додати какао й ретельно перемішати. В миску відлити половину маси й прибрати у бік (це буде шоколадна глазур!). В іншу половину суміші додати яйця та збити міксером. Борошно й розпушувач змішати. Просіяти в основну масу. Знову перемішати все міксером. Додати порізані ножем волоські горіхи та декілька крапель горіхової есенції (це буде тісто).

Вилити його у встелену пергаментом та змащену маслом форму (у мене 20 х 32 см). Випікати в розігрітій до 180°С духовці приблизно 40-45 хвилин.

Потім ще на гарячий кухе вилити шоколадну глазур, яку ми раніше відкладали у бік (можна перед цим бісквіт поколоти виделкою або зубочисткою).

Прикрасити горіхами та залишити у формі на декілька годин охолоджуватися та просочуватися (я залишала на ніч). Лише після цього вийняти із форми та нарізати прямокутничками.

 

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: мені здалося, що глазурі замало, тому я швидко зварила на плиті шоколадну помадку: з 1 ст. л. какао, 1 ст. л. цукру, 1 ст. л. вершкового масла та 3 ст. л. молока. Її я й вилила на кухе поверх тієї, що була зазначена в рецепті. В результаті кухе вийшов мега-шоколадний, а оскільки всі мої домашні солодкоїжки невиправні «шокоголіки», то таку мою ініціативу вони зустріли бурхливими оваціямиlaughing

Якщо вас зацікавив рецептик шоколадного кухе, хочу запропонувати також приготувати - Кухе «Абрикосові хмаринки».

кухе, шоколад на окропі, шоколад, шоколадна випічка, солодка випічка, шоколадне кухе з горіхами, горіхи, німецький пиріг, пиріг, німецька кухня

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Трюфельний торт – справжня мрія шокоголіків
торти
Світлана ЯСЬКОВА 1779
Оригінальний, ніжний, кремовий. Цей шоколадний тортик просто тане у роті!
Брауні шоколадний – американська кулінарна класика
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1003
Цей шоколадний смаколик відомий всім американським дітям.
Бананабред — банановий хліб від кулінарного блогера AndyChef
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1172
З таким хлібом навіть торту не потрібно!
Кухе «Абрикосові хмаринки»
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1306
Кухе (або кухен) – це чудовий повітряний бісквіт, легкий немов хмаринки! Готується він швидко та просто! Замість абрикосів можна використовувати персики, сливи, ананаси, мандаринки (тільки з дольок потрібно попередньо зняти плівочку). А ось із абрикосами виходить ароматна помаранчево-сонячна смакота
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: