ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Курячі гомілки, тушковані з галушками-нудлями

8 Вересня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 5218
Ось вам і м'ясо, і гарнір. Подавати зі свіжими овочами або салатом.
Ось вам і м'ясо, і гарнір. Подавати зі свіжими овочами або салатом. Фото: автора

Ситна та незвична страва, яка підійде і для повсякденного, і для святкового столу.

Нудлі бувають із різними начинками: з м'ясом, овочами, грибами та сиром. Я вже готувала подібну страву («Нудлі по-українськи»), але в старому рецепті галушки робила з часником і тушкувала зі свининою та картоплею. Цей варіант не менш смачний, і подобається мені трішки більше, оскільки виключає картоплю. Тут нудлі відіграють роль безпосередньо гарніру і м’яса вдвічі більше!

Інгредієнти:

8 курячих гомілок,

1 середня морквина,

1 велика цибулина,

рослинна олія,

спеції,

по дрібці солі та цукру.

Маринад:

0,5 склянки пива,

1 ст. л. американської солодкої гірчиці,

1 ст. л. соєвого соусу,

сіль, перець,

карі, паприка, мускатний горіх,

сушений часник.

Для галушок:

500 г будь-якого тісто для вареників (я використовувала «Тісто на мінералці»),

1 велика цибулина,

100 г вершкового масла,

зелень кропу.

Приготування:

Курячі гомілки приправити спеціями, залити пивом, додати гірчицю та соєвий соус, залишити на 20 хвилин.

Потім обсмажити з обох боків до красивого рум'янцю.

Викласти в каструлю з товстим дном (в мене гусятниця).

На олії, в якій смажилися гомілки, злегка обсмажити морквину, нарізану кружальцями, та цибулю – півкільцями. Присмачити дрібкою цукру та солі. Викласти засмажку поверх гомілок.

Тісто для вареників тонко розкачати, посипати цибулею, порізаною дрібними кубиками, зверху викласти маленькі шматочки масла та посипати зеленню кропу.

Згорнути паляничку рулетом.

Потім нарізати шматочками.

На засмажку викласти вже підготовлені галушки.

Потім в каструлю налити води (стільки, щоб вона повністю покрила курку, але не галушки). Присолити та посипати спеціями (я додала трохи сухого часнику та хмелі-сунелі).

Варити під кришкою на маленькому вогні близько 25 хвилин.

Наприкінці обережно перемішати.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: ось вам і м'ясо, і гарнір. Подавати зі свіжими овочами або салатом. Дуже смачно із часниковим соусом або аджикою.

гомілки, галушки, нудлі, м`ясо та субпродукти, крупи та страви з борошна, курятина, страви з курки

Коментарі:

  Так  Ні, дякую