clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
1 Жовтня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 730

Телячі котлети, запечені в соусі з баклажанів та аджики

Подавати котлетки разом із соусом, поливаючи ним гарнір. Дуже смачно із пастою та рисом.
Подавати котлетки разом із соусом, поливаючи ним гарнір. Дуже смачно із пастою та рисом. Фото: автора

Ще один варіант зробити звичайні буденні котлети цікавішими та кориснішими.

Котлетки я дуже люблю, проте смажити їх на пательні – терпіти не можу! І не лише через шкідливість такого способу кулінарної обробки продуктів, але й через дим, бризки жиру та марудність самої процедури.  Саме тому, найчастіше намагаюся готувати їх у духовці й вигадую для цього нові варіації страви. Конкретно цей рецепт – моя авторська інтерпретація. Скажу без зайвої скромності, ним я навіть сама себе здивувала. Використавши інгредієнти, які знайшла в своєму холодильнику, на виході отримала дуже смачні, соковиті, ніжні й нежирні котлетки. Готуються вони легко. А щоб пришвидшити процес, варто запекти баклажани з вечора, аби на ранок приготування зайняло якнайменше часу.

Інгредієнти:

Для котлет:

600 г молодої телятини (перекрутити через мясорубку),

400 г курячого фаршу,

2-3 яйця,

1 велика цибулина,

2-3 зубки майонезу,

2-3 шматочки розмоченого в молоці батона,

1 ст. л. сметани,

сіль, чорний мелений перець,

коріандр, куркума,

італійські трави.

Соус:

1 ст. л. томатної пасти,

2 ст. л. сметани,

2 запечених баклажани (як швидко це зробити, читайте в рецепті Вірменська закуска з баклажанів «Хмаринка»),

150 мл аджики (я додавала Сиру аджику «Хрінодер»).

Приготування:

У фарш вибити яйця, додати перекручену через м'ясорубку цибулю, вичавлений часник, розмочений у молоці батон, сметану, сіль, спеції та трави.

Ретельно вимісити та вибити фарш.

Сформувати подовгасті котлетки, розміром з півдолоньки. Викласти їх на деко, встелене пергаментом та злегка збризкане олією.

Запікати при температурі 180-200°С приблизно 30-40 хвилин.

Приготувати соус: із запечених у духовці баклажанів (в цілому вигляді) зняти шкірку й розім’яти виделкою до пюреподібного стану.

Влити аджику та сметану. Перемішати й додати томатну пасту.

Можна збити все злегка блендером, щоб суміш стала однорідною.

Через 30 хвилин запікання в духовці деко з котлетами дістати з духовки й перевернути їх на інший бік.

Залити все щедро соусом.

Відправити назад у духовку на 10 хвилин.

Подавати разом із соусом, поливаючи ним гарнір.

Дуже смачно із пастою та рисом.

котлети, м`ясо та субпродукти, страви з фаршу, фарш, телятина, запечені котлети в духовці, котлети з телятини, соус із баклажанів та аджики

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

НОВОРІЧНЕ МЕНЮ: Котлети по-стамбульськи в клярі із маленьким секретом
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1279
Якщо ви хоча б одного разу спробуєте ці котлетки, то вони підкорять вас своїм ароматом і соковитістю назавжди.
Зрази «Пташине молоко» - соковиті та оригінальні котлетки із сюрпризом
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1017
Ніжна сирно-яєчна начинка надає страві особливої родзинки.
Вівсяні тефтелі, запечені з молочним соусом
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1199
Смачні, соковиті й не «заморочливі» котлетки з духовки.
Тефтелі по-селянськи в грибному соусі
м`ясо та субпродукти, гриби
Світлана ЯСЬКОВА 1148
Класична страва української кухні.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: