Гаряча тема:
- Війна
Котлетки я дуже люблю, проте смажити їх на пательні – терпіти не можу! І не лише через шкідливість такого способу кулінарної обробки продуктів, але й через дим, бризки жиру та марудність самої процедури. Саме тому, найчастіше намагаюся готувати їх у духовці й вигадую для цього нові варіації страви. Конкретно цей рецепт – моя авторська інтерпретація. Скажу без зайвої скромності, ним я навіть сама себе здивувала. Використавши інгредієнти, які знайшла в своєму холодильнику, на виході отримала дуже смачні, соковиті, ніжні й нежирні котлетки. Готуються вони легко. А щоб пришвидшити процес, варто запекти баклажани з вечора, аби на ранок приготування зайняло якнайменше часу.
Інгредієнти:
Для котлет:
600 г молодої телятини (перекрутити через м’ясорубку),
400 г курячого фаршу,
2-3 яйця,
1 велика цибулина,
2-3 зубки майонезу,
2-3 шматочки розмоченого в молоці батона,
1 ст. л. сметани,
сіль, чорний мелений перець,
коріандр, куркума,
італійські трави.
Соус:
1 ст. л. томатної пасти,
2 ст. л. сметани,
2 запечених баклажани (як швидко це зробити, читайте в рецепті Вірменська закуска з баклажанів «Хмаринка»),
150 мл аджики (я додавала Сиру аджику «Хрінодер»).
Приготування:
У фарш вибити яйця, додати перекручену через м'ясорубку цибулю, вичавлений часник, розмочений у молоці батон, сметану, сіль, спеції та трави.
Ретельно вимісити та вибити фарш.
Сформувати подовгасті котлетки, розміром з півдолоньки. Викласти їх на деко, встелене пергаментом та злегка збризкане олією.
Запікати при температурі 180-200°С приблизно 30-40 хвилин.
Приготувати соус: із запечених у духовці баклажанів (в цілому вигляді) зняти шкірку й розім’яти виделкою до пюреподібного стану.
Влити аджику та сметану. Перемішати й додати томатну пасту.
Можна збити все злегка блендером, щоб суміш стала однорідною.
Через 30 хвилин запікання в духовці деко з котлетами дістати з духовки й перевернути їх на інший бік.
Залити все щедро соусом.
Відправити назад у духовку на 10 хвилин.
Подавати разом із соусом, поливаючи ним гарнір.
Дуже смачно із пастою та рисом.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: