ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
25 Лютого, 2020

Яблучний кухе з цукровою скоринкою

18 Жовтня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 2861
Пиріг виходить дуже великий, високий і пишний.
Пиріг виходить дуже великий, високий і пишний. Фото: автора

Чудовий німецький пиріг! Таке смачне й ніжне тісто, що його можна їсти навіть окремо від начинки. Проте з печеними яблучками воно ідеально поєднується!

Це дуже вдалий рецепт солодкої випічки. Кухе - це простий німецький пиріг, головна характеристика якого - мінімум клопоту, чудовий результат. І смак і зовнішній вигляд на рівні! Мої хлопці половину «схомячили» за раз. А пиріг виходить дуже великий, високий і пишний. Тепер думаю спробувати ще з консервованими персиками спекти, мені здається, вони дуже добре з цим тістом потоваришують. До речі, це не перший кухе у моєму виконанні. У Гурмані є також Шоколадний кухе з горіхами та Кухе «Абриковосі хмаринки». Всі ці смаколики варті уваги, тому рекомендую переглянути їх також, щоб знайти для себе той самий ідеальний смак.

Інгредієнти:

250 г маргарину (я поклала 200 г вершкового масла, оскільки давно відмовилася від маргаринів та спредів),

300 г цукру,

4 яйця,

1 пакетик ванільного цукру,

дрібка солі,

125 мл молока,

500 г борошна,

10 г розпушувача,

5 великих яблук.

Для скоринки:

50-70 г вершкового масла,

коричневий цукор (можна звичайний).

Приготування:  

Маргарин (масло) кімнатної температури, цукор і ванільний цукор – збити міксером. В процесі вводити по одному яйця. Потім додати решту продуктів по черзі, крім яблук, щоразу ретельно перемішуючи.

Тісто розділити на дві однакові частини. Форму встелити пергаментним папером, бічні стінки змастити маслом. Викласти половина тіста. 

Яблука почистити від шкірки, розрізати на чотири частини, видаливши «серцевинку». На кожній часточці зробити надрізи, але не до кінця (!). Викласти на тісто.

Зверху – викласти другу половину тіста.

Викласти на пиріг невеличкі шматочки вершкового масла і посипати зверху коричневим цукром.

Випікати в заздалегідь розігрітій духовці при 170°C протягом 45-50 хвилин (режим «верх-низ» + вентилятор). Якщо почне пригорати верх то накрити фольгою.

Дати трохи охолонути і зняти кільце із форми. 

Розрізати на порції після повного охолодження.

яблучний пиріг, пиріг з яблуками, яблучні пироги, кухе, солодка випічка, німецька кухня, яблука, яблучне кухе з цукровою скоринкою, пиріг, осінні пироги

Коментарі:

  Так  Ні, дякую