ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Швидка соковита шарлотка «Лінивиця» з помадкою

29 Листопада 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 5763
Це випічка для господинь, які не надто полюбляють гратися з тістом та кремами.
Це випічка для господинь, які не надто полюбляють гратися з тістом та кремами. Фото: автора

Найпростіший та найшвидший рецепт, який лише можна вигадати.

Шарлотка готується швидше та простіше, ніж будь-який торт чи пиріг. Це якраз випічка для господинь, які не надто полюбляють гратися з тістом та кремами. Наразі пропоную вам експрес-рецепт. Яйця у ньому не діляться на жовтки та білки, а збиваються разом. Проте результат нічим не гірший, ніж якби ви цей процес застосовували. Шарлотка виходить ніжна, пишна й дуже соковита! Її достатньо посипати цукровою пудрою. Але якщо ви не такий уже й «лінивець», то обовязково приготуйте помадку. Із нею ця проста випічка перетворюється на цікавий та вишуканий смаколик!

Інгредієнти:

6-8 яблук

3 яйця,

9 ст. л. рафінованої олії,

100 г цукру,

250 г борошно,

1 ч. л. соди (погасити оцтом),

ванілін,

в’ялені груші та в’ялена вишня (за бажанням, можна використовувати будь-які сухофрукти).

Помадка:

2 ст. л. вершкового масла,

5 ст. л. згущеного молока,

0,5 склянки цукрової пудри,

1 ст. л. рому (коньяку, бренді – за бажанням).

Приготування:

Збити вінчиком яйця до утворення пишної піни, додати цукор і ще раз збити. Потім ввести гашену соду, олію, додати ванілін і просіяне борошно. Збити все міксером до однорідності.

Яблука почистити від шкірки та насіння й нарізати просто в тісто (розмір та форма довільні), перемішати. За бажанням додати в’ялені фрукти (у мене груші та вишня, але можна журавлину, цукати, курагу тощо).

Викласти тісто у форму, встелену папером та змащену маслом.

Випікати при 200°С протягом 35-45 хвилин.

Помадка: в сотейник покласти масло, влити ром та згущене молоко. Довести до кипіння, зняти з вогню, дати трохи охолонути й ввести цукрову пудру.

 Дати шарлотці охолонути у формі й залити помадкою.

Можна зверху притрусити сухофруктами. Поставити застигати в холодильник. Коли помадка трішки "схопиться", зняти з форми роз’ємні бортики й нарізати на порції.

Подавати із фруктовим топінгом.

яблучний пиріг, пиріг з яблуками, випічка з яблуками, шарлотка, солодка випічка, яблука, пиріг, шарлотка лінивиця з помадкою, помадка, швидка шарлотка

Коментарі:

  Так  Ні, дякую