Гаряча тема:
- Війна
Шарлотка готується швидше та простіше, ніж будь-який торт чи пиріг. Це якраз випічка для господинь, які не надто полюбляють гратися з тістом та кремами. Наразі пропоную вам експрес-рецепт. Яйця у ньому не діляться на жовтки та білки, а збиваються разом. Проте результат нічим не гірший, ніж якби ви цей процес застосовували. Шарлотка виходить ніжна, пишна й дуже соковита! Її достатньо посипати цукровою пудрою. Але якщо ви не такий уже й «лінивець», то обов’язково приготуйте помадку. Із нею ця проста випічка перетворюється на цікавий та вишуканий смаколик!
Інгредієнти:
6-8 яблук
3 яйця,
9 ст. л. рафінованої олії,
100 г цукру,
250 г борошно,
1 ч. л. соди (погасити оцтом),
ванілін,
в’ялені груші та в’ялена вишня (за бажанням, можна використовувати будь-які сухофрукти).
Помадка:
2 ст. л. вершкового масла,
5 ст. л. згущеного молока,
0,5 склянки цукрової пудри,
1 ст. л. рому (коньяку, бренді – за бажанням).
Приготування:
Збити вінчиком яйця до утворення пишної піни, додати цукор і ще раз збити. Потім ввести гашену соду, олію, додати ванілін і просіяне борошно. Збити все міксером до однорідності.
Яблука почистити від шкірки та насіння й нарізати просто в тісто (розмір та форма довільні), перемішати. За бажанням додати в’ялені фрукти (у мене груші та вишня, але можна журавлину, цукати, курагу тощо).
Викласти тісто у форму, встелену папером та змащену маслом.
Випікати при 200°С протягом 35-45 хвилин.
Помадка: в сотейник покласти масло, влити ром та згущене молоко. Довести до кипіння, зняти з вогню, дати трохи охолонути й ввести цукрову пудру.
Дати шарлотці охолонути у формі й залити помадкою.
Можна зверху притрусити сухофруктами. Поставити застигати в холодильник. Коли помадка трішки "схопиться", зняти з форми роз’ємні бортики й нарізати на порції.
Подавати із фруктовим топінгом.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: