ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Салат з куркою та грибами в консервованих персиках

17 Січня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 4103
Соковитий, яскравий і незвичайний салат! Такий несподівано вдалий союз виходить, коли в одному рецепті «зустрічаються» курка з персиком.
Соковитий, яскравий і незвичайний салат! Такий несподівано вдалий союз виходить, коли в одному рецепті «зустрічаються» курка з персиком. Фото: автора

Іноді, компонуючи на перший погляд абсолютно несумісні продукти, можна отримати чудовий результат. Такий несподівано вдалий союз виходить, коли в одному рецепті «зустрічаються» курка з персиком.

Курятина дуже добре поєднується з фруктами, а курячі салати з виноградом чи з консервованим ананасом вже давно стали кулінарною класикою. Якщо такі страви вам до вподоби, спробуйте поєднання курки й консервованого персика. Соковитий, яскравий і незвичайний салат!

Інгредієнти:

8-10 половинок консервованих персиків (у мене приготовані власноруч – «Консервовані персики половинками без стерилізації»),

1 запечене куряче філе (2 половинки грудки),

2-3 варені яйця,

200 г печериць,

цибуля-порей,

70 г твердого сиру,

1 зубок часнику,

майонез (краще домашній; якщо свого улюбленого рецепту ви ще не знайшли можете спробувати приготувати: Домашній майонез без яєць за 1 хвилину або ж один із варіантів, перелічених у статті Розкриваємо секрети приготування домашнього майонезу),

сіль, перець, карі,

зерна гранату (для оздоблення).

Приготування:

Куряче філе натерти сіллю, перцем та карі, загорнути у фольгу й запекти в духовці. Потім нарізати невеличкими шматочками довільної форми.

Печериці нарізати пластинками й обсмажити на олії до золотавого кольору.

Подрібнити цибулю-порей.

Додати її на сковорідку до грибів. Посолити й поперчити та смажити разом до готовності.

Натерти на дрібній тертці сир. Яйця зварити та нарізати кубиком. Змішати всі складові салату, заправити часником та майонезом (цього разу я готувала майонез на основі апельсинової гірчиці – це дуууже смачно!).

Ретельно перемішати. Половинки консервованих персиків обсушити паперовим рушником і наповнити їх готовим салатом (краще робити це безпосередньо перед подачею). Оздобити персикові «тарілочки» зернами гранату.

салат, салати з куркою, салати, курка, куряче філе, печериці, консервовані персики, салат з персиками та куркою

Коментарі:

  Так  Ні, дякую