ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
11 Грудня, 2019

Гарбузовий торт із сирно-вершковим кремом

21 Лютого 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 2081
Гарбуз взагалі не відчувається, він лише дає соковито-пористу текстуру бісквіту. Останній виходить вологим та водночас пишним.
Гарбуз взагалі не відчувається, він лише дає соковито-пористу текстуру бісквіту. Останній виходить вологим та водночас пишним. Фото: автора

Гарбузова випічка найдомашніша! Вона зігріває в негоду чудовим ароматом, своїм розкішним яскраво-помаранчевим кольором, подарує відчуття комфорту й затишку.

А я до вас із помаранчевим привітом! У морозні зимові дні такий смаколик нікого не залишить байдужим! Тортик дуже смачний, пряно-ароматний, із медовими нотками й дуже ніжним кремом. Всім ласунам наполегливо раджу! Гарбуз взагалі не відчувається, він лише дає соковито-пористу текстуру бісквіту. Останній виходить вологим та водночас пишним. Завдяки цьому тортик не потребує ніякого додаткового просочення.

Інгредієнти:

Бісквіт:

250 г гарбуза,

2 яйця,

100 г цукру,

150 г меду,

100 г вершкового масла,

100 мл світлого пива,

0,5 ч. л. соди,

10 г розпушувача,

200 г борошна,

кориця, кардамон.

Крем:

300 г вершкового сиру (у мене домашній маскарпоне, можна використовувати також будь-який магазинний крем-чіз, або ж домашню філадельфію),

200 г жирних вершків (у мене 33%),

80 г цукрової пудри,

ванілін,

помаранчевий харчовий барвник (для прикрашання – за бажанням).

Форма – 24 см в діаметрі.

Приготування:

Бісквіт: натерти гарбуз на дрібній тертці.

Викласти його в каструлю, влити пиво, додати мед і соду. Перемішати.

Довести до кипіння (суміш почне активно пінити).

Зняти з вогню й охолодити. Має вийти ось таке пюре:

У миску просіяти борошно з розпушувачем. Додати корицю й кардамон. Збити яйця з цукром. Додати м'яке вершкове масло й збити все разом.

Ввести тепле гарбузове пюре, перемішати. Додати борошно з розпушувачем та спеціями.

Ретельно перемішати вінчиком чи силіконовою лопаткою. Тісто має бути помірної густини:

Вилити тісто у форму, встелену пергаментом (я не змащую! Просто викладаю бортики стрічкою з пергаменту, попередньо змочивши його водою, щоб він краще тримався).

Випікати близько 40 хвилин при температурі 180°С (бісквіт піднявся у мене практично втричі!).

Вийняти бісквіт із форми та повністю охолодити на решітці.

Потім розрізати на три коржі.

Для крему: збити вершки з ваніліном і цукровою пудрою.

З'єднати з вершковим сиром.

Знову збити міксером до однорідної маси (крем густий і важко спадає з ложки!).

Формування: промастити всі коржі кремом, залишивши декілька ложок для прикрашання.

Боки та верх смаколика теж ретельно змастити.

У крем, який ми відклали, додати краплю харчового помаранчевого барвника. Зробити за допомогою кондитерського мішка візерунки (на свій розсуд та смак).

Зверху можна прикрасити цукатами помаранчевого, жовтого та червоного кольорів.

Дати просочитися декілька годин у холодильнику.

випічка з гарбуза, гарбузова випічка, торт, торти, гарбуз, гарбузовий бісквіт, гарбузовий торт, сирно-вершковий крем, маскарпоне, філадельфія, крем-чіз

Коментарі:

  Так  Ні, дякую