Гаряча тема:
- Війна
Салати з пекінської капусти, до складу яких входять сухарики та консервована кукурудза — не рідкість. Таких рецептів дуже й дуже багато. Цей — моя авторська інтерпретація, яка трішки відрізняється маленькими, але суттєвими нюансами. Він простий, швидко готується, так би мовити «нашвидкуруч».
Інгредієнти:
1 невеличка пекінська капуста,
0,5 банки консервованої кукурудзи,
100 г сирокопченої «Салямі»,
шматочок цибулі-порей,
5-6 шт. в’ялених томатів (можна й без них, проте вони надають салату особливої родзинки; їх можна зробити і власноруч: «В’ялені томати в електросушарці» або «Італійська родзинка» в духовці),
50-70 г сиру «Пармезан» (або будь-якого іншого твердого сиру на ваш смак),
чіабата для грінок (у мене з томатами, але можна будь-який смачний хлібчик),
цедра половинки лимону.
Для заправки:
3-4 ст. л. оливкової олії,
1 ст. л. бальзамічного оцту,
2 ч. л. французької гірчиці в зернах,
1 ч. л. ніжної гірчиці з апельсинами (можна брати будь-яку не гостру+1 ч. л. апельсинового соку),
1 ч. л. меду,
італійські трави,
суміш перців мелена,
сіль.
Приготування:
Пекінську капусту нашаткувати. Нарізати тонкими кільцями цибулю порей.
Чіабату нарізати подовгастими брусочками й підсмажити на сухій сковорідці, присипавши паприкою та орегано.
«Салямі» подрібнити тонкими пластинками.
В’ялені томати розрізати навпіл.
Змішати в мисці капусту, салямі й в’ялені томати. Овочечисткою нарізати тонко сир (можна натерти на тертці).
Потерти в салат лимонну цедру.
Додати консервовану кукурудзу.
В окремій ємності змішати всі інгредієнти для заправки й дати їй настоятися протягом декількох хвилин, щоб всі аромати розкрилися.
Полити заправкою салат.
Ретельно вимішати всі складові.
Подавати одразу ж, посипавши зверху хрусткими грінками.
Подавати можна із листям салату.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: