clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
23 Березня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА 1116

Салат «Бергамо» з пекінкою, салямі, кукурудзою та грінками

Ніжний, легкий та божевільно смачний салат.
Ніжний, легкий та божевільно смачний салат. Фото: автора

Ніжний, легкий та божевільно смачний!

Салати з пекінської капусти, до складу яких входять сухарики та консервована кукурудза — не рідкість. Таких рецептів дуже й дуже багато. Цей — моя авторська інтерпретація, яка трішки відрізняється маленькими, але суттєвими нюансами. Він простий, швидко готується, так би мовити «нашвидкуруч».

Інгредієнти:

1 невеличка пекінська капуста,

0,5 банки консервованої кукурудзи,

100 г сирокопченої «Салямі»,

шматочок цибулі-порей,

5-6 шт. в’ялених томатів (можна й без них, проте вони надають салату особливої родзинки; їх можна зробити і власноруч: «В’ялені томати в електросушарці» або «Італійська родзинка» в духовці),

50-70 г сиру «Пармезан» (або будь-якого іншого твердого сиру на ваш смак),

чіабата для грінок (у мене з томатами, але можна будь-який смачний хлібчик),

цедра половинки лимону.

Для заправки:

3-4 ст. л. оливкової олії,

1 ст. л. бальзамічного оцту,

2 ч. л. французької гірчиці в зернах,

1 ч. л. ніжної гірчиці з апельсинами (можна брати будь-яку не гостру+1 ч. л. апельсинового соку),

1 ч. л. меду,

італійські трави,

суміш перців мелена,

сіль.

Приготування:

Пекінську капусту нашаткувати. Нарізати тонкими кільцями цибулю порей.

Чіабату нарізати подовгастими брусочками й підсмажити на сухій сковорідці, присипавши паприкою та орегано.

«Салямі» подрібнити тонкими пластинками.

В’ялені томати розрізати навпіл.

Змішати в мисці капусту, салямі й в’ялені томати. Овочечисткою нарізати тонко сир (можна натерти на тертці).

Потерти в салат лимонну цедру.

Додати консервовану кукурудзу.

В окремій ємності змішати всі інгредієнти для заправки й дати їй настоятися протягом декількох хвилин, щоб всі аромати розкрилися.

Полити заправкою салат.

Ретельно вимішати всі складові.

Подавати одразу ж, посипавши зверху хрусткими грінками.

Подавати можна із листям салату.

салати, салат, салати без майонезу, італійська кухня, салат з пекінкою салямі кукурудзою та грінками, салат бергамо, пекінська капуста

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Салат із селери, консервованих персиків та адигейського сиру
салати
Світлана ЯСЬКОВА 1257
Яскравий смак, цікаве поєднання компонентів та мінімум калорій.
Салат-закуска з виноградом, горіхами та сиром «Камамбер»
салати
Світлана ЯСЬКОВА 1591
Ідеальний варіант швидкої закуски – всього 15 хвилин і готово!
Топ-5 оригінальних салатів для новорічного застілля
салати
Світлана ЯСЬКОВА 5017
Без новорічних салатів – «Олів'є», «Мімози» й «Шуби» вже неможливо уявити святковий стіл. Але обмежуватися щорічним традиційним набором наїдків із майонезом зовсім не обов'язково.
Салат «Тбілісі» з курятиною та квасолею
салати
Світлана ЯСЬКОВА 1635
Дуже смачний і ошатний салатик! Пікантний, ситний і, в той же час, не важкий.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: