ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Міні-чізкейки з начинкою аля «Японська бавовна»

19 Квітня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 2670
Пекла міні-чізкейки вже декілька разів і щоразу мої ласуни просять мене збільшувати норму продуктів, бо з'їдаються вони в одну мить!
Пекла міні-чізкейки вже декілька разів і щоразу мої ласуни просять мене збільшувати норму продуктів, бо з'їдаються вони в одну мить! Фото: автора

Випікаються смаколики у формочках для кексів чи мафінів, тому виглядають мило й апетитно. До того ж, завдяки цьому їх дуже зручно їсти.

Японський чізкейк має ще одну назву - бавовняний. І це не випадково! Адже настільки повітряно-ніжну текстуру має лише бавовна. Бавовняний чіз кремоподібний і практично невагомий, він буквально тане в роті! Раніше я вже викладала рецепт японського чізкейка, але побачивши це диво з начинкою, вирішила обов’язково спробувати ще й таку його варіацію. Тепер, порівнюючи обидва рецепти, можу сказати – міні-чізи ще ніжніші й легші! Повірте, це смак, який неможливо забути! (найкрасномовніше про мій захват розкажуть знаки оклику наприкінці практично кожного речення цієї передмовиlaughing).

Інгредієнти:

120 мл молока,

120 г кремчізу або сиру маскарпоне (я роблю власноруч за дуже простим рецептом: «Домашній маскарпоне з вершків», звичайний домашній сир НЕ підходить!),

30 г вершкового масла,

70 г цукрової пудри,

30 г борошна,

15 г кукурудзяного крохмалю,

3 яйця,

1 пакетик ванільного цукру,

дрібка солі,

1 ч. л. лимонного соку.

Варіант начинки:

300 г замороженої полуниці (чи малини),

1 ч. л. крохмалю,

цукор (за смаком).

Приготування:

На водяну баню поставити ємність із кремчізом, вершковим маслом і молоком.

Підігрівати доти, поки маса не стане однорідною, постійно помішуючи вінчиком (ємність не повинна торкатися води!).

Відокремити білки від жовтків. Жовтки розмішати вінчиком із цукровою пудрою та ваніліном та додати в сирно-молочну суміш. Ретельно перемішати. Потім просіяти борошно й крохмаль, додати сіль і знову збити все вінчиком до однорідності.

Збити міксером білки до стійких піків, додавши лимонний сік. У декілька етапів ввести в тісто, обережно розмішуючи силіконовою лопаткою за годинниковою стрілкою (виходить повітряне, ніжне тісто).

Паперові формочки вставити в металеві або силіконові форми для кексів.

Наповнити тістом майже до самого верху.

Скласти їх на деко, на яке слід налити воду до середини формочок.

Випікати годину, в попередньо розігрітій до 160°С духовці (у мене чізи були готові за 50 хвилин). Духовку вимкнути, але дверцята не відчиняти! Дати чізкейкам постояти в ній хвилин 10-15 (інакше вони можуть «осісти»).

Потім смаколики повністю охолодити й наповнити начинкою за допомогою кондитерського мішка (це може бути джем, крем, шоколад або будь-яка інша начинка за смаком). Я злегка прокип’ятила заморожену полуницю з цукром і 1 ч. л. кукурудзяного крохмалю.

Потім збила блендером...

...та процідила суміш через сито, щоб позбутися насінин.

До речі, чим більше начинки, тим «пузатішими» будуть ваші чізкейки (мені подобається, коли начинки багато, тому наповнила нею кексики зсередини і ще прикрасила трішки зверху; поєднання сирної основи та ягідного соусу просто казкове!

).

 

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: особливих хитрощів у приготуванні немає. Головне – добре збити білки й обережно ввести їх в загальну масу. Випікати чізи слід, дотримуючись температурного і часового режимів, а також не відкривати одразу ж дверцята духовки. Робити смаколики можна як з начинкою так і без неї. А ось паперові формочки – це обов’язкова умова, оскільки без них витягнути чізики з металевих формочок буде проблематично без пошкодження цілісності. Загалом, готувати десерт одне задоволення! Пекла уже їх декілька разів і щоразу мої ласуни просять мене збільшувати норму продуктів, бо з'їдаються вони в одну мить!

 

чізкейк, японський чізкейк, японська бавовна, солодка випічка, маскарпоне, крем-чіз, мафіни, кекси, панкейки, міні-чізкейки, чізкейки

Коментарі:

  Так  Ні, дякую