clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
19 Квітня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА 774

Міні-чізкейки з начинкою аля «Японська бавовна»

Пекла міні-чізкейки вже декілька разів і щоразу мої ласуни просять мене збільшувати норму продуктів, бо з'їдаються вони в одну мить!
Пекла міні-чізкейки вже декілька разів і щоразу мої ласуни просять мене збільшувати норму продуктів, бо з'їдаються вони в одну мить! Фото: автора

Випікаються смаколики у формочках для кексів чи мафінів, тому виглядають мило й апетитно. До того ж, завдяки цьому їх дуже зручно їсти.

Японський чізкейк має ще одну назву - бавовняний. І це не випадково! Адже настільки повітряно-ніжну текстуру має лише бавовна. Бавовняний чіз кремоподібний і практично невагомий, він буквально тане в роті! Раніше я вже викладала рецепт японського чізкейка, але побачивши це диво з начинкою, вирішила обов’язково спробувати ще й таку його варіацію. Тепер, порівнюючи обидва рецепти, можу сказати – міні-чізи ще ніжніші й легші! Повірте, це смак, який неможливо забути! (найкрасномовніше про мій захват розкажуть знаки оклику наприкінці практично кожного речення цієї передмовиlaughing).

Інгредієнти:

120 мл молока,

120 г кремчізу або сиру маскарпоне (я роблю власноруч за дуже простим рецептом: «Домашній маскарпоне з вершків», звичайний домашній сир НЕ підходить!),

30 г вершкового масла,

70 г цукрової пудри,

30 г борошна,

15 г кукурудзяного крохмалю,

3 яйця,

1 пакетик ванільного цукру,

дрібка солі,

1 ч. л. лимонного соку.

Варіант начинки:

300 г замороженої полуниці (чи малини),

1 ч. л. крохмалю,

цукор (за смаком).

Приготування:

На водяну баню поставити ємність із кремчізом, вершковим маслом і молоком.

Підігрівати доти, поки маса не стане однорідною, постійно помішуючи вінчиком (ємність не повинна торкатися води!).

Відокремити білки від жовтків. Жовтки розмішати вінчиком із цукровою пудрою та ваніліном та додати в сирно-молочну суміш. Ретельно перемішати. Потім просіяти борошно й крохмаль, додати сіль і знову збити все вінчиком до однорідності.

Збити міксером білки до стійких піків, додавши лимонний сік. У декілька етапів ввести в тісто, обережно розмішуючи силіконовою лопаткою за годинниковою стрілкою (виходить повітряне, ніжне тісто).

Паперові формочки вставити в металеві або силіконові форми для кексів.

Наповнити тістом майже до самого верху.

Скласти їх на деко, на яке слід налити воду до середини формочок.

Випікати годину, в попередньо розігрітій до 160°С духовці (у мене чізи були готові за 50 хвилин). Духовку вимкнути, але дверцята не відчиняти! Дати чізкейкам постояти в ній хвилин 10-15 (інакше вони можуть «осісти»).

Потім смаколики повністю охолодити й наповнити начинкою за допомогою кондитерського мішка (це може бути джем, крем, шоколад або будь-яка інша начинка за смаком). Я злегка прокип’ятила заморожену полуницю з цукром і 1 ч. л. кукурудзяного крохмалю.

Потім збила блендером...

...та процідила суміш через сито, щоб позбутися насінин.

До речі, чим більше начинки, тим «пузатішими» будуть ваші чізкейки (мені подобається, коли начинки багато, тому наповнила нею кексики зсередини і ще прикрасила трішки зверху; поєднання сирної основи та ягідного соусу просто казкове!

).

 

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: особливих хитрощів у приготуванні немає. Головне – добре збити білки й обережно ввести їх в загальну масу. Випікати чізи слід, дотримуючись температурного і часового режимів, а також не відкривати одразу ж дверцята духовки. Робити смаколики можна як з начинкою так і без неї. А ось паперові формочки – це обов’язкова умова, оскільки без них витягнути чізики з металевих формочок буде проблематично без пошкодження цілісності. Загалом, готувати десерт одне задоволення! Пекла уже їх декілька разів і щоразу мої ласуни просять мене збільшувати норму продуктів, бо з'їдаються вони в одну мить!

 

чізкейк, японський чізкейк, японська бавовна, солодка випічка, маскарпоне, крем-чіз, мафіни, кекси, панкейки, міні-чізкейки, чізкейки

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Домашній маскарпоне з вершків – дуже схожий на оригінал!
десерти
Світлана ЯСЬКОВА 1267
З цим рецептом дорогі чізкейки стануть доступнішими і їх можна буде готувати не лише на свята, але й для простого сімейного чаювання!
Шоколадний чізкейк із малиною — сирний пиріг американського походження
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1525
Чізкейки набирають все більшої популярності в нашій країні серед кулінарів і просто любителів солоденького.
Тістечко «Королівський мармур», або Вдосконалена угорська ватрушка
солодка випічка, торти
Світлана ЯСЬКОВА 2506
Смаколик за консистенцією та смаком дуже нагадує ніжнійший сирник або ж чізкейк. А за зовнішнім виглядом не поступається багатьом тортам!
Чізкейк «Японська бавовна»
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1234
Він ніжний, пишний, із повітряно-невагомою текстурою. Вона настільки кремова, що буквально тане в роті!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: