clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
27 Лютого 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА 1089

Чізкейк «Японська бавовна»

Японський чізкейк має ще одну назву — бавовняний.
Японський чізкейк має ще одну назву — бавовняний. Фото: автора

Він ніжний, пишний, із повітряно-невагомою текстурою. Вона настільки кремова, що буквально тане в роті!

 

Японський чізкейк має ще одну назву — бавовняний. І це не випадково! Всі знають, наскільки повітряну й ніжну текстуру має бавовна. Саме ця характеристика й забезпечила чізу настільки романтичну назву. Він ніжний, пишний, із повітряно-невагомою текстурою. Вона настільки кремова, що буквально тане у роті. Але навіть це порівняння не може передати, наскільки смачним виходить цей чіз. Особливих хитрощів і складнощів у приготуванні немає. Головне — добре збити білки й обережно ввести їх у масу, випікати дотримуючись температурного й часового режимів. Також не варто одразу ж після випікання витягати його з форми, слід дати йому протягом декількох годин постояти в холодильнику.

Інгредієнти:

265 мл згущеного молока,

85 г вершкового масла,

250 г будь-якого вершкового крем-чізу (можна використовувати саморобний скрем-сир, скориставшись рецептами: «Домашній маскарпоне з вершків» або «Домашній вершковий сир Філадельфія»),

40 г звичайного борошна,

35 г кукурудзяного крохмалю,

7 яєчних жовтків,

7 яєчних білків,

3/4 ч. л. лимонної кислоти,

125 г цукрової пудри,

2 ч. л. ванільного цукру.

Форма — роз’ємна, 24 см в діаметрі.

Приготування:

В сотейнику розігріти згущене молоко й вершкове масло.

Трішки охолодити й ввести крем-чіз.

Ретельно збити вінчиком до однорідної консистенції. Всипати борошно й крохмаль, перемішати. Додати злегка збиті жовтки й ваніль, перемішати й залишити до повного охолодження. Збити міксером білки з цукровою пудрою й лимонною кислотою до крутих піків. У два прийоми ввести в молочно-сирну суміш.

Обережно вимішуючи в одному напрямку.

Викласти у роз’ємну форму, змащену маслом і притрушену борошном.

Випікати при 150ºС протягом години 15 хвилин (на дно духовки варто встановити деко із водою, щоб поверхня чізкейку не тріскалася й не пересушувалася).

Чізкейк готовий, якщо по боках вже схопився, а серединка ще трішки «колихається». Залишити його на 10-15 хвилин у духовці із прочиненими дверцятами. Потім охолодити, притрусити цукровою пудрою.

Відправити в холодильник якмінімум на 4 години. А ще краще на ніч. Зранку він буде ще смачнішим!

Подавати чіз із ягідним соусом або варенням (у мене домашнє персикове з цілими шматочками).

 



чізкейк, солодка випічка, крем-чіз, крем-сир, маскарпоне, чізкейк яполнська бавовна, бавовняний чізкейк

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Сирник «Капучіно» — антидепресант по-львівськи
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 3234
Цей смаколик під час випічки пахне на весь дім, створюючи ту саму неповторну атмосферу домашнього затишку, притаманну кав’ярням Львова.
Тістечко «Королівський мармур», або Вдосконалена угорська ватрушка
солодка випічка, торти
Світлана ЯСЬКОВА 2329
Смаколик за консистенцією та смаком дуже нагадує ніжнійший сирник або ж чізкейк. А за зовнішнім виглядом не поступається багатьом тортам!
Шоколадний чізкейк із малиною — сирний пиріг американського походження
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1341
Чізкейки набирають все більшої популярності в нашій країні серед кулінарів і просто любителів солоденького.
Гарбузовий чізкейк «Тріо» із горіховим праліне
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1299
Смаколик – просто як із найкращих кондитерських!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: