Гаряча тема:
- Війна
Японський чізкейк має ще одну назву — бавовняний. І це не випадково! Всі знають, наскільки повітряну й ніжну текстуру має бавовна. Саме ця характеристика й забезпечила чізу настільки романтичну назву. Він ніжний, пишний, із повітряно-невагомою текстурою. Вона настільки кремова, що буквально тане у роті. Але навіть це порівняння не може передати, наскільки смачним виходить цей чіз. Особливих хитрощів і складнощів у приготуванні немає. Головне — добре збити білки й обережно ввести їх у масу, випікати дотримуючись температурного й часового режимів. Також не варто одразу ж після випікання витягати його з форми, слід дати йому протягом декількох годин постояти в холодильнику.
Інгредієнти:
265 мл згущеного молока,
85 г вершкового масла,
250 г будь-якого вершкового крем-чізу (можна використовувати саморобний скрем-сир, скориставшись рецептами: «Домашній маскарпоне з вершків» або «Домашній вершковий сир Філадельфія»),
40 г звичайного борошна,
35 г кукурудзяного крохмалю,
7 яєчних жовтків,
7 яєчних білків,
3/4 ч. л. лимонної кислоти,
125 г цукрової пудри,
2 ч. л. ванільного цукру.
Форма — роз’ємна, 24 см в діаметрі.
Приготування:
В сотейнику розігріти згущене молоко й вершкове масло.
Трішки охолодити й ввести крем-чіз.
Ретельно збити вінчиком до однорідної консистенції. Всипати борошно й крохмаль, перемішати. Додати злегка збиті жовтки й ваніль, перемішати й залишити до повного охолодження. Збити міксером білки з цукровою пудрою й лимонною кислотою до крутих піків. У два прийоми ввести в молочно-сирну суміш.
Обережно вимішуючи в одному напрямку.
Викласти у роз’ємну форму, змащену маслом і притрушену борошном.
Випікати при 150ºС протягом години 15 хвилин (на дно духовки варто встановити деко із водою, щоб поверхня чізкейку не тріскалася й не пересушувалася).
Чізкейк готовий, якщо по боках вже схопився, а серединка ще трішки «колихається». Залишити його на 10-15 хвилин у духовці із прочиненими дверцятами. Потім охолодити, притрусити цукровою пудрою.
Відправити в холодильник якмінімум на 4 години. А ще краще на ніч. Зранку він буде ще смачнішим!
Подавати чіз із ягідним соусом або варенням (у мене домашнє персикове з цілими шматочками).
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: