ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Чізкейк «Японська бавовна»

27 Лютого 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 3699
Японський чізкейк має ще одну назву — бавовняний.
Японський чізкейк має ще одну назву — бавовняний. Фото: автора

Він ніжний, пишний, із повітряно-невагомою текстурою. Вона настільки кремова, що буквально тане в роті!

 

Японський чізкейк має ще одну назву — бавовняний. І це не випадково! Всі знають, наскільки повітряну й ніжну текстуру має бавовна. Саме ця характеристика й забезпечила чізу настільки романтичну назву. Він ніжний, пишний, із повітряно-невагомою текстурою. Вона настільки кремова, що буквально тане у роті. Але навіть це порівняння не може передати, наскільки смачним виходить цей чіз. Особливих хитрощів і складнощів у приготуванні немає. Головне — добре збити білки й обережно ввести їх у масу, випікати дотримуючись температурного й часового режимів. Також не варто одразу ж після випікання витягати його з форми, слід дати йому протягом декількох годин постояти в холодильнику.

Інгредієнти:

265 мл згущеного молока,

85 г вершкового масла,

250 г будь-якого вершкового крем-чізу (можна використовувати саморобний скрем-сир, скориставшись рецептами: «Домашній маскарпоне з вершків» або «Домашній вершковий сир Філадельфія»),

40 г звичайного борошна,

35 г кукурудзяного крохмалю,

7 яєчних жовтків,

7 яєчних білків,

3/4 ч. л. лимонної кислоти,

125 г цукрової пудри,

2 ч. л. ванільного цукру.

Форма — роз’ємна, 24 см в діаметрі.

Приготування:

В сотейнику розігріти згущене молоко й вершкове масло.

Трішки охолодити й ввести крем-чіз.

Ретельно збити вінчиком до однорідної консистенції. Всипати борошно й крохмаль, перемішати. Додати злегка збиті жовтки й ваніль, перемішати й залишити до повного охолодження. Збити міксером білки з цукровою пудрою й лимонною кислотою до крутих піків. У два прийоми ввести в молочно-сирну суміш.

Обережно вимішуючи в одному напрямку.

Викласти у роз’ємну форму, змащену маслом і притрушену борошном.

Випікати при 150ºС протягом години 15 хвилин (на дно духовки варто встановити деко із водою, щоб поверхня чізкейку не тріскалася й не пересушувалася).

Чізкейк готовий, якщо по боках вже схопився, а серединка ще трішки «колихається». Залишити його на 10-15 хвилин у духовці із прочиненими дверцятами. Потім охолодити, притрусити цукровою пудрою.

Відправити в холодильник якмінімум на 4 години. А ще краще на ніч. Зранку він буде ще смачнішим!

Подавати чіз із ягідним соусом або варенням (у мене домашнє персикове з цілими шматочками).

 



чізкейк, солодка випічка, крем-чіз, крем-сир, маскарпоне, чізкейк яполнська бавовна, бавовняний чізкейк

Коментарі:

  Так  Ні, дякую