Гаряча тема:
- Війна
Цукіні, броколі, болгарський перець і томати… Тушковані овочі – найкраща літня страва! А якщо до них додати плавлений сир (до речі, який плавлений сир "Дружба" смакує найкраще, читайте тут, або ж можете спробувати приготувати домашній плавлений сир "Янтар"), то вийде чудова вітамінна й ситна комбінація. Варіантів приготування соте дуже багато. Це страва французької кухні, яка досить швидко «пішла у маси» й полюбилася в усьому світі. В основі соте – мікс зі смажених овочів, які потім тушкуються в соусі. В класичному варіанті соус повинен бути томатним, але можливі варіації. В моєму сьогоднішньому рецепті соте доходило до готовності в плавленому сирі. Процес приготування зайняв зовсім небагато часу, а результат, більше, ніж порадував.
Інгредієнти:
2 середніх кабачки (зі старих зняти шкірку),
2 морквини,
1 велика цибулина,
2 солодких червоних перці,
1 невеличке суцвіття броколі,
200 плавленого сир (м’якого),
60 г вершкового масла,
4 томати,
3-4 зубки часнику,
зелень кропу та петрушки,
1 ч. л. карі,
1 ч. л. паприки,
перець мелений та сіль – за смаком.
Приготування:
У розтопленому маслі обсмажити цибулю, нарізану кільцями, до прозорості. Додати моркву, нарізану кружальцями. Смажити 3 хвилини.
Додати нарізані кубиками кабачки, смажити під кришкою 10-13 хвилин.
Потім відправити на пательню суцвіття броколі та перець, нарізаний смужками.
Смажити 4 хвилини, помішуючи. Наступний крок – подрібнений пластинками часник.
Для аромату й краси присмачити овочі спеціями, чорним перцем і сіллю. Перемішати. Потім додати подрібнені томати та зелень.
Смажити декілька хвили й додати натертий на тертці плавлений сир.
Накрити кришкою, зробити мінімальний вогонь і тушкувати все 5-7 хвилин (сир має повністю розплавитися й просочити всі овочі). Гаряче ароматне рагу викласти на тарілки й одразу ж подавати.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: можна при подачі посипати соте тертим сиром – сулугуні, адигейським тощо. Дуже добре смакує страва з картоплею чи рисом. Наступного дня її можна навіть не гріти, а просто намастити на свіженький хрусткий хлібчик чи смажені грінки.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: