clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
14 Серпня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА 675

Овочеве соте з плавленим сиром

В основі соте – мікс зі смажених овочів, які потім тушкуються в соусі.
В основі соте – мікс зі смажених овочів, які потім тушкуються в соусі. Фото: автора

Це чудове поєднання користі й смаку, а ще ця страва виручить в ті моменти, коли часу на приготування зовсім мало.

Цукіні, броколі, болгарський перець і томати… Тушковані овочі – найкраща літня страва! А якщо до них додати плавлений сир (до речі, який плавлений сир "Дружба" смакує найкраще, читайте  тут, або ж можете спробувати приготувати домашній плавлений сир "Янтар"), то вийде чудова вітамінна й ситна комбінація. Варіантів приготування соте дуже багато. Це страва французької кухні, яка досить швидко «пішла у маси» й полюбилася в усьому світі. В основі соте – мікс зі смажених овочів, які потім тушкуються в соусі. В класичному варіанті соус повинен бути томатним, але можливі варіації. В моєму сьогоднішньому рецепті соте доходило до готовності в плавленому сирі. Процес приготування зайняв зовсім небагато часу, а результат, більше, ніж порадував.

Інгредієнти:

2 середніх кабачки (зі старих зняти шкірку),

2 морквини,

1 велика цибулина,

2 солодких червоних перці,

1 невеличке суцвіття броколі,

200 плавленого сир (м’якого),

60 г вершкового масла,

4 томати,

3-4 зубки часнику,

зелень кропу та петрушки,

1 ч. л. карі,

1 ч. л. паприки,

перець мелений та сіль – за смаком.

Приготування:

У розтопленому маслі обсмажити цибулю, нарізану кільцями, до прозорості. Додати моркву, нарізану кружальцями. Смажити 3 хвилини.

Додати нарізані кубиками кабачки, смажити під кришкою 10-13 хвилин.

Потім відправити на пательню суцвіття броколі та перець, нарізаний смужками.

Смажити 4 хвилини, помішуючи. Наступний крок – подрібнений пластинками часник.

Для аромату й краси присмачити овочі спеціями, чорним перцем і сіллю. Перемішати. Потім додати подрібнені томати та зелень.

Смажити декілька хвили й додати натертий на тертці плавлений сир.

Накрити кришкою, зробити мінімальний вогонь і тушкувати все 5-7 хвилин (сир має повністю розплавитися й просочити всі овочі). Гаряче ароматне рагу викласти на тарілки й одразу ж подавати.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: можна при подачі посипати соте тертим сиром – сулугуні, адигейським тощо. Дуже добре смакує страва з картоплею чи рисом. Наступного дня її можна навіть не гріти, а просто намастити на свіженький хрусткий хлібчик чи смажені грінки.

рагу, кабачкове рагу, овочеві страви, овочі, страви з овочів, рагу з кабачків, соте, овочеве соте, соте з плавленим сиром

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Баклажани у вершково-сирному соусі
закуски, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 1237
Ніжна, ароматна страва, яка надто смачна, щоб їсти її щодня.
Осіннє овочеве рагу з кроликом
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 951
Відмінне поєднання кролика з баклажанами та капустою. Ну й, звісно ж, біле вино – родзинка багатьох рецептів.
Рагу по-угорськи з легенями та лісовими грибами (Szalontudo)
м`ясо та субпродукти, гриби
Світлана ЯСЬКОВА 917
Незаслужено забутий унікальний угорський делікатес, який полюбився місцевим гурманам завдяки впливу віденської кухні на меню угорських монархів.
Рагу з баклажанами, кабачками та грибами в сирному соусі
гриби, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 1826
Поєднуючи овочі та сир, ви отримаєте неймовірно смачну страву, ніжно-вершкову й поживну.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: