clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
14 Серпня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА 1119

Овочеве соте з плавленим сиром

В основі соте – мікс зі смажених овочів, які потім тушкуються в соусі.
В основі соте – мікс зі смажених овочів, які потім тушкуються в соусі. Фото: автора

Це чудове поєднання користі й смаку, а ще ця страва виручить в ті моменти, коли часу на приготування зовсім мало.

Цукіні, броколі, болгарський перець і томати… Тушковані овочі – найкраща літня страва! А якщо до них додати плавлений сир (до речі, який плавлений сир "Дружба" смакує найкраще, читайте  тут, або ж можете спробувати приготувати домашній плавлений сир "Янтар"), то вийде чудова вітамінна й ситна комбінація. Варіантів приготування соте дуже багато. Це страва французької кухні, яка досить швидко «пішла у маси» й полюбилася в усьому світі. В основі соте – мікс зі смажених овочів, які потім тушкуються в соусі. В класичному варіанті соус повинен бути томатним, але можливі варіації. В моєму сьогоднішньому рецепті соте доходило до готовності в плавленому сирі. Процес приготування зайняв зовсім небагато часу, а результат, більше, ніж порадував.

Інгредієнти:

2 середніх кабачки (зі старих зняти шкірку),

2 морквини,

1 велика цибулина,

2 солодких червоних перці,

1 невеличке суцвіття броколі,

200 плавленого сир (м’якого),

60 г вершкового масла,

4 томати,

3-4 зубки часнику,

зелень кропу та петрушки,

1 ч. л. карі,

1 ч. л. паприки,

перець мелений та сіль – за смаком.

Приготування:

У розтопленому маслі обсмажити цибулю, нарізану кільцями, до прозорості. Додати моркву, нарізану кружальцями. Смажити 3 хвилини.

Додати нарізані кубиками кабачки, смажити під кришкою 10-13 хвилин.

Потім відправити на пательню суцвіття броколі та перець, нарізаний смужками.

Смажити 4 хвилини, помішуючи. Наступний крок – подрібнений пластинками часник.

Для аромату й краси присмачити овочі спеціями, чорним перцем і сіллю. Перемішати. Потім додати подрібнені томати та зелень.

Смажити декілька хвили й додати натертий на тертці плавлений сир.

Накрити кришкою, зробити мінімальний вогонь і тушкувати все 5-7 хвилин (сир має повністю розплавитися й просочити всі овочі). Гаряче ароматне рагу викласти на тарілки й одразу ж подавати.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: можна при подачі посипати соте тертим сиром – сулугуні, адигейським тощо. Дуже добре смакує страва з картоплею чи рисом. Наступного дня її можна навіть не гріти, а просто намастити на свіженький хрусткий хлібчик чи смажені грінки.

рагу, кабачкове рагу, овочеві страви, овочі, страви з овочів, рагу з кабачків, соте, овочеве соте, соте з плавленим сиром

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Кабачкове рагу по-селянськи – бестселер французької кухні
овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 1871
Ситна та улюблена багатьма страва. Вона нехитра, проста, але надзвичайно смачна!
Рататуй «Прованський» із цукіні та баклажанами
овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 1317
Овочева страва французької кухні, яка навіть стала «героєм» всесвітньовідомого мультика.
Рагу з баклажанами, кабачками та грибами в сирному соусі
гриби, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 2162
Поєднуючи овочі та сир, ви отримаєте неймовірно смачну страву, ніжно-вершкову й поживну.
Гуляш по-віденськи (Saftgulasch) – багато цибулі і ніякого борошна!
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1527
Цей рецепт знайшла в кулінарній книзі «Улюблені страви австрійської кухні» і відтоді часто готую цю смакоту для своїх рідних. М’ясо виходить дивовижно смачним!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: