clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
8 Березня 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА 621

«Найхітовіші» млинці з різних куточків світу

Млинці можна знайти майже в усіх світових кухнях. У різних країнах вони відрізняються інгредієнтами, способом приготування й культурою подачі.
Млинці можна знайти майже в усіх світових кухнях. У різних країнах вони відрізняються інгредієнтами, способом приготування й культурою подачі. Фото: автора

Дехто вважає, що млинці – страва виключно російської кухні. Насправді ж у них досить багата історія й вони відомі людству ще з IV століття до н.е.

Млинці можна знайти майже в усіх світових кухнях. У різних країнах вони відрізняються інгредієнтами, способом приготування й культурою подачі. Які з них найцікавіші та виглядають найапетитніше, вирішуйте самі! Можливо, щось із цієї збірки припаде вам до смаку й стане новою «фішкою» у вашій кулінарній скарбничці. Адже, як відомо, несмачних страв не буває, є ті, які ще не доводилося готувати!

Доса (Індія)

Млинці круглої форми, тонкі й хрусткі. Їх їдять мало не щодня замість хліба. Можуть бути гарніром до чатні, далу або рибного карі. Тісто готують з борошна із сочевиці або рисового, рідше – з манки.

Поферчес (Голландія)

Акуратні пишні млинці – хіт ярмарків і різних вуличних заходів. Готують їх у спеціальній сковорідці із заглибленнями. Подають із вершковим маслом під щедрим шаром цукрової пудри.

Качапа (Латинська Америка)

Товсті млинці, які своїм яскраво-жовтим кольором зобов'язані пюре із молодої кукурудзи та кукурудзяного борошна. Подають їх складеними навпіл із м'яким сиром всередині.

Инджера (Східна Африка)

Великий тонкий млинець із борошна тефф (злакова культура без глютену) служить одночасно і тарілкою, і ложкою, і гарніром. Всі добавки (овочі, м'ясо, соуси) викладають по центру, потім шматочком млинця зачерпують вподобану їжу та їдять.

Кайзершмаррн (Австрія)

Солодкий товстий млинець, який приготувати простіше, ніж вимовити. Смажиться він за принципом омлету, але в процесі поділяється на дрібні шматочки. Подають кайзершмаррн до сніданку з фруктами, маслом, горіхами та родзинками.

Багрір (Марокко)

У ці повітряні млинці неможливо не закохатися! Їх ще називають «дірявими млинцями», адже на їхній поверхні безліч великих та маленьких дірочок. Головна фішка в тому, що смажаться вони лише з одного боку, а тісто готується на основі манки дрібного помелу.

Паннукакку (Фінляндія)

Ці млинці готують не на сковорідці, а випікають одним суцільним пластом у духовці. Подають, згорнувши в рулет і нарізавши шматочками з сиром і ягодами. Рецепт ТУТ.

Бінг (Китай)

Солоні млинці зі щільного пшеничного борощна із зеленою цибулею – популярна вулична їжа в Китаї. У Південній Кореї роблять щось схоже з кімчхи з пекінської капусти – ці млинці називаються кімчіджон. Як і більшість інших азіатських страв, цибульні млинці, зазвичай, їдять із соєвим соусом. Всередину кладуть качину грудку або яйця.

Раггмунк (Швеція)

Це своєрідний «плід кохання» млинця з дерунами. Його готують традиційно з борошна, яєць і молока, але додають ще терту картоплю. Раггмунки можуть бути товстими, як оладки, або тонкими, як млинці. Класичні добавки: смажений бекон і… брусничний джем.

Банана роті (Таїланд)

Ці смачні бананові млинці найчастіше можна зустріти на лотках із вуличною їжею в Південному Таїланді. Тонке рисове тісто обсмажується на металевому деку, начиняється скибочками банана або ананаса, згортається конвертиком і поливається шоколадним соусом і згущеним молоком.

Панкейки (США, Канада, Велика Британія)

Це щось середнє між млинцями й оладками. Ситні й пишні, панкейки готують із густого тіста на основі молока чи кефіру. Традиційно смажать на сухій сковорідці. Потім викладають гіркою та подають із джемом, медом, кленовим сиропом або арахісовим маслом. Рецепт ТУТ.

Крепи (Франція)

Здається, немає такого продукту, який французи не змогли б загорнути в свої улюблені тонкі млинці-крепи. Їхній рецепт простий і схожий на млинцевий: молоко, яйця, борошно, вершкове масло. А ось різноманітність начинок вражає – від фруктів і морозива до морепродуктів і шинки з сиром.

млинці, оладки млинці та сирники, масляна, масниця, млинці з різних куточків світу, кулінарні рейтинги, топ, млинці в різних країнах

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Бендерики – молдавські трикутні млинці з субпродуктами
м`ясо та субпродукти, оладки млинці та сирники
Світлана ЯСЬКОВА 3233
Рум'яні та пухкенькі пиріжки, які так і просяться до рота!
Французькі макові млинці – смакота на сніданок
оладки млинці та сирники
Світлана ЯСЬКОВА 2004
Мак робить млинці особливими й неабияк покращує їхній смак.
«Пишні» оладки на гарячому кефірі як дріжджові
оладки млинці та сирники
Світлана ЯСЬКОВА 6342
Оладки виходять ЗАВЖДИ на диво пухкими, майже як пончики!
Оладки дріжджові з яблуками
оладки млинці та сирники
Світлана ЯСЬКОВА 1388
Цей рецепт дуже зручний тим, що замішати тісто можна звечора, а смажити оладки зранку.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: