clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
24 Квітня 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА 817

Англійська паска на основі великодніх хрестових булочок

Головний плюс цієї паски – вона тривалий час не черствіє.
Головний плюс цієї паски – вона тривалий час не черствіє. Фото: автора

Тісто надзвичайно пухке й ароматне, з яскраво вираженою ноткою кориці та апельсинової цедри.

Головний плюс цієї паски – вона тривалий час не черствіє. За основу я взяла тісто для великодніх хрестових булочок, які нам сподобалися надзвичайно. Експеримент виявився дуже вдалим і я однозначно рекомендую усім спробувати спекти такі паски до Великодня. М’якуш у них неймовірно повітряний та пухкий. І це при тому, що місити тісто довго не доведеться!

Рецепт класичних великодніх хрестових булочок можна подивитися ТУТ.

ІНГРЕДІЄНТИ:

10 г сухих дріжджів,

250 мл теплого молока,

100 г цукру,

550-600 г борошна,

1 ч. л. кориці,

150 г вершкового масла,

1 яйце+жовток для змащування,

по 0,5 склянок родзинок, в’яленої журавлини та кураги (ви можете використовувати улюблені сухофрукти),

цедра апельсина або лимона,

дрібка мускатного горіха та кардамону,

100 мл коньяку (для замочування сухофруктів).

ПРИГОТУВАННЯ:

Сухофрукти замочити на декілька годин у коньяку (краще на ніч). Потім відкинути їх на сито й дати стекти рідині. Змішати з натертою цедрою цитрусових.

Нагріти молоко, покласти в нього сухі дріжджі, цукор і залишити на 15 хвилин.

Просіяти борошно, додати у нього корицю та мускатний горіх й нарізане м'яке масло. Все ретельно перетерти до стану крихту. Додати сухофрукти й цедру апельсина (за бажанням). Додати яйце і опару.

Добре вимішати тісто на столі до еластичності (як мінімум 10 хвилин).

Злегка змастити миску олією і залишити тісто на годину підходити.

Потім ще раз вимісити, розділити на частини й заповнити форми для паски на третину.

Накрити форми з тістом рушничком і дати постояти ще приблизно 30 хвилин.

Коли паски підійдуть, змастити їх збитим жовтком.

Відправити в заздалегідь розігріту до 220°С духовку на 10 хвилин. Потім зменшити температуру до 200°С і випікати до готовності (перевірити дерев’яною шпажкою).

Готові паски вийняти з форм та змастити за допомогою пензлика будь-яким гарячим цукровим сиропом.

Дати паскам повністю охолонути й прикрасити будь-якою помадкою на свій смак (у мене Зефірна глазур).

І традиційно розріз:

паска, великодня смакота, солодка випічка, булочки, англійська кухня, англійська паска, хрестові булочки, Великдень

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Лимонно-макова сирна паска
десерти
Світлана ЯСЬКОВА 2118
Традиційний великодній смаколик на новий лад, який неодмінно стане справжньою окрасою святкового столу!
Зефірна глазур для паски
десерти, порадник
Світлана ЯСЬКОВА 1218
На підготовку до Великодня залишається все менше часу. І якщо ви вже визначилися з рецептом паски, то саме час обрати для неї смачну глазур.
Англійські великодні хрестові булочки «Hot cross buns»
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1073
Ця випічка особливо підійде тим, у кого немає часу на випікання традиційних пасок до Великодня.
Карамельно-бананова сирна паска з фініками, горіхами та родзинками
десерти
Світлана ЯСЬКОВА 893
Це така неймовірна смакота, що відірватися неможливо!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: