Гаряча тема:
- Війна
Це печиво – швидка та проста альтернатива всім відомого торту «Монастирська хата» або «Дрова під снігом». Виявляється, навіть без крему цей смаколик просто неймовірний! Скуштуєш шматочок – і відразу ж охоплюють щасливі спогади про дитинство. Великий плюс – готується печиво дуже швидко. До того ж у таку спеку десерти з кремом не надто доцільно готувати, оскільки «термін життя» сметанних тортів короткий. Та й чекати доти, доки десерт просочиться не потрібно: спекли, притрусили цукровою пудрою і можна заварювати чай.
ІНГРЕДІЄНТИ:
400 г борошна,
2 ст. л. цукру,
1 ч. л. розпушувача,
2 ст. л. сметани,
150 г вершкового масла,
3 яйця,
ванілін,
ягоди вишні (у мене у власному соку, можна заморожені чи свіжі),
пудра цукрова – для посипання.
ПРИГОТУВАННЯ:
Просіяти борошно з розпушувачем у глибоку миску, покласти цукор та ванілін, перемішати. Додати сметану з яйцями.
Покришити трішки розм’якшене вершкове масло.
Швидко замісити тісто. Згорнути тісто в кулю й покласти її на півгодини в холодильник (можна цього й не робити, проте так із тістом легше буде працювати, а після випікання смаколики будуть хрумкішими).
Розділити тісто на чотири частини, розкачати кожну у вигляді подовженого прямокутника завтовшки 0,8 см.
Викласти на край прямокутника ягідки вишні в ряд (заморожені потрібно попередньо розморозити, змішати з цукром, дати трохи просочитися, а потім відкинути на сито, щоб позбутися зайвого соку. У власному соку просто відкинути на сито).
Згорнути тісто в довгу трубочку, ретельно притискаючи край, щоб смаколики не розкручувалися при випіканні.
Нарізати шматочками приблизно по дві-три вишні всередині.
Викласти печиво на деко, встелене пергаментом чи силіконовим килимком (витримуйте дистанцію між виробами, адже вони збільшаться в духовці щонайменше у двічі).
Випікати в попередньо розігрітій духовці близько 20 хвилин при 180°С.
Готове ще гаряче печиво щедро посипати цукровою пудрою.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: печиво виходить хрустким, немов багатошаровим. Воно в міру солодке, з приємною кислинкою. Для начинки, окрім вишні, можна використовувати інші фрукти, сухофрукти й навіть горіхи.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: