ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Печиво «Вишні під снігом»

17 Червня 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 26340
Печиво виходить хрустким, немов багатошаровим, воно в міру солодке, з приємною кислинкою.
Печиво виходить хрустким, немов багатошаровим, воно в міру солодке, з приємною кислинкою. Фото: автора

Усього 30 хвилин і хрусткі та смачнющі смаколики із соковитою ягідкою в середині на вашому столі!

Це печиво – швидка та проста альтернатива всім відомого торту «Монастирська хата» або «Дрова під снігом». Виявляється, навіть без крему цей смаколик просто неймовірний! Скуштуєш шматочок – і відразу ж охоплюють щасливі спогади про дитинство. Великий плюс – готується печиво дуже швидко. До того ж у таку спеку десерти з кремом не надто доцільно готувати, оскільки «термін життя» сметанних тортів короткий. Та й чекати доти, доки десерт просочиться не потрібно: спекли, притрусили цукровою пудрою і можна заварювати чай.

ІНГРЕДІЄНТИ:

400 г борошна,

2 ст. л. цукру,

1 ч. л. розпушувача,

2 ст. л. сметани,

150 г вершкового масла,

3 яйця,

ванілін,

ягоди вишні (у мене у власному соку, можна заморожені чи свіжі),

пудра цукрова – для посипання.

ПРИГОТУВАННЯ:

Просіяти борошно з розпушувачем у глибоку миску, покласти цукор та ванілін, перемішати. Додати сметану з яйцями.

Покришити трішки розм’якшене вершкове масло.

Швидко замісити тісто. Згорнути тісто в кулю й покласти її на півгодини в холодильник (можна цього й не робити, проте так із тістом легше буде працювати, а після випікання смаколики будуть хрумкішими).

Розділити тісто на чотири частини, розкачати кожну у вигляді подовженого прямокутника завтовшки 0,8 см.

Викласти на край прямокутника ягідки вишні  в ряд (заморожені потрібно попередньо розморозити, змішати з цукром, дати трохи просочитися, а потім відкинути на сито, щоб позбутися зайвого соку. У власному соку просто відкинути на сито).

Згорнути тісто в довгу трубочку, ретельно притискаючи край, щоб смаколики не розкручувалися при випіканні.

Нарізати шматочками приблизно по дві-три вишні всередині.

Викласти печиво на деко, встелене пергаментом чи силіконовим килимком (витримуйте дистанцію між виробами, адже вони збільшаться в духовці щонайменше у двічі).

Випікати в попередньо розігрітій духовці близько 20 хвилин при 180°С.

Готове ще гаряче печиво щедро посипати цукровою пудрою.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: печиво виходить хрустким, немов багатошаровим. Воно в міру солодке, з приємною кислинкою. Для начинки, окрім вишні, можна використовувати інші фрукти, сухофрукти й навіть горіхи.

 

печиво, вишня в снігу, вишня під снігом, дрова під снігом, монастирська хата, печиво вишня під снігом, пісочне тісто

Коментарі:

  Так  Ні, дякую