clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
16 Серпня 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА 640

Курка, фарширована млинцями

Ніжне м'ясо курки, просочені соком млинці з ароматними начинками...
Ніжне м'ясо курки, просочені соком млинці з ароматними начинками... Фото: автора

Така страва виглядає досить ефектно на святковому столі й приголомшливо смачна.

Ніжне м'ясо курки, просочені соком млинці з ароматними начинками... Вся принадність цієї страви в тому, що виймаються з курочки тільки кісточки, а запечена скоринка й м'ясо залишаються на своїх місцях. І не бійтеся знімати з тушки шкіру — це робити набагато легше, ніж з риби.

ІНГРЕДІЄНТИ:

Тушка курки,

сіль,

суміш перців мелена,

паприка,

2 яйця.

Млинці:

50 г борошна,

50 г крохмалю,

250 мл молока,

дрібка цукру,

сіль,

1 яйце.

Начинка №1:

м’ясо з курячої тушки,

1 морквина,

1 цибулина,

сіль,

перець,

куркума,

карі,

грецькі трави.

Начинка №2:

300 свіжих або заморожених грибів (краще лісових),

2 цибулини,

3-4 зубки часнику,

150 мл вершків,

сіль, перець.

ПРИГОТУВАННЯ:

З курки зняти шкірку (слід залишити крильця, відрізаючи кістки по суглобу, та кісточки внизу гомілки).

М'ясо відокремити від кісток (кістки потім можна використати для бульйону).

М’ясо подрібнити дрібним кубиком.

Моркву натерти на тертці, цибулю нарізати кубиком. Підсмажити овочі на олії до прозорості. Додати сіль, трави та спеції.

Додати до м’яса овочеву засмажку та ретельно перемішати (це буде начинка №1).

Гриби та цибулю подрібнити. Спочатку підсмажити гриби. Коли вони вкриються скоринкою, додати цибулю.

Влити вершки, посолити, поперчити та наприкінці додати подрібнений часник (це буде начинка №2).

Для млинців змішати всі інгредієнти вінчиком до однорідності.

Посмажити млинці (знадобиться 12-15 шт., залежить від розміру курячої тушки).

Загортати в млинці фарш, чергуючи начинки.

Кожен рулетик вмочити у збиті яйця.

Начинити курячу шкірку готовими млинцями.

У ділянку, де мають бути ніжки, млинці краще розрізати навпіл.

Зашити черевце ниткою та змастити курячу заготовку сіллю, перцем та паприкою.

Розташувати тушку у формі - ніжки зв’язати, а крила підігнути під спинку, щоб не підгоріли.

Відправити в духовку приблизно на 40-45 хвилин при 180ºС.

Потім дати страві охолонути, видалити нитку й нарізати шматками так, щоб у розрізі було видно млинцеві кружальця з начинками.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: у мене залишилося практично половина курячої начинки. Проте це не проблема, адже із такого фаршу можна потім посмажити смачненькі Курячі оладки або Курячі січеники.

 

курка, курка фарширована, м`ясо та субпродукти, страви з курятини, курка фарширована млинцями, фарширована курка,

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Чакіндзулі з курки (грузинська кухня)
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1028
Ця шалено смачна страва готується на раз-два-три, а результат приємно дивує!
Запечена курочка, фарширована яблуками та чорносливом
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 2356
Бонус – цікавий метод приготування, завдяки якому м’ясо завжди виходить соковитим та із рум’яною скоринкою.
Домашня курка в горіховому соусі – соковита та м’яка
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1058
Якщо раніше з домашньої, вирощеної без «хімії», птиці ви варили лише холодець чи бульйон, вважаючи її жорсткою, то вам неодмінно варто спробувати цей рецепт!
Фаршировані курячі крильця
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 970
Спочатку, коли тільки натрапила на цей рецепт, я мало уявляла, як можна без ушкоджень зняти шкірку з крилець. На ділі ж виявилося, що робити це досить просто.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: