ye-logo.v1.2

У музеї захлюпало море (ФОТО)

Культура 2311
Фото: ХОХМ

Хмельницький обалсний художній музей презентував виставку творів хмельницьких митців Олександра Антонюка, Олександра Куркчі та Михайла Ніколаєва.

«Склянки» – таку назву має виставка. Цей термін, який означає час зміни вахти на кораблі, співзвучний змінам творчих пріоритетів експонентів.

Так, О.Антонюк, полотна якого вирізняла вишукана палітра, оригінальний фігуратив, образ-метафора, на новому етапі зосереджується переважно на кольорі, яким прагне передати сутність речей і явищ.

Предметний світ раннього Олександра Куркчі нині трансформувався у магічні символи, що нагадують архаїчні знаки. Але розміщені на фактурній, фактично монохромній поверхні, вони апелюють до нових смислових значень.

Якщо творчість О.Антонюка і О.Куркчі базується на певних мистецьких канонах, то Михайло Ніколаєв геть ігнорує їх. Натомість пропонує альтернативну образотворчість, де беззастережність самовияву дорівнює дитинній безпосередності. Водночас художник провокує й епатує глядача, втягує його у гру, правила якої вигадав сам.

Отже, «Склянки» задекларували новий етап на обраному шляху. А чи готовий глядач рухатись у їх фарватері? 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую