ye-logo.v1.2

Завершення фестивалю “Республіка”: шалений драйв та патріотичні настрої (ФОТО, ВІДЕО)

Культура 3323

В останній день глядачі співали гімн із Кузьмою, а той на колінах спілкувався із загиблими в АТО героями.

Цьогорічна “Республіка”, що відбулася у Кам'янці-Подільському вчетверте, відрізнялася від попередніх меншою кількістю стріт-арту, заходів, зате потужним патріотичним сплеском. На наметах і машинах майоріли прапори, люди одягали вишиванки, футболки з гербами та українські віночки, усюди було чути привітання “Слава Україні!”.


Ще однією фішкою фестивалю стали футболки “ПТН ПНХ” та попільнички із портретом Путіна.


Частина фестивальної публіки в неділю вирушила додому, інші ж під спекотним сонцем (погода видалася по-справжньому літньою) ліниво тинялися старим містом або ж відпочивали у затінку в очікуванні вечірнього концерту.


Можна було переглянути стріт-арт проект зі Львова “Україна — це кожен”. Поряд з Вірменською площею на стінах висіли великі чорно-білі фотопортрети людей із Майдану. Різні за віком і соціальним статусом, вони об'єдналися заради однієї ідеї.


Наскрізною ідеєю фестивалю стало об'єднання Сходу та Заходу. Зокрема, у Кам'янці-Подільському виступали гурти з Донецька, Горлівки, Краматорська тощо.
“Кожна людина зі Сходу, яку ми можемо залучити на нашу сторону, може залучити ще сотню людей. Я вважаю, що якби ми так робили протягом десяти років, можливо, цієї війни і не було б”, - каже директор фестивалю “Республіка” Андрій Зоін.

Приїхали на фестиваль і гості з Білорусі — гурт “Sciana”. Спілкуючись зі сцени білоруською мовою, учасники гурту підтримували українців і скандували “Слава Україні!”

Нагадаємо, що під час цьогорічного фестивалю з'явилося два нових малюнки на будинках - "Запальний танок", виконаний одеситами, та "Круговорот". Над останнім працював Андрій Кальков (Kalkov) з Луцька, який творить здебільшого у стилях оп-арт та 8-біт. Стікери, розробкою яких він займався, тепер розклеєні не лише в Україні, а й Англії, Польщі, Бельгії, Китаї та інших країнах.
Ті, хто дочекався головного концерту за участю Скрябіна, “Мотор'ролли”, “Один в каное” та інших гуртів, не пожалкували. Кілька тисяч людей співали разом з музикантами, стрибали під сценою, запалювали вогники. Виступ “Скрябіна”, під час якого усім гуртом співали гімн а капела, викликав у публіки особливий шквал емоцій. А охочих взяти у Кузьми автограф було так багато, що охоронцям довелося взяти чергу фанів під свій контроль.


Нагадаємо, що зекономлені та зібрані гроші організатори планують витратити на допомогу військовим та реабілітацію поранених у зоні АТО.

Емоційну, шалену і музичну крапку у фестивальній програмі поставив Кузьма зі своїми музикантами зі Скрябіна. Ус іпісні, які виконував артист зі сцени хором підспівували учасники фестивалю. 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую