ye-logo.v1.2

Олександра Літніцька: мрію стати чемпіонкою світу з традиційного карате-до

Культура 3971
Фото: Дмитра Скрипника

Цього року «Міс глядацьких симпатій» на конкурсі краси «Miss school - 2015» стала тендітна дівчина з вогняним кольором волосся Олександра Літніцька, яка полюбляє... розбивати руками черепиці.

Школярка з трьох років ходила на Ушу (китайську гімнастику), а з шести – на карате. Зараз Олександра згадує: «Мене мама привела в спортивний центр і сказала вибирай куди хоч йти. А я сказала – хочу туди, де б’ються». Так почалося захоплення дівчини, яке переросло у важливу частину її життя. Сваритися з цією юною особою не варто. Тепер вона кандидат в майстри спорту і має чорний пояс.
Вибір не зовсім характерного для дівчат хобі, напевне, був наслідком бойового характеру Олександри: «В дитячому садочку я всіх кусала, поки не вкусили мене. Потім перестала кусатися. Але дуже любила всіма командувати. Я й зараз староста в класі…».


Саша Літніцька навчається в НВК №9 в одинадцятому класі. Планує вступити до Львівського університету фізичної культури на спеціальність «Карате». «Я хочу стати тренером з карате і започаткувати у Львові Федерацію традиційного карате-до «Пересвєт». Ця Федерація є вже у багатьох містах України, а я розвиватиму її у Львові», - розповідає дівчина.


Для досягнення цілей школярка наполегливо тренується. Перед змаганнями вона щодня ходить займатися боротьбою, а якщо в той час канікули, то й двічі на день. Восени минулого року Олександра зайняла друге місце на Чемпіонаті світу з карате, і її найзаповітніша мрія – здобути перемогу світового масштабу.


«Ще кілька років тому я почала займатися посткроссінгом. Це проект, завдяки якому можна відправляти і отримувати листівки з різних куточків світу. Також можна пересилати маленькі посилки, - поділилася новоспечена «Міс глядацьких симпатій». - Наприклад, я колекціоную пакетики з цукром, і мені прислали з Китаю ванільний і м’ятний цукор. Це дуже цікаво, адже можна відправити свої вітання на інший кінець світу й отримати листівку від незнайомих людей з чужої країни».


Попри свій напружений графік, Олександра все ж знайшла час і для участі в міському конкурсі краси серед школярок. «Я йшла на конкурс не для перемоги, а щоб весело і цікаво провести час. Минулого року на цьому конкурсі я була глядачем і мені дуже сподобалося. Тепер я захотіла сама спробувати позмагатися», - розповідає Саша Літніцька. – Весь час на тренуваннях і під час конкурсу в нас були дружні стосунки з учасницями. У колективі не було конфліктів, сварок. Ми всі просто насолоджувалися участю в конкурсі і не відчували себе конкурентками. Всі дівчата були достойні, адже кожна наполегливо готувалася до фіналу».

Даша Пастернак. 
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую