ye-logo.v1.2

Останній день «Республіки»: місили багнюку, згадували Скрябіна і запалювали фаєри

Культура 3447

Попри погану погоду і поломку апаратури фестиваль закрили масштабно.

Останній фестивальний день починався мляво: сонні люди вилазили із наметів, сушили речі та відчищалися від болота після суботнього слему під сценою, який відбувався під дощем і у багнюці. Не встигли усі оговтатися, як вдень знову почався дощ, який до пізньої ночі то припинявся, то починався знову... Та ні мокра погода, ні звістка про те, що пульт головної сцени залило водою, і тому концерт почнеться пізніше, не зіпсувала свято.

Під сценою вимісили болото.

Молодь з Львівщини і Волині, Дніпропетровщині і Одещини, Київщини і Чернігівщини, Луганщини і Харківщини та з багатьох інших куточків України (були також гості з Польщі, Молдови, Білорусі, Японії та Англії) чекала на виступ хедлайнерів, який мав початися о 20.00 на головній сцені.
Тим часом усі тинялися містом, влаштовували екскурсії по графіті та муралам Кам'янця та відривалися на трьох інших сценах — Ратуші, куди перенесли виступ частини учасників із головної сцени, Тунелі, де стіни здригалися від важкої музики, та ART-DVIR – найгарнішої та найзатишнішої локації фестивалю.

Для любителів арт-року і акустики влаштували затишний ART-DVIR.


Шанувальникам важкого металу пощастило, адже їхня сцена була під дахом, а тому не промокала.

Заключний концерт фестивалю, на який зібралося кілька тисяч глядачів, розпочав гурт «Кожаный Олень» зі своїми стьобними піснями і пародіями. Хлопці із Сімферополя заграли веселий ска-панк, а глядачі із задоволенням їм підспівували і стрибали у болоті, яке утворилося під сценою.


"Кожаный олень" веселив глядачів стьобними піснями.

У натовпі запалили яскраві червоні фаєри (щось на зразок сигнальної ракети і бенгальського вогню).


Наступним виступав гурт родом із Полтави, який тепер «мешкає» у Києві — «O.Torvald». Музиканти добряче прокачали публіку, яка стрибала ще нестримніше. Наприкінці виступу «O.Torvald» заграли пісню Скрябіна «Танцюю танець пінгвіна» і таким чином згадали покійного музиканта, який був хедлайнером на «Республіці-2014».

У натовпі спалахували яскраві сигнальні вогні.

Після такого енергійного виступу глядачам довелося трохи охолонути — такий очікуваний «Бумбокс» налаштовував апаратуру... більше години. За цей час кілька разів починався і закінчувався дощ, частина глядачів просто пішла (хтось втомився чекати, інші поспішали на потяг), інші розважалися, як могли: запускали у небо повітряні кульки із світлодіодами всередині, співали гімн України і скандували різні гасла.
«Бумбокс» на чолі із Андрієм Хливнюком віддячив глядачам за терпіння, якісною музикою, теплими емоціями та словами. Фронтмен охоче спілкувався із публікою, жартував та заохочував людей до інтерактиву.

«Мав нагоду послухати «Jinjer», «Fontaliza», інші гурти. І це було круто, є трохи гарної музички тут. Хотілося і далі завершувати фестиваль кльовою рок-музикою. Але якщо вирішили запросили таких попсарів, як ми, то слухайте», - казав Андрій Хливнюк зі сцени.


Вокаліст "Бумбоксу" спілкувався з публікою та жартував.


Глядачі слухали із задоволення і усім натовпом співали хіти «Звезды не ездят в метро», «Поліна», «Вона носила квіти у волосі»...


Найстійкіші глядачі дочекалися кульмінації фестивалю.

До речі, на цьому фестиваль ще не завершився остаточно. Велика кількість фестивальників ночувала на залізничному вокзалі і рано-вранці добиралася у Хмельницький, щоб розійтися по домівках чи поїхати далі — до Києва, Львова чи Тернополя. Практично весь приміський потяг «Кам'янець-Подільський — Хмельницький» був забитий учасниками фестивалю, які спали в проходах, загорнувшись у спальники, співали веселих пісень і згадували події триденного фестивалю — останньої великої музичної події цього року.


На фестивалі було багато хенд-мейду. Художник із Хмельницького на з ніком Vombat презентував футболки із власними малюнками.

Читайте також про те, коли організатори «Республіки» розпочнуть підготовку до наступного фестивалю.


Цьогоріч таокж обмінювали квитки на старі телевізори.

Намети ставили не лише у спеціально відведених наметових містечках, а й в таких мальовничих місцях.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую