ye-logo.v1.2

Хмельницька художниця презентувала «Суміш для приготування понеділка»

Культура 2781
Хмельницька художниця презентувала «Суміш для приготування понеділка»
Хмельницька художниця презентувала «Суміш для приготування понеділка». Фото: Автора

Це виставка картин у якій місцева художниця, представляє глядачам унікальні моменти свого життя.

Учора, 10 листопада, у Хмельницькому обласному художньому музеї відбулося відкриття персональної виставки живопису хмельницької художниці Марини Шавиріної-Школяр «Суміш для приготування понеділка».

Роботи створені художницею за останні кілька років (2013-2017 рр.). Всього до експозиції увійшло 44 роботи.

«У своїх картинах художниця звертається до повсякденних сюжетів, створює історії, які повертають нас у минуле. Апелюючи до повсякденних сюжетів, спираючись на яскраві фрагменти пам’яті, художниця звертається до сучасності та створює літопис про те, як поступово наше життя перетворюється на прекрасні спогади», – кажуть організатори виставки.

Марина розповідає, що назва її виставки не випадкова. «Суміш для приготування понеділка» є прямою цитатою до однойменного оповідання письменниці, відомої під псевдонімом Макс Фрай. Художниця, розповідає, що воно за своїм змістом і наповненням, є особливо близьким для неї.

У своїх роботах художниця представляє глядачам унікальні моменти свого життя.

«Моя виставка складається із забутих дитячих ігор, подорожей, чаювань і великої кількості інших приємних моментів. Також, виставка показує людей. На перший погляд вам може здатися, що на зображеннях їх немає, але це не так. Якщо добре придивитися, ви зрозумієте, що вони є майже на кожній роботі: за привідкритими дверима, вікном, за палаючим у вікні світлом, або розвішаною білизною», – ділиться Марина.

Художниця каже, що дуже любить людей і хоче відчувати їх присутність у своїх роботах.

Марина Шавиріна-Школяр працює у жанрах олійного та акрилового живопису, графіки.

Кожне фото передає свою атмосферу та настрій.

У своїх картинах художниця змальовує міські пейзажі, затишні дворики, що відображають атмосферу старого міста.

Марина зображує речі побуту, що оточують людей кожного дня.

У своїх картинах художниця змальовує об’єкти, що містять на собі відбиток історії.

Художниця показує давно забуті дитячі ігри, які їй близькі.

Отож, виставку «Суміш для приготування понеділка» можна переглянути впродовж двох тижнів в Хмельницькому обласному художньому музеї за адресою: вулиця Проскурівська, 47.

Довідка:

Марина Шавиріна-Школяр – художниця, фотограф, викладач мистецьких дисциплін. Член Національної спілки фотохудожників України. Виросла Марина в родині художника. Вона змалечку спостерігала за таїнством народження нового світу на полотні. Можливо, що це і спонукало її обрати майбутню професію. Вона працює у жанрах олійного та акрилового живопису, графіки. Художниця закінчила художньо-графічний факультет Московського педагогічного університету. Брала участь у багатьох міжнародних та всеукраїнських конкурсах, зокрема на «Ukrainian Frt Week» у 2001 році посіла перше місце. У неї є кілька персональних та родинних виставок (її чоловік Сергій Школяр – теж художник).

Читайте також: у Хмельницькому показали останні світлини тих, хто пройшов крізь пекло у боях за Іловайськ

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую