ye-logo.v1.2

«Мистецька весна–2019»: що очікує на хмельничан

Культура 3265
Хмельничанам підготували весняний мистецький календар
Хмельничанам підготували весняний мистецький календар. Фото: З архіву редакції

У Хмельницькому підготували новий мистецький календар на наступні три місяці.

Фестивалі, конкурси, виставки, мистецькі акції – це та багато іншому відбуватиметься в обласному центрі протягом весни.

Вже сьогодні в Хмельницькому відбудеться Свято зустрічі весни. Гуляння пройдуть у парку культури та відпочинку імені Михайла Чекмана. В програмі передбачено цікаві забави та розваги, мистецькі колективи подарують присутнім свої виступи. Також працюватиме фудкорт, ярмарок подарунків та виробів хенд-мейд. Діятимуть фотозони для охочих залишити згадку про свято.

15 березня у школі іконопису запланували майстер-клас «Ікона на склі олійними фарбами». Протягом 18-23-го березня у бібліотеках міста проходитиме ІІ міський етап Всеукраїнського конкурсу дитячого читання «Книгоманія – 2019».

КВІТЕНЬ

У квітні в обласному центрі відбудеться кілька фестивалів. З 6 по 7 квітня в культурно-мистецькому центрі імені Реріха триватиме фестиваль дитячих театрів «Театральна мозаїка».

«Великодній дивосвіт» – етнокультурний проект, заснований у 2017 році.

Фестиваль писанок «Великодній дивосвіт» триватиме у Хмельницькому протягом місяця. З 13-го квітня до 12-го травня на майданчику перед кінотеатром Шевченка красуватимуться гігантські писанки і відбуватимуться цікаві майстер-класи.

Концерт муніципального оркестру з обдарованими дітьми міста «Юні дарування» пройде 18-го квітня у міському Будинку культури.

19-го квітня відбудеться екскурсійний день з нагоди відкриття туристичного сезону. Запрошують усіх до музею історії міста Хмельницький.

ТРАВЕНЬ

Найбільше культурно-мистецьких заходів підготували на останній місяць весни. Уже 3-го травня запланували відкриття концертного сезону та артхаузного кіно під відкритим небом. Захід пройде у «Мистецькому дворику» у дитячій музичній школі №1 імені Мозгового .

Протягом весни та літа у "Мистецькому дворику" відбудеться чимало цікавого.

5-го травня у сквері імені Тараса Шевченка буде відкриття сезону ретровечірок «Для тих, кому за…». Міський конкурс дитячих художніх робіт «Портрет моєї матусі» пройде 10-го травня. Захід проходитиме у дитячій школі декоративно-прикладного мистицтва.

Протягом двох днів, 10-11-го травня, очікуйте на фестиваль оркестрових шоу-програм «ArtMajorShow» на майданчику біля кінотеатру Шевченка.

У міському Будинку культури 18-го травня запланували конкурс дитячої естетики «Панночка та пан Подолянчики». Цього ж дня відбудеться мистецький проект «Ніч у музеї». Захід відбудеться одразу у двох закладах: музеї історії міста і музеї-студії фотомистецтва.

У Молодіжному парку протягом 18-19-го травня запланували низку подій. До Дня Європи пройде Classic Open Air Show. Буде міжнародний фестиваль повітряних кульок, день джазу «Музика вільних».

У сквері Шевченка гурт «Ладовиці» 20-го травня проведуть фольклорне свято. 23-го травня на майданчику перед кінотеатром Шевченка організують патріотичну акцію «День Героїв». Також буде стріт-проект «Герої не вмирають».

Третій рок-фестиваль символічно матиме три сцени.

Фестиваль рок-музики «Rock&Buh – 2019» у Хмельницькому проходитиме протягом 24-26 травня у Молодіжному парку. Цього року організатори вирішили зробити його масштабнішим і збільшили кількість сцен. Більше сорока гуртів та виконавців виступлять у Хмельницькому на фестивалі «Rock&Buh».

Завершиться мистецька весна у Хмельницькому 30-го травня відкриттям фотовиставки з нагоди 180-річчя фотографії у музеї-студії фотомистецтва.

Фото: facebook.com

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую